Copenhagen

Viikonloppu Kööpenhaminassa – sisustuskauppoja ja ihanaa ruokaa kellon ympäri <3

Vietin viikonlopun työkaverini kotikaupungissa, ihanassa Kööpenhaminassa. Kerta oli minulle ensimmäinen, mutta ei takuulla viimeinen. Nyt jälkeenpäin ihmettelen, että miksi en ikinä aiemmin ole  käynyt siellä? Kööpenhamina nousi aivan ehdottomasti yhdeksi Euroopan lempikaupungeistani Pariisiin ja Barcelonan jälkeen.

Söimme koko viikonlopun ihanissa ravintoloissa, niin niissä Tanskan upeimmissa ravintoloissa kuin myös raakaruoka- ja Paleo-ruokavaliota noudattavissa ravintoloissa. Kaikki paikat missä söin olivat siis kertakaikkisen ihania paikkoja. Kävimme tosi erilaisissa ravintoloissa ja ympäri Kööpenhaminaa, joten uskon että teille Kööpenhaminaan matkaaville löytyy uusia ravintoloita seuraaville matkoillenne.

Sisustuskaupoista en varmasti pysty enempää hehkuttamaan. Kööpenhaminasta olisi saanut kaikkea. Kun astuin kauppoihin, niin en oikeasti enää pystynyt keskittymään mihinkään kun ympärillä oli kaikkia ihania sisustusjuttuja.

Vaikka me miten täällä Suomessa aina paasataan luomusta ja ekologisuudesta, mutta silmäni avautuivat viime viikonloppuna. Kyllä ne tanskalaiset ovat meitä niin monessa asiassa edellä. Yksi lempipaikoistani oli raakaruokaa tarjoileva ravintola RAW 42. Kävin siellä lounaalla ja kahvikupposella, jossa kahvin sai mantelimaidolla.

Sunnuntaina menimme junalla puoli tuntia Kööpenhaminasta pohjoiseen modernin taiteen museoon, Louisianaan. Paikka oli aivan uskomaton. Museo keskellä idyllistä naapurustoa ja meren rannalla. Suosittelen teitä menemään sinne vaikkakin se on pienen junamatkan päässä.

Yövyin Vesterbron alueella, jolla on ehkä ollut aiemmin vähän huonompi maine, vaikkakin alue on kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Nykyisin alue on ehkä se hieman trendikkäämpi asuinalue ja sen kyllä huomasi. Näin jälkeenpäin mietin, että onneksi minulla oli hyvä opas mukanani, sillä muuten en olisi ikinä löytänyt fine dining ravintolaa keskeltä ei mitään ja vanhasta teurastamosta tai upeaa drinkkibaaria talojen sisäpihalta vanhasta apteekin laboratoriosta. 

Tulen esittelemään teille näitä Kööpenhaminan lempipaikkojani ja ravintoloita yksitellen, sillä moni niistä ansaitsee todellakin ihan oman huomionsa. Olen kertakaikkisen myyty koko kaupungista ja voisin oikeasti nähdä itseni asumassa Kööpenhaminassa. Olen aina ajatellut, että jos jonnekin muuhun pohjoismaahan muutan niin se on Ruotsi ja Tukholma –  En enää. Kööpenhamina on jollain lailla niin paljon sympaattisempi ja Eurooppalaisempi. 

You may also like

19 Comments

 1. Olen ihan samaa mieltä, Köpis on Pohjoismaiden ykkönen ja puhuttelee kyllä itseänikin sympaattisuudellaan ja aitoudellaan paljon esim. Tukholmaa enemmän! Ihana kuulla että reissu ja viikonloppu oli noin mahtavan onnistunut, jään odottamaan suurella innolla tarkempia kertomuksia ravintoloista. :) /Ellis

 2. Allekirjoitan täysin! Itse olin viimesyksynä sisustusmatkalla Köpiksessä ja tuntui, kun olisin päässyt käymään henkisessä kotimaassani. Ihmiset on ihania ja paikka niin mahtava! <3

 3. Me käytiin viimeksi maaliskuussa Köpiksessä 10 v hääpäivämatkalla kaksin. Se vaan on jotenkin niin leppoisan intensiivinen paikka ja täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja ruokaihmiselle. Mielenkiintoista nähdä missä kävit syömässä. Meidän viimekerran parhaat olivat Torvehallernen smörret, Radio ja Relae. Brunssit olivat myös erilaisuudessaan ihan ykkösiä! Tässä linkki postaukseemme jos sallit. http://sillasipuli.blogspot.fi/2013/03/koopenhamina-rel-ja-terroiristen.html

  Ihan samat lempparikaupungit on! Niissä vaan on sitä jotain!

 4. Samaa mieltä! Ja just toi kontrasti Tukholman ja Kööpenhaminan välillä, ainakin satunnaisena matkailijana näyttäis siltä, että tukholmalaiset jotenkin pingottaa enemmän kun taas Kööpenhaminassa otetaan rennommin. Kaikki on tosi tyylikästä ja tyylikkäitä, mutta pakottamattomalla ja rennolla tavalla. :)

  Ja uskallankohan kertoa, että viime viikonvaihde oli munkin eka kerta Kööpenhaminassa ja saatoinpa jopa nähdä sut lentokentällä:) No kerroin jo! Kaupunki hurmas mutkin täysin.

  Oudosti mulle tulee vierailusta päällimmäisenä mieleen se, että kaikilla oli lenkkarit jalassa, siis aivan kaikilla. :D

 5. Kööpenhamina on ihana! juuri muistelin omia ruokaseikkaluja sinne kun siirsin vanhasta blogista nykyiseen matkakertomukseni Kööpenhaminasta, jännä nähdä onko käyty samoissa paikoissa :)

  annemi/52weeksofdeliciousness.com

 6. Siis olen kanssassi aivan samaa mieltä. Köpis on aivan mahtava! Miksi ihmeessä en ole siellä aiemmin käynyt?!? Saat paljon maistiaisia ;)

 7. Juurikin noin, henkinen kotimaa <3 Kaikki oli jollain lailla humaanimpaa ja pienempää. Hommat ei ollut aina ihan "metrilleen". Jouduin muutaman kerran sanomaan itselleni "sä olet viikonloppulomalla, älä stressaa" kun hommat sujuivat joskus vähän hitaanlaisesti tälläiseen suomalaiseen makuun ;)

  Ihmiset olivat todella ihania. Niin iloisia ja avoimia <3

 8. Hih, juu taidetaan olla samaa kansalaisuutta. En tosin tiedä tosin minne enää kuuluun, Pariisiin, Barcelonaan vai Kööpenhaminaan?

 9. Se todella on leppoisa ja intensiivinen ja sanoisin myös että todella romanttinen kaikkine pienine ravintoloineen ja sievine katuineen :)

  Hmm. Olen käynyt eri paikoissa ;)

  Totta kai sallin, hassu <3

  Niisä on!

 10. Juuri niin. Tukholma on Kööpenhaminan jälkeen niin boring :D

  Siis pidin siitä rennosta asenteesta mikä huokui ihmisistä. Tukholma on jollain lailla paljon muovisempi mitä Kööpenhamina. Köpis on aidompi ja niin paljon sievempi. Plus, ihmiset ovat aivan mahtavia :)

  Oikeasti! Olisit tullut moikkaamaan :)))

  Niin, Niken Freet. Meinasin jopa ostaa itselleni sellaiset :)

 11. Niin on! En käynyt Tivolissa tällä kerralla muualla kuin porteilla, mutta jos olisin ollut siellä Joulun aikaan niin sitten olisi ehdottomasti mennyt sinne :)

 12. vinkkejä shoppailuun? Olen menossa köpikseen vkonlopuksi muutaman vkon päästä ja pari kertaa käyneenä, tiedän vain sen pääkadun missä ne parhaat kaupat on sijoiteltu. Oisi kiva löytää jotain pieniä butiikkeja jne :)

   

  pelhamwife

 13. Oi että, munkin mielestä Köpis on upea! Olin keväällä viikonloppureissulla myös siellä ja pakko päästä uusiksi. Pian. :D Käytiin myös Louisianassa ja se oli mahtava, siellä oli hieno näyttely missä oli tehty neuloista ja pilleistä tosi isoja installaatioita ja ne oli tosi hienoja. Nyt taisi olla Yoko Onosta kertova osio siellä? Oli mukava kyllä vaan kiertää se museo kun välillä oli uudempaa osaa ja välillä vanhempaa ja hienoja töitä, ja oltiin sen museon tosi kivassa kahvilassa syömässä mistä oli hieno merinäköala.. Oivoi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*