Chicken Korma

Monissa ulkomaisissa blogeissa toiset bloggaajat vierailevat toistensa blogeissa ja esittelevät tätä kautta omia blogejaan. Minun blogissani ei vieraile tällä kerralla toinen bloggaaja vaan kaverini. Tämä herra on aikamoinen valokuvaaja ja halusinkin tehdä “Friday Cheff”-postauksen tällä kerralla vähän eritavalla. Videon on kuvannut herra itse ja lisätietoja hänestä saatte hänen kotisivuiltaan: www.ilaripatrikka.com. Ilari on todella taitava valokuvaaja joten kannattaa selata hänen portfolionsa läpi :)

Tarvitset:

Marinadi:

kana fileitä, tuoretta inkivääriä, 6-7 valkosipulin kynttä, turkkilaista jugurttia

Kasvissose:

5 vihreää chiliä, 3-4 isoa sipulia, 5 valkosipulin kynttä, 5 kirsikkatomaattia

Loppusilaus:

2dl-4dl kookoskermaa, mantelirouhetta, hunajaa, tomaattipyrettä

Maustamiseen:

4tl garam masalaa, 2tl hyvää curry seosta, 1tl korianteria, chilijauhetta, puoli tl kurkumaa, öljyä, suolaa, 1 kanelitanko

Leikkaa kanafileet paloiksi muutama tunti ennen valmistusta. Sekoita kanafileiden palaset, turkkilainen jogurtti, murskatut valkosipulinkynnet ja pienehkö raastettu inkivääri keskenään.

Kuori ja lohko kasvissose-ainekset ja soseuta ne.  Kuumenna pannu ja keitä kasvissosetta kovalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan kokoajan hämmentäen. Lisää kanamarinadi ja keitä taasen 10-15 minuuttia. Laske lämpöä ja sekoita garam masala, curry, korianteri ja kurkuma öljyn kanssa. Lisää öljyseos kastikkeeseen. Heitä joukkoon kanelitanko, tomaattipyre ja kookoskerma.

Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia kunnes kanat ovat varmasti kypsiä.  Lisää lopuksi hunajaa, suolaa sekä reilu ruokalusikallinen mantelirouhetta. Valmista!

Tykkäsittekö muuten jos alkaisin tekemään vähän tämänkaltaisia ruokavideoita? En ole niiden vaiheittaisten ruokakuvien ystävä, niin videopostailu voisi olla yksi tapa selventää eri tekovaiheita :)

_______________________

I have a guest cook today! The recipe is my friends and he has also shot video. He is very talented photographer and I’m so glad that I was able to share some of his work. You can see more of his work from his portfolio: www.ilaripartikka.com

You’ll need:

Marinade:

Chicken fillets, ginger, 6-7 garlic cloves, Turkish yogurt

Vegetable mix:

5 green chilies, 3-4 large onions, 5 cloves of garlic, 5 cherry tomatoes

Finishing touches:

2dl-4dl coconut cream, almond crush, honey and tomato paste

Add some flavor:

4tl garam masala,  2tl good curry mixture, 1tl coriander, chili powder, half a teaspoon of turmeric, olive oil, salt and 1 cinnamon stick

Cut the chicken fillets into pieces few hours before cooking. Mix the chicken fillet pieces, Turkish yoghurt, crushed garlic and grated ginger together.

Peel and chop vegetables and puree them. Heat a pan and cook the vegetable mixture in high heat for 10-15 minutes. Stir  the sauce all the time. Add chicken marinade and cook again for 10-15 minutes. Lower the heat and mix garam masala, curry, coriander and, turmeric in oil. Add the oil mixture into sauce. In the end, add cinnamon stick, tomato puree and coconut cream.

Cook the sauce in a low heat for 20-30 minutes until the chicken is certainly cooked. Finally, add some honey, salt, and over a tablespoon of almond crush. Done!

You may also like

24 Comments

 1. Aivan uskomaton video! Joillain on vain sitä silmää ja taitoa. =)

  Tykkäisin kovasti, jos alkaisit tehdä videoitakin! Ymmärtäisi tämä rähmäkäpäläkin, että miten kaikki vaiheet hoidetaan. ;)

 2. Aivan uskomaton video! Joillain on vain sitä silmää ja taitoa. =)Tykkäisin kovasti, jos alkaisit tehdä videoitakin! Ymmärtäisi tämä rähmäkäpäläkin, että miten kaikki vaiheet hoidetaan. ;)

 3. Oli pakko käydä katsomassa Ilarin kuvia ja ne ovat todella hienoja! Kiitos vihjeestä ja oikein mukavaa viikonloppua!

 4. Tykkään tosi paljon tosta videon tunnelmasta :) Siinä on jotenkin niin rento fiilis :)Ruoanlaitoin pitäsi olla just tollasta, rentoa fiilistelyä :)

 5. Tää oli ihan huippu! Mä en malta odottaa sun omaa videota! :)
  Oli kyllä todella taidokkaasti toteutettu tämä Ilarin video. Erittäin inspiroivaa. Tuollaista videointia ja videoiden editointia tahdon mäkin oppia! :D Tuli tosi hyvälle tuulelle. Naurahdettiin M:n kanssa ääneen kun kaveri otti samalla vähän huikkaa sivistyneesti toisella kädellä sekoittaen :D Loistava.

  1. Jos Ilari olisi ruokbloggaajaa, niin se pesis meidät muut ihan mennen tullen :)
   Eikö! On ihanaa kun joku osaa! Hah, no ihan samanlaista en kyllä osaa tehdä :D

 6. Tää oli ihan huippu! Mä en malta odottaa sun omaa videota! :) Oli kyllä todella taidokkaasti toteutettu tämä Ilarin video. Erittäin inspiroivaa. Tuollaista videointia ja videoiden editointia tahdon mäkin oppia! :D Tuli tosi hyvälle tuulelle. Naurahdettiin M:n kanssa ääneen kun kaveri otti samalla vähän huikkaa sivistyneesti toisella kädellä sekoittaen :D Loistava.

 7. Oooh, mäkin odotin Sofiéta videolla mutta eipä tuo Ilarikaan hassumpi ollut ;) Hän voisi tulla munkin luokse tekemään ruokaa! :D

  Ja kuten Mrs V., minäkin nauroin tuolle viinin siemailulle: onneksi en ole ainoa lajissamme!! Kokkaus vain välillä tarvitsee sen pienen viinilasillisen kyytipojaksi. Pelolla ajattelen jo ensi kevättä kun joudun jättämään halpojen ja hyvien viinien maan taakseni….

  1. Hihi, saatte sellaisen varmasti ensi viikolla :)
   Siinähän olisikin ideaa, vieraileva kokki kotona ja ruokaelämys taltioitaisiin videolle :)

   No et ole! Viini vaan tuo rentoa tunnelmaa ja herättelee ruokahalua :)
   On varmasti ihan järkytys, kun sieltä saa hyviä viinejä niin edullisesti ja täällä ne maksavat kumminkin aika paljon. Tosin, kyllä Alkon hyllyltä löytää joskus hyvän pullon suht edullisesti. Mutta ymmärrän mitä tarkoitat :)

 8. Oooh, mäkin odotin Sofiéta videolla mutta eipä tuo Ilarikaan hassumpi ollut ;) Hän voisi tulla munkin luokse tekemään ruokaa! :DJa kuten Mrs V., minäkin nauroin tuolle viinin siemailulle: onneksi en ole ainoa lajissamme!! Kokkaus vain välillä tarvitsee sen pienen viinilasillisen kyytipojaksi. Pelolla ajattelen jo ensi kevättä kun joudun jättämään halpojen ja hyvien viinien maan taakseni….

 9. Jos Ilari olisi ruokbloggaajaa, niin se pesis meidät muut ihan mennen tullen :)Eikö! On ihanaa kun joku osaa! Hah, no ihan samanlaista en kyllä osaa tehdä :D

 10. Hihi, saatte sellaisen varmasti ensi viikolla :)Siinähän olisikin ideaa, vieraileva kokki kotona ja ruokaelämys taltioitaisiin videolle :)No et ole! Viini vaan tuo rentoa tunnelmaa ja herättelee ruokahalua :)On varmasti ihan järkytys, kun sieltä saa hyviä viinejä niin edullisesti ja täällä ne maksavat kumminkin aika paljon. Tosin, kyllä Alkon hyllyltä löytää joskus hyvän pullon suht edullisesti. Mutta ymmärrän mitä tarkoitat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*