Claudie Pierlot and my new favorite French brand

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Viimeistään Pariisissa ja ylipäänsä Ranskassa opin arvostamaan naisellisia mekkoja. Pariisissa naisellisuus ja kauneus tulee vasten kasvoja joka päivä, joten ei ole ihme, että saavuin usein kotiin uusi mekko kainalossa. On siis selvää, että asuinpaikka vaikuttaa ainakin minun kohdallani paljon siihen mitä puen ylleni.

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Hollannissa asuni olivat varsinkin talvella todella rennot, kumisaappaat, farkut ja neule olivat jokapäiväinen asuni marraskuusta tammikuuhun. Kesällä taasen olen löytänyt mekot ja korkkarit kaapistani ja kaivanut lempimekkoni esille.

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Yksi suosikkimerkeistäni ikinä on ranskalainen Maje. Jos olen aiemmin laittanut euroni kenkiin, vaihtui kohde Pariisissa mekkoihin. Majen naiselliset leikkaukset kun sopivat minun kropan mallilleni, niin löysin heiltä kesän tullen yhden jos toisenkin ihanan vaatekaapin aarteen.

Tänä keväänä olen tosin voivotellut, että miksi kirkkaat värit, räiskyvät printit ja jopa ”nappiverkkari-muoti” on löytänyt tiensä ranskalaismerkin rekkeihin. Trendikuosien tieltä on myös lähtenyt paremmat materiaalit ja silkki sekä puuvilla on korvautunut polyesterillä ja akryylillä. Ei näin ollut vielä vaikkapa kolme vuotta sitten.

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Vaikka Majella on vielä monta kivaa mekkoa tänäkin kesänä mallistossa, mutta nyt omia suosikkeja on saanut hakea vähän kauemmin. Onneksi saman katon/yrityksen alta löytyy edelleen Sandro sekä Claudie Pierlot, joiden mallistot ovat Majea klassisemmat sekä naisellisemmat. Olen siirtynyt siis Majelta vain muutaman askeleen poispäin ja saman yrityksen alta löydän edelleen lempimekkojani. Olenkin tässä miettinyt, että onko jotain tapahtunut myös pukeutumisessani eikä pelkästään Majen mallistossa, sillä Pariisissa en löytänyt esimerkiksi Sandrolta juuri koskaan mitään.

Kuvan mekko on Claudie Pierlotin, jonka olen ostanut tänä kesänä. Upea pitsinen ja tyköistuva yläosa ja laskeutuva alaosa ovat täysin nappi minun vartalonmallilleni ja korostavat nimenomaan hieman naisellisempaa vartalonmallia. Jos näitä mekkoja olisi ollut monessa värissä, olisin ostanut ne kaikki värit, kun mekko istui niin kauniisti.

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Ensi kerralla kun olette Ransakassa tai Keski-Euroopassa ylipäänsä, suosittelen piipahtamaan myös Majen lisäksi Sandrolla ja Claudie Pierlotilla. Hollantilaisista merkeistä minulla ei oikein ole vielä tietoa, sillä olen kangistunut vaatteissani ranskalaisiin varsinkin mekko-asioissa. Olen pitänyt samoja mekkoja jo vuosia, sillä leikkaukset ovat klassisia ja mallit naisellisia. Mistään kertakäyttömuodista ei siis ole kyse. Kaikkia näitä merkkejä myydään myös Amsterdamissa ja jos olette tulossa tännepäin, löydätte liikkeet myös täältä.

Avec Sofié blog and Claudie Pierlot dress

Dress / Claudie Pierlot

Heels / Üterque

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

12 Comments

 1. Minulle tuli uutena asiana, että myös Claudie Pierlot kuuluu samaan taloon Majen ja Sandron kanssa! Itse olen löytänyt omimmat juttuni ja istuvimmat mallit Sandrolta, mutta samaa mieltä kanssasi siitä, että näillä merkeillä on ihania, laadukkaita ja aikaa kestäviä mekkoja! Todella kauniit kuvat myös tässä postauksessa :)
  Terkkuja Sveitsistä ja kivaa kesää!

  1. Heippa, juuri näin – ne ovat kaikki saman katon alla (SMCP -group).

   Olen samaa mieltä, heidän mallinsa ovat todella klassisen naisellisia ja käytän mekkoja vuodesta toiseen :)

 2. Tuo mekko on aivan ihana, ja se sopii hienosti sinulle. Se on myös ajaton, joten sille löytyy varmasti käyttöä pitkälle eteenpäin. Sellaiset vaateostokset ovat juuri niitä parhaita! Keski-Euroopassa on tosiaan paljon sellaisia merkkejä, joista täällä pohjolan perukoilla ei ole kuultukaan tai joita ei voi ainakaan tilata Suomeen. :-(

  Itsekin pidän luonnonmateriaaleista, etenkin puuvillasta. Pari päivää sitten oli ilo ylimmillään, kun löysin Jumperfabrikenin verkkokaupasta puoleen hintaan monta kuukautta kuolaamani mustavalkoisen, puuvillaisen raitamekon. Pitsi ei ole minun juttuni, mutta raidat ovat! :-)

  1. Heippa,

   Joo, harmi kun ei ollut mustana, sillä olisin niin mielelläni halunnut mekon myös mustassa värissä.

   En ole varma saisiko mekkoa tilattua nettikaupan kautta? Luulisi että saisi.

   En ole tuosta merkistä kuullutkaan? Puuvilla ja silkki ovat ihania materiaaleja :)

  1. Hmmmm. No mitä ranskalaisiin tulee niin Biscote, Sandro ja Maje. Perusvaatteissa armaan Zara ja Massimo Dutti. Zaran laatu on vaan niin kehnoa niin harmittaa ostaa sieltä mitään enää kovin usein. Perusvaatteisiin en panosta, mutta mekkoihin ja kenkiin kylläkin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*