Corn cob salsa and lobster bbq

Avec Sofié blog corn cob salsa with lobsters

Edellisessä postauksessa kirjoitin teille meidän viinitarhavierailusta Wölfferin viinitilalla. Viinitilan jälkeen suuntasimme ruokaostoksille, sillä edessä oli BBQ-ilta. Yhdysvalloissa ollessa en syö mielelläni esimerkiksi kanaa, mutta kalaa ja mereneläviä kylläkin. Paras ikinä syömäni lohi oli Seattlessa ja elämäni parhaat hummerit tuli syötyä viime viikolla. Viime viikon jälkeen en varmaankaan voi enää hummereita syödä, sillä tulisin varmasti pettymään viime viikon ruokakokemukseni jälkeen.

Avec Sofié blog corn cob salsa with lobsters

Avec Sofié blog corn cob salsa with lobsters

Hummerille oli tehty myös ihan mieletön lisäke, jota olen ehtinyt tekemään jo kotioloissa matkan jälkeen. Maissi-salsa on varsinkin sellaiseen suuhun, joka tykkää hieman tulisemmasta ruoasta ja kaipaa makumatkaa Meksikoon. Maissi-salsa sopii mielettömän hyvin myös tacoihin tai grillailujen vierelle, joten kannattaa laittaa resepti muistiin.

 

Tarvitset:

3 maissia grillattuna

Puolikas punasipuli

2 tomaattia pieniksi pilkottuna

1 jalapeño silputtuna

1 dl korianteria

Kevätsipulin varsia

Kahden limen mehu

Suolaa, pippuria, tajin -maustetta tai chilia

Avec Sofié blog corn cob salsa with lobsters

Avec Sofié blog corn cob salsa with lobsters

 

Avec Sofié blog corn cob salsa with lobsters

 

Laita maissit grilliin. Pilko sipuli, tomaatit, jalapeño, korianteri ja kevätsipuli. Purista limejen mehu. Kun maissit ovat valmiit, leikkaa maissin liha tähkästä ja anna sen viiletä hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja mausta oman maun mukaan.

Paras mauste mitä minulta kotoa löytyy, on meksikolainen tajin-mauste. Laitan sitä käytännössä kaikkeen. Tajin, eli limellä kruunattu chili-suola, on mieletön mauste niin lihalle, salaatteihin tai vaikkapa vesimelonille. Ostin Tajin-maustetta Meksikosta, mutta sitä saa myös Amazonista. Suosittelen maustetta jokaiseen keittiöön. Jos ei tajinia ole tosin saatavilla, laittaisin salaattiin hivenen chiliä ja kunnolla limen mehua.

 

You may also like

3 Comments

 1. Kiitos kivasta postauksesta ja muutenkin inspiroivasta blogistasi!

  Olen matkustamassa elokuun lopussa ystäväni kanssa Amsterdamiin viikonlopuksi ja mietimme parhaillaan, missä yöpyä. Sekä hotellit että Airbnb ovat meille ok vaihtoehtoja, mutta eniten kiinnostaisi kuulla vinkkejä siitä, mikä olisi paras alue/kaupunginosa?

  Lisäksi, kaikki muutkin vinkit ovat toki erittäin tervetulleita (suosikkiravintolat, hyvät museot, must see-nähtävyydet jne). Kiitos jo etukäteen :)

 2. Oi täytyykin kokeilla tuota maissisalsaa! Ollaan salsaa tehty aiemmin ananaksesta ja mangosta, mutta aina kiva saada uusia ideoita!

 3. Sain vinkin tähän Cull&Pistol- hummeribaariin viimeisestä ilmestyneestä Plazakoti-lehdestä, toimittaja oli vieraillut katselemassa kivoja mestoja mm. sisustuskauppoja New Yorkissa. Otimme mieheni kanssa heti vinkistä vaarin toukokuun lopulla. Enenpää en voisi olla hänelle kiitollinen vinkistä. Lobster oli grillattu ja maku mitä parhain. Tulee miehelle haastetta kun muutama lobsteri löytyy omasta pakkasesta. ;) Kävimme vielä toisen kerran lähtöpäivänä kun onneksemme kone lähti vasta illalla.. Täällä kannattaa ehdottomasti poiketa syömässä. Ei voi kun suositella.

  Cull & Pistol

  CULL [KUHL] – A LOBSTER THAT HAS LOST ONE OF ITS CLAWS.

  PIS-TOL [PIS-TL] – A LOBSTER THAT HAS LOST BOTH CLAWS, USUALLY DUE TO PREDATORS.

  Cull & Pistol is a new restaurant project from the team behind The Lobster Place, one of New York’s finest seafood purveyors for over 40 years. Cull & Pistol pays homage to the fishmonger traditions and culinary diversity of New York through a seasonal raw bar and innovative seafood dishes with global influences and a diverse selection of wines and craft beers.
  Located in Chelsea Market, Cull & Pistol aspires to become a neighborhood staple through a menu and atmosphere that delivers a truly fresh dining experience.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*