Culinary workshop

Hehkutinkin teille culinary workshopia jo ennen matkalle lähtöäni ja niin teen sitä myös näin matkan jälkeenkin. Minulle tarjottiin tilaisuutta osallistua huippukokki Paolo Pettenuzzon ja Electroluxin design johtajan Bruno Lizotten pitämään kaikkia aisteja hellivään workshoppiin. Mielestäni workshop ei ehkä kuvaa tilaisuutta oikealla tavalla, sillä kyse oli enemminkin elämyksestä.

Tilaisuuden tarkoituksena oli tähdentää sitä, että miten eri aistit vaikuttavat ruoanlaittoon. Samalla kun Paolo selosti mitä hän tekee missäkin vaiheessa niin design johtaja Bruno loi taidetta Paolon puheesta ja näkemästään. Ihminen pystyy tunnistamaan ainakin viisi eri makua; makean, happaman, suolaisen, karvaan ja umamin. Kävimme nämä kaikki maut läpi niin ruoan kuin taiteenkin muodossa.

Niin kuin jo kuvista näkyy, niin tämä workshop oli ihan kuin minulle tehty. Kaksi luovaa ja äänekästä italialaista keskustelevat keittiössä ruoasta ja sen kauneudesta. Workshopin aikana opimme muun muassa molekyyligastronomiasta ja siitä miten hyödynnetään eilisen risotto sipseiksi. Lähdin workshopista inspiraatiota pursuen ja masu kylläisena. Siis aivan upeata!

___________________________________________

Even before I left to my trip I was already excited about the culinary workshop where I was attending. Electrolux offered the chance to me to participate to this amazing event led by top chef Paolo Pettenuzzo and design director Bruno Lizotte. They pampered all of my senses in the workshop. Actually, I would rather call it experience than workshop.

The event was designed to highlight how different senses affect on cooking. When Paolo did his magic with the ingredients and explained different stages of the cooking process, Bruno got inspired and formed Paolo’s words into art. We are able to identify at least five different flavors; sweet, sour, salty, bitter, and umami. In the workshop we got the chance to experience all of the different flavors through food and art.

I think you can see it also in my pictures that I was totally excited about this opportunity. This workshop or experience was just like designed to me; two ridiculously talented and loud Italians speaking about food and beauty. Perfecto! During the workshop we learned about molecular gastronomy and how to exploit old risotto into crackers. I left the workshop room totally inspired and amazed!

Once again Paolo and Bruno, thank you so much! You are so amazing!

You may also like

40 Comments

  1. Huomenta Saara :)

   Se oli niin ihana! Kyllä, nimenomaan. Workshop olisi ollut varmasti ihan erilainen jos tilalla olisi ollut esimerkiksi suomalainen kokki ja designeri. Italialaiset ovat viihdyttäjiä ja puhujia luonnostaan, niin tämä workshop pidettiin hymy huulissa ja pilke silmäkulmassa ;)

   Tällaisten juttujen takia olen niin äärettömän onnellinen että joskus päätin laittaa blogini pystyyn :)

 1. Huomenta Saara :)Se oli niin ihana! Kyllä, nimenomaan. Workshop olisi ollut varmasti ihan erilainen jos tilalla olisi ollut esimerkiksi suomalainen kokki ja designeri. Italialaiset ovat viihdyttäjiä ja puhujia luonnostaan, niin tämä workshop pidettiin hymy huulissa ja pilke silmäkulmassa ;)Tällaisten juttujen takia olen niin äärettömän onnellinen että joskus päätin laittaa blogini pystyyn :)

 2. Oi, upealta näyttää! Hauska muuten, että vaikka Italiassa olitte ja kokitkin olivat italialaisia, niin ruoka ei (peri-)italialaiselta näytä. Vai tuollaistako italialainen molekyyligastronomia on?

  Ja olet kyllä upeisiin tilaisuuksiin päässyt, kiva että jaksat väläytellä meillekin tunnelmapaloja :)

  Ja hui, mihin aikaan sä oikein heräät kun ehdit aamulla postauksenkin tekemään!

  1. Heippa Ande :))

   Juu, ei ollut perinteistä italialaista, mutta silti äärettömän hyvää ja erilaista.

   Niin, en olisi osannut silloin kaksi vuotta sitten kuvitellakaan, että mitä juttuja tulen blogini kautta kokemaan. Kiva, että tykkäät tunnelmista. Voikun olisi se teleportti niin pääsisi takaisin :)

   Voin kertoa, että viime viikolla esimerkiksi meni melkein koko viikko kolmen tunnin yöunilla ja öisin näitä blogihommia tehdään. Pitää kumminkin muistaa, että ei tätä voisi tällä työtahdilla ja -määrällä tehdä jos tätä ei todella rakastaisi. Saan tästä niin paljon itselleni kun saan yhdistettyä tätä kautta kaiken sen mitä rakastan :)

   Ne vähäiset yöunet saadaan blogin kautta takaisin mennen tullen :)

 3. Oi, upealta näyttää! Hauska muuten, että vaikka Italiassa olitte ja kokitkin olivat italialaisia, niin ruoka ei (peri-)italialaiselta näytä. Vai tuollaistako italialainen molekyyligastronomia on?Ja olet kyllä upeisiin tilaisuuksiin päässyt, kiva että jaksat väläytellä meillekin tunnelmapaloja :)Ja hui, mihin aikaan sä oikein heräät kun ehdit aamulla postauksenkin tekemään!

 4. Heippa Ande :))Juu, ei ollut perinteistä italialaista, mutta silti äärettömän hyvää ja erilaista. Niin, en olisi osannut silloin kaksi vuotta sitten kuvitellakaan, että mitä juttuja tulen blogini kautta kokemaan. Kiva, että tykkäät tunnelmista. Voikun olisi se teleportti niin pääsisi takaisin :)Voin kertoa, että viime viikolla esimerkiksi meni melkein koko viikko kolmen tunnin yöunilla ja öisin näitä blogihommia tehdään. Pitää kumminkin muistaa, että ei tätä voisi tällä työtahdilla ja -määrällä tehdä jos tätä ei todella rakastaisi. Saan tästä niin paljon itselleni kun saan yhdistettyä tätä kautta kaiken sen mitä rakastan :)Ne vähäiset yöunet saadaan blogin kautta takaisin mennen tullen :)

  1. Noh noh ;)

   Oli siis kertakaikkisen uskomaton. Tämä kokemus on liimautunut kyllä mieleeni muistoksi ihan loppuelämäkseni<3

   Niin, sanos muuta. Voisin lähteä sinne takaisin vaikka heti :)

 5. Tähän sopii taas tää perinteinen “eeeen o yhtään kade! ;)”Hienolta näyttää! Uskon, että oli varmasti tosi siisti kokemus!Ja niin, Italia <3

  1. Valitettavasti sipsille ei ole ohjetta. Paolo kielsi reseptien lukemisen ja kehotti olemaan vähän hullu ja kokeilemaan mitä ihmeellisimpiä juttuja :)

   Kysyn häneltä vielä miten se tehtiin jos hän haluaisi kertoa sen vielä minulle ;) En uskalla nimittäin aiemmin jakaa sitä ennen kuin saan tarkat ohjeet.

 6. Oi että, voin nähdä sut tuolla nauttimassa ja fiilistelemässä! Ihan kuin sulle tehty tuo tilaisuus :) Kiitos kun välitit tunnelmia tänne blogiinkin ihasteltaviksi!

  1. Ihanko totta ;)?! No niin oli. En usko, että kukaan muu olisi saanut tästä näin paljon irti kuin minä. Jouduin nipistämään itseäni kaksi kertaa Italiassa ollessa, sillä en ollut varma näinkö unta vai en :D

   Ole hyvä ihana Katri <3

 7. Oi että, voin nähdä sut tuolla nauttimassa ja fiilistelemässä! Ihan kuin sulle tehty tuo tilaisuus :) Kiitos kun välitit tunnelmia tänne blogiinkin ihasteltaviksi!

 8. Mahtava elämys varmasti!

  Olen jonkin kerran syönyt maailmalla huippuravintoloissa ja ne ovat olleet upeita kokemuksia, mutta tuollainen workshop veisi kokemuksen vielä uusiin ulottovuuksiin, kun näkisi miten annokset toteutetaan ja saisi kuulla keittiömestareiden ajatuksia menun takaa.

  1. No totisesti kyse oli elämyksestä jonka muistan lopun elämääni :)

   Harvemmin pääsee nimenomaan kuulemaan kokin ajatuksia ruoasta. Tämä oli tosin italialaisella mentaliteetilla tehty, joten kaiken ytimessä oli kauneus ja ruoanlaiton hauskuus. Eli ei mitään turhaa pönötystä tai jäykistelyä :)

 9. Mahtava elämys varmasti!Olen jonkin kerran syönyt maailmalla huippuravintoloissa ja ne ovat olleet upeita kokemuksia, mutta tuollainen workshop veisi kokemuksen vielä uusiin ulottovuuksiin, kun näkisi miten annokset toteutetaan ja saisi kuulla keittiömestareiden ajatuksia menun takaa.

 10. Oijoi mikä tilaisuus, kuin tehty sinulle varsinkin kun sijaintina oli Italia :)

  Tuontyylisiä workshoppeja kun järjestettäisiin täällä Suomessa esim. ruokamessujen yhteydessä tai ravintoloiden järjestäminä joihin tämmöinen innokas harrastajakokkailija pääsisi osallistumaan niin olisi aika mahtavaa :)

  1. No eikö! Kyllä nyt oli kaikki palaset kohdillaan :)

   Sanos muuta! Menisin tällaisiin niin paljon mielummin kuin vaikka teatteriin tai elokuviin. Workshop kesti kolmisen tuntia, mutta ei se siltä kyllä tuntunut. Aika meni kuin siivillä :)

 11. Oijoi mikä tilaisuus, kuin tehty sinulle varsinkin kun sijaintina oli Italia :)Tuontyylisiä workshoppeja kun järjestettäisiin täällä Suomessa esim. ruokamessujen yhteydessä tai ravintoloiden järjestäminä joihin tämmöinen innokas harrastajakokkailija pääsisi osallistumaan niin olisi aika mahtavaa :)

 12. Noh noh ;)Oli siis kertakaikkisen uskomaton. Tämä kokemus on liimautunut kyllä mieleeni muistoksi ihan loppuelämäkseni<3Niin, sanos muuta. Voisin lähteä sinne takaisin vaikka heti :)

 13. Valitettavasti sipsille ei ole ohjetta. Paolo kielsi reseptien lukemisen ja kehotti olemaan vähän hullu ja kokeilemaan mitä ihmeellisimpiä juttuja :)Kysyn häneltä vielä miten se tehtiin jos hän haluaisi kertoa sen vielä minulle ;) En uskalla nimittäin aiemmin jakaa sitä ennen kuin saan tarkat ohjeet.

 14. pakko kysyä, että oletko koskaan syöny jotain mcdonaldsin kamaa tai grilliruokaa? :D tai voisitko kuvitella että nykyään lähtisit joku perjantai-ilta ostaan hampparia mäkkäristä?:D entä valmisruuat?

  1. Heh, mikä kysymys. Pienenä McDonald’s oli äidin vihollinen, niin en oikein ole ikinä oppinut syömään roskaruokaa. Tottakai olen sieltä joskus hampurilaisen ostanut ja syönyt, mutta siis todella todella harvoin. Siis ehkä kaksi kertaa vuodessa. Nämä McDonald’s käynnit sijoittuvat yleensä aamuyöhön ;), eli ihan iltapalaksi en niitä tosiaan popsi. Grilliruokaa en kyllä laita suuhuni ellei se ole omasta grillista. Koulussa tuli tottakai syötyä pinaattilettuja ja jotain muuta einestä, mutta meidän jääkaapista niitä ei löydy.

 15. pakko kysyä, että oletko koskaan syöny jotain mcdonaldsin kamaa tai grilliruokaa? :D tai voisitko kuvitella että nykyään lähtisit joku perjantai-ilta ostaan hampparia mäkkäristä?:D entä valmisruuat?

 16. Ihanko totta ;)?! No niin oli. En usko, että kukaan muu olisi saanut tästä näin paljon irti kuin minä. Jouduin nipistämään itseäni kaksi kertaa Italiassa ollessa, sillä en ollut varma näinkö unta vai en :DOle hyvä ihana Katri <3

 17. No totisesti kyse oli elämyksestä jonka muistan lopun elämääni :)Harvemmin pääsee nimenomaan kuulemaan kokin ajatuksia ruoasta. Tämä oli tosin italialaisella mentaliteetilla tehty, joten kaiken ytimessä oli kauneus ja ruoanlaiton hauskuus. Eli ei mitään turhaa pönötystä tai jäykistelyä :)

 18. Heh, mikä kysymys. Pienenä McDonald’s oli äidin vihollinen, niin en oikein ole ikinä oppinut syömään roskaruokaa. Tottakai olen sieltä joskus hampurilaisen ostanut ja syönyt, mutta siis todella todella harvoin. Siis ehkä kaksi kertaa vuodessa. Nämä McDonald’s käynnit sijoittuvat yleensä aamuyöhön ;), eli ihan iltapalaksi en niitä tosiaan popsi. Grilliruokaa en kyllä laita suuhuni ellei se ole omasta grillista. Koulussa tuli tottakai syötyä pinaattilettuja ja jotain muuta einestä, mutta meidän jääkaapista niitä ei löydy.

 19. No eikö! Kyllä nyt oli kaikki palaset kohdillaan :)Sanos muuta! Menisin tällaisiin niin paljon mielummin kuin vaikka teatteriin tai elokuviin. Workshop kesti kolmisen tuntia, mutta ei se siltä kyllä tuntunut. Aika meni kuin siivillä :)

 20. Oon aina miettiny että mitä tuo umami oikeastaan on, että miltä se maistuu tai ei maistu. Ehkäpä se joskus selviää :)
  Ja onpas muuten herkku kokkikin :D

  Olisko muuten vinkkejä mitä kivaa vois tehdä halloweentarjottaviksi? La muutama kaveri tulee minun luo ja mennään siitä sitten baariin ja aattelin tarjota jotain pientä syömistä ettei mee pelkäksi kuoharin kittaamiseksi niinkuin yleensä :D Minni Hiiri odottelee vieraakseen näillä näkymin agentteja ja vampyyreja :D

 21. Oon aina miettiny että mitä tuo umami oikeastaan on, että miltä se maistuu tai ei maistu. Ehkäpä se joskus selviää :)Ja onpas muuten herkku kokkikin :DOlisko muuten vinkkejä mitä kivaa vois tehdä halloweentarjottaviksi? La muutama kaveri tulee minun luo ja mennään siitä sitten baariin ja aattelin tarjota jotain pientä syömistä ettei mee pelkäksi kuoharin kittaamiseksi niinkuin yleensä :D Minni Hiiri odottelee vieraakseen näillä näkymin agentteja ja vampyyreja :D

 22. Wow! Tuo culinary workshop oli varmasti tosi ispiroivaa! Semmoiseen minäkin haluaisin joskus osallistua! En yhtään ihmettele että hehkutat! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*