DIY:Statement necklace

Muistatteko kun vähän aikaa sitten julkaisin kuvia kaulakorukokoelmastani Statement Necklace Collection -postauksessani? Mainitsin silloin sivulauseessa, että minulla on täällä kotona jos jonkinmoista projektia menossa. Yksi näistä monista projekteistani on korujen tekeminen.

P1279352

Olen tuonut Aasian matkoiltani ja vaihdostani Suomeen mukanani melkein 10 kiloa helmiä ja korunosia. Vaikka moni helminauha on muuntautunut jo koruksi minun tai jonkun läheisen ranteeseen, on helmikokoelmani edelleen aika laaja. Helmeni ovat vähän niin kuin aarteitani.

P1279351

Helmipakistani löytyy niin makeanvedenhelmiä, lasihelmiä, magneettihelmiä kuin kristallejakin. Näillä helmillä koristellaan ranteiden ja kaulan lisäksi myös joulukoristeet ja lasit.

P1279353

Recently Updated495

Eilen sunnuntaina rentouduin helmieni ääressä ja tein helmistä ja silkkinauhoista itselleni uuden kaulakorun. Tämä ensimmäinen tekeleeni on tällainen prototyyppi, joten katsotaan jos se paranisi pienen tuotekehittelyn jälkeen ;)

Ihailen usein isojen muotitalojen korukokoelmia ja ajattelin, että voisin tehdä seuraavan DIY-koru postauksen skimp/spend tyylillä. Mieleeni tuli heti muutama DIY-vaihtoehto esimerkiksi Marnilta ja Chanelilta. Miltä kuulostaa?

__________________________________________________

Do you remember my Statement Necklace Collection post? In that same post I told you that I have different kinds of projects going on all the time. One of those is my little jewelry and pearl project.

Yesterday I relaxed in the middle of my pearl and bed collection and I made my first statement necklace. The piece that is seen in the pictures is a prototype and I will do some product development into it in the near future;)

I get so inspired every time when I see the jewelry collections of some big fashion house. I admire especially jewelry from Marni and I think I should do skimp/spend post very soon. Would you like to see how you could do couture jewelry in your own living room?

You may also like

20 Comments

 1. heips! itse olen nyt opiskeluvalintojen partaalla ja suuntani taitaa viedä kauppakorkeaan..(yritetään ainakin). voisitko lyhyesti kertoa sinun opiskeluhistoriasi? muistan nimittäin jonkun todella vanhan postauksesi, missä kerroit jotain opiskelustasi ja se oli mielenkiintoista.. muistan ainakin, että menit jonkun muun yliopiston kautta vaasan kauppakorkeaan(vaiko?)..

  thanx:)

  1. Hei Maria.

   Vaihdoin kokonimesi pois tuosta kentästä, niin se ei ole kaikkien nähtävillä ;)

   Siis olen opsikellut HY:llä avoimessa sosiologiaa, minkä seuraksena muutiin Vaasaan ja opiskelin kandiksi asti hallintotieteitä. Jo tosin ensimmäisenä vuotena tajusin ettei se ollut ihan se mun juttu joten luin kandin tutkintooni kauppatieteiden opintoja enemmän mitä esimerkiksi hallintotieteiden. Kandidaatintutkintoni sisälsi johtamista ja talousoikeutta.

   Maisterissa vihdoin tiedekuntaa kumminkin kauppiksen puolelle ja tein maisterini IB-ohjelmassa jossa keskityin johtamiseen ja markkinointiin. Kävin myös Malesiassa vaihdossa ja siellä tein myös johtamisen ja markkinoinnin opintoja.

   Kokonaisuudessaan tein siis tutkintoni Vaasassa.

   Mitä nyt itse tekisin toisin, niin kävisin teknisiä opintoja paljon enemmän mitä kävin. Niistä vain on alalla kuin alalla hyötyä. Muutenkin ehkä yrittäisin sisällyttää käytännönläheisempiä avoimen kursseja tutkintooni, sillä niistä on eniten ollut minulle työelämässä hyötyä.

   Onneksi tosin voin opiskella vielä iltaisin Internetissä eri ohjelmien käyttöä vaikka opinnot ovatkin takanapäin. Internet, siellä se uusin tieto on, ei kirjoissa.

   Kysy vain lisää jos tarvitset apua :)

 2. heips! itse olen nyt opiskeluvalintojen partaalla ja suuntani taitaa viedä kauppakorkeaan..(yritetään ainakin). voisitko lyhyesti kertoa sinun opiskeluhistoriasi? muistan nimittäin jonkun todella vanhan postauksesi, missä kerroit jotain opiskelustasi ja se oli mielenkiintoista.. muistan ainakin, että menit jonkun muun yliopiston kautta vaasan kauppakorkeaan(vaiko?)..thanx:)

 3. Ihana! Nuo helmet ovat todella kauniita ja näyttää kivalta, kun ovat eri muotoisia. Mielelläni näkisin lisääkin tuotoksiasi – korut ovat se heikoin kohtani. En vain mitenkään voi vastustaa kauniita koruja ja siltä saralta ei kokoelmani ole varmasti ikinä täynnä (toivottavasti mieheni ei lue tätä… korulaatikkoni nimittäin pursuilee jo: en voi luopua mistään, koska jokaikinen koru on jollain tavalla tärkeä, olipa se sitten lahjaksi saatu tai itse ostettu.).

  Ihanaa viikon alkua!!

  1. Hih hei!

   No minulla on kuule sellaiset helmikoruvarastot laatikoissa että siinä kalpenee monet korukaupat :D

   Silloin kun tulin vaihdosta kotiin ja minulla oli käsimatkatavaroissa ainoastaan 10 kiloa helmiä, niin jouduin tulliin. Tullisetä ei meinannut uskoa, että helmet olivat vain ihan omaan käyttööni. Onneksi sain taivuteltua sedän ja sain pitää aarteeni <3

   En ole aiemmin ollut mikään koru-addikti, mutta nykyään kylläkin. Korvikset pitää aina olla ja Tiffanyllä pitää aina käydä ;)

   Niin, korut ovat tärkeitä. Tiedän jo seuraavan korukohteeni kunhan yksi iso päivä koittaa ja pääsen Tiffanylle ;)

   Kiitos samoin Tarja <3

 4. Ihana! Nuo helmet ovat todella kauniita ja näyttää kivalta, kun ovat eri muotoisia. Mielelläni näkisin lisääkin tuotoksiasi – korut ovat se heikoin kohtani. En vain mitenkään voi vastustaa kauniita koruja ja siltä saralta ei kokoelmani ole varmasti ikinä täynnä (toivottavasti mieheni ei lue tätä… korulaatikkoni nimittäin pursuilee jo: en voi luopua mistään, koska jokaikinen koru on jollain tavalla tärkeä, olipa se sitten lahjaksi saatu tai itse ostettu.). Ihanaa viikon alkua!!

 5. Todella kaunis koru! Olet kunnon taiteilija :)) tiedätkö jotain nettikauppa josta voisi tilata vastaavan tyylisiä korunosia? Mitä tarvikkeita tarvitset korun tekemiseen?

  1. Heippa :)

   Siis olen tilannut korunososia joistain suomalaisista nettikaupoista (HelmiQ). Pääosin kaikki osani olen tosin tuonut Kiinasta, Thaimaasta ja Malesiasta.

   Tarvitset korupihdit, koruvaijereita, lukkoja, kiinnikkeitä, helmiä ja muita osia :)

 6. Todella kaunis koru! Olet kunnon taiteilija :)) tiedätkö jotain nettikauppa josta voisi tilata vastaavan tyylisiä korunosia? Mitä tarvikkeita tarvitset korun tekemiseen?

 7. Hei Maria.Vaihdoin kokonimesi pois tuosta kentästä, niin se ei ole kaikkien nähtävillä ;)Siis olen opsikellut HY:llä avoimessa sosiologiaa, minkä seuraksena muutiin Vaasaan ja opiskelin kandiksi asti hallintotieteitä. Jo tosin ensimmäisenä vuotena tajusin ettei se ollut ihan se mun juttu joten luin kandin tutkintooni kauppatieteiden opintoja enemmän mitä esimerkiksi hallintotieteiden. Kandidaatintutkintoni sisälsi johtamista ja talousoikeutta. Maisterissa vihdoin tiedekuntaa kumminkin kauppiksen puolelle ja tein maisterini IB-ohjelmassa jossa keskityin johtamiseen ja markkinointiin. Kävin myös Malesiassa vaihdossa ja siellä tein myös johtamisen ja markkinoinnin opintoja. Kokonaisuudessaan tein siis tutkintoni Vaasassa. Mitä nyt itse tekisin toisin, niin kävisin teknisiä opintoja paljon enemmän mitä kävin. Niistä vain on alalla kuin alalla hyötyä. Muutenkin ehkä yrittäisin sisällyttää käytännönläheisempiä avoimen kursseja tutkintooni, sillä niistä on eniten ollut minulle työelämässä hyötyä. Onneksi tosin voin opiskella vielä iltaisin Internetissä eri ohjelmien käyttöä vaikka opinnot ovatkin takanapäin. Internet, siellä se uusin tieto on, ei kirjoissa. Kysy vain lisää jos tarvitset apua :)

 8. Hih hei!No minulla on kuule sellaiset helmikoruvarastot laatikoissa että siinä kalpenee monet korukaupat :DSilloin kun tulin vaihdosta kotiin ja minulla oli käsimatkatavaroissa ainoastaan 10 kiloa helmiä, niin jouduin tulliin. Tullisetä ei meinannut uskoa, että helmet olivat vain ihan omaan käyttööni. Onneksi sain taivuteltua sedän ja sain pitää aarteeni <3En ole aiemmin ollut mikään koru-addikti, mutta nykyään kylläkin. Korvikset pitää aina olla ja Tiffanyllä pitää aina käydä ;)Niin, korut ovat tärkeitä. Tiedän jo seuraavan korukohteeni kunhan yksi iso päivä koittaa ja pääsen Tiffanylle ;)Kiitos samoin Tarja <3

 9. Heippa :)Siis olen tilannut korunososia joistain suomalaisista nettikaupoista (HelmiQ). Pääosin kaikki osani olen tosin tuonut Kiinasta, Thaimaasta ja Malesiasta. Tarvitset korupihdit, koruvaijereita, lukkoja, kiinnikkeitä, helmiä ja muita osia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*