Ei sittenkään yhden ilmeen nainen

Kaupallinenyhteistyö, Asennemedia ja Listerine

Olette ehkä huomanneet, että en usein hymyile kuvissa varsinkaan kovinkaan leveästi. Se ei vain tule luonnostaan minulle, sillä olen liian tietoinen ”epäkohdistani” enkä myöskään pidä teennäisen oloisesta jenkkihymystä. Sen takia olen mieluummin suu kiinni kuvissa kuin että nauraisin samalla lailla mitä oikeasti kuvia ulkopuolella teen. Tämän yhden ilmeen -kuvaustyylin takia saankin usein kuulla, kun tapaan ihmisiä ensimmäisen kerran, että olen paljon kuplivampi ja iloisempi, mitä blogi antaa ymmärtää. Tämä vakavailmeisyys kuvissa on selkeästi antanut myös kuvan teille, että olen todella rauhallinen ja jokseenkin jopa varautunut. Kaikkea se hymy tai hymyttömyys saakin aikaan.

Meillä oli muutama viikko sitten mahtavien Asenne-mimmien kanssa kuvaukset Listerinen kanssa ja koska yhteistyö nimenomaan liittyy hampaisiin ja niiden hyvinvointiin, on niiden näyttävä myös kuvissa eikä vain kuvien ulkopuolella. Onneksi kuvauksissa oli niin hilpeä fiilis, että supertaitava Jarno Jussila sai sen oikean minän tallennettua myös kuviin. Minulla on vähän sellainen Chandler-syndrooma, että kun kamera on edessä, ilme vakavoituu. Jarnon kameran edessä tapahtui jotain ja nämä kuva ovat varmaankin blogihistoriani hilpeimmät. Hilpeyteen tosin vaikutti myös Nata ja Anne, jotka pitivät huolen siitä, että hammasrivistö näkyi kuvissa kunnolla.

Vaikka oma hammasrivistöni on suora, en pidä ollenkaan, jos ikenet näkyvät kuvissa. Joku on joskus minulle lapsena sanonut, että ikenet eivät saa näkyä kuvissa (ja miksi ??). Tämä asia on pinttynyt mieleeni ja kauhistelen aina, jos omissa kuvissani hampaiden yläosa näkyy. Hyvä esimerkki siitä, että miten lapsena opitut tavat seuraavat meitä aikuisikään ja se miten hymyttömyys luo mielikuvia persoonasta.

Kirjoitin edellisessä postauksessa Listerinen kanssa siitä, että miten pidän huolta hampaistani. Koen, että tällaisen kasvis- ja hedelmänsyöjän varsinkin on pidettävä hampaista ja kiilteestä parempaa huolta, sillä hymyn ei tule olla pelkästään vaalea, vaan myös terve.

Kun kuvailimme Asenne-mimmien kanssa näitä kuvia, puhuimme luonnollisesti myös siitä, että miten hampaat ja hymy vaikuttavat itsetuntoon. Moni käy suoristamassa hampaita tai valkaisemassa hampaansa ja jo tuo pieni kosmeettinen muutos saattaa muuttaa persoonaa juurikin sen takia, että ihminen voi olla vapaampi. Ikenilleni en niinkään voi mitään, mutta olen miettinyt monesti, jos vaalentaisin kulmahampaitani hivenen, että ne olisivat saman sävyiset muiden hampaideni kanssa. Olen miettinyt tätä monta vuotta ja syy, että miksi en ole sitä tehnyt on, että olen enemmänkin luonnollisuuden puolesta ja myös se, että pelkään prosessin pilaavan kiillettäni.

Nämä kuvat nähdessäni rohkaistuin asian suhteen, sillä näytän kerrankin blogikuvissa itseltäni, enkä siltä vakalta ja varautuneelta tyypiltä. Tämän kevään ja kesän projekti on löytää Hollannista hammaslääkäri, jonka käsittelyyn uskallan mennä ja myöskin ottaa enemmän selvää millaisia valkaisumetodeja on olemassa. Vinkit ja kokemukset otan mielelläni vastaan :)

Hiukset kasvavat päähän uudestaan ja kiloja on helppo karistaa, mutta mitä ulkonäköön tulee, hampaat eivät uusiudu ja sen takia haluan pitää niistä hyvää huolta. En myöskään ole se ihminen, joka menee vapaaehtoisesti hammaslääkäriin, niin sen takia kotona tehdään kaikki mahdollinen, ennen kuin istahdan lääkärin tuoliin. Suuvesi sekä hammasvälien puhdistus on jokapäiväinen juttu hampaiden harjaamisen lisäksi, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään.

You may also like

12 Comments

 1. Upea nainen ja upea hymy! Tällaisia kuvia saa liittää blogiin jatkossakin – rohkeasti vain! Ymmärrän kyllä arkuutesi, sillä itsekin arastelen paria pienempää ylähammastani ja hampaiden sävyä, mutta sitten kun näkee itsestään niitä aitoja hymykuvia niin onhan ne aina niin täynnä elämää. Hymyillään siis leveämmin!

  1. Heippa,

   kiitos paljon :)

   Tiedostan, että nämä ovat asioita joita näen vain itse, mutta kun ne asiat häiritsevät vuosi vuoden jälkeen, niin tuloksena on hymytön ja ilmeetön tyyppi kuvissa.

   Jep, näin tehdään :)

 2. Hei! Sinulla on kaunis hymy, joka valaisee kasvosi kauniisti.
  Mutta sinulla on jalassai myös kauniit avokassukat. Mistä?

 3. Hymysi on kylla huomattavasti parempi kuin Chandlerin, joten rohkeasti vaan hymyilemaan enemman. Kaunis olet!

  Naurattaa muuten miten Frendeissa olleet kasitteet ovat jaaneet mieleen – sina puhuit Chandlerin hymysta ja muutama paiva sitten pohdiskelimme Charin ja Lauran blogeissa Monican sotkukaappia.

  Iloista sunnuntaita sulle, missa oletkaan tana viikonloppuna!

  1. No jotain positiivista :)

   No sotkukaappia esittelin Charille juurin tänään :D Ja Monica-hiukset löytyvät täältä myös!

   Kiitos samoin sinne, täällä on ollut ihana ilma ja olin koko päivän ulkona.

 4. Muista valita alkoholiton vaihtoehto suuvesistä, koska alkoholi kuivattaa suuta (joka johtaa esim. reikiintymiseen). Suuvettä ei tarvitse käyttää joka päivä :)

  Jos on esim. reikiintymisen kanssa ongelmia, voi suunhoitoa tehostaa klorheksidiiniä sisältävällä suuvedellä (1-2 viikon kuureina, ettei suun normaali bakteerikanta häiriinny). Lähes jokaisesta apteekista löytyy Gum Paroex, jota suunhoidon ammattilaisetkin käyttävät.

  Varaa aika esim. suuhygienistille soodapuhdistukseen, siinä ei kiille vahingoitu :) Mitään hollywoodhymyä sillä ei saa mutta poistaa tehokkaasti värjäymät. Suuhygienisti voi myös poistaa mahdolliset hammaskivet, auttaa ylläpitämään lopputulosta.

  Älä arkaile, sulla on kaunis hymy!

  T Hammashoitaja :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*