Chelsea in bloom: kevään kaunein kukkaloisto

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

 

Lontoon viikonlopulle minulla oli yksi toive. En halunnut nähdä yhtäkään ns. turistinähtävyyttä, sillä olen nähnyt ne pakolliset Lontoon nähtävyydet aiemmin. Halusin mieluummin keskittyä Lontoon kauniisiin ja hieman rauhallisempiin puoliin tällä reissulla. Toinen toive oli, että sain olla tekemättä mitään, sillä olin aika puhki koko työviikosta.  Halusin vain olla ja katsella kauniita asioita.

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Minua itseasiassa harmittaa, jos vaikka Pariisissa turistit jonottavat Louvreen, viettävät päivän Montmartrella ja kävelevät pelkästään Champs-Élyséesillä. Tai Amsterdamista ainoat muistot ovat red light district tai coffee shopit. Tai New Yorkissa näkee vain Time Squaren ja Sohon. Sama on Lontoon kanssa. Moni turisti näkee usein vain Piccadilly Circuksen tai Buckinghamin Palacen, Big Benin ja muut turistirysät. Ja ei ihme, jos ei Lontoo tunnu omalta kaupungilta.

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Kun tulin Lontooseen ensimmäisen kerran olin neljätoista vuotta ja olin kielikurssimatkalla. Meitä nimenomaan kierrätettiin ehkä ei niin kauniissa ja miellyttävissä turistipaikoissa ja sen jälkeen Lontoon on aina tuntunut jotenkin todella vastenmieliseltä, likaiselta ja törkyiseltä. Sen takia en tällä reissulla halunnut olla muualla kuin Mayfairissa ja Chelseassa. Halusin nähdä sen ihanan Lontoon, joka on kaunis, täydessä kukassa ja siisti.

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Täältä helposti lähtee mukanaan muistot Piccadilly Circuselta sekä Buckinghamin Palacelta ja ns. oikea Lontoo kauniine puistoineen ja erilaisine asuinalueineen jää näkemättä. Koska halusin nähdä nyt vähän erilaisen Lontoon, työmatkan jälkeen bookkasin hotellin viikonlopuksi Mayfairista.

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Hotellivalinta osui täysin nappiin ja viikonloppuna pysyimmekin ihan vain hotellin läheisyydessä ja kävelyetäisyydellä. Perjantaina kun työt oli tehty, lähdimme teidän lukijoiden suosittelemaan kohteeseen, Chelsea in Bloom -tapahtumaan. Tänä vuonna teemana oli mikäs muukaan kuin rakkaus ja näimme mitä kauneimpia kukkainstallaatioita Sloan Squaren ympäristössä.

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Oli upea nähdä, miten putiikit aukion ympäristössä olivat myös koristelleet omat liikkeensä niin upeasti kukkaloistoon. Aloin melkein hyperventiloimaan kaikesta kauniista ja Pinterest perfect – installaatioista. Ei voinut viikonloppu paremmin alkaa kuin kukkia katselemalla ja GT:tä juoden kukkien seassa. Perfection.

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

 

Chelsea in Bloom ei ollut keskittynyt pelkästään Sloan Squaren ympäristöön, vaan moni putiikki oli myös koristellut sisääntulon upeasti teeman mukaisesti. Meksikon suurlähetystö oli esimerkiksi koristellut oman sisääntulon Frida Kahlo -teemalla, mutta harmiksi Suomen suurlähetystön edusta oli tyhjillään. Suomi 100 olisi ollut hieno teema meidän suurlähetystön eteen, mutta ehkä ensi vuonna 101?

Avec Sofié blog l Chelsea in bloom London

Vaikka Lontoon reissu jäi sairastelujen jälkeen hieman lyhyeksi, oli onni, että nimenomaan olimme Mayfairissä eikä minnekään ollut pitkä matka. Lontoo oli kyllä niin upea näin keväällä ja kesän kynnyksellä, että sinne on päästävä ensi vuonna tähän samaan aikaan uudelleen.

Vaikka Lontoo oli jättänyt minut ensimmäisillä reissuilla kylmäksi, antoi tämä Lontoon matka ihan uudenlaisen kuvan kaupungista. Onko teillä samanlaisia kokemuksia matkakohteista? Lontoosta tai jostakin muusta kaupungista?

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

6 Comments

 1. Voin niin samaistua tuohon kaupunkien kokemiseen. Minulla kesti 3 vai 4 visiittiä, ennen kuin löysin esimerkiksi Amsterdamista ne alueet, jotka tuntui omilta ja joissa viihdyin. Nyt rakastan sitä kaupunkia! Nykyään matkustellessa pyrin liikkumaan hieman syrjemmässä kuin aivan siellä turistirysän keskuksessa. Tuo mukavan lisän matkan suunnitteluun, kun pyrkii löytämään vähän erilaista nähtävää.

  1. Varmasti moni voi. Lomaan on yleensäkin niin paljon odotuksia ja ne mielikuvat ei kohtaa, ei välttämättä halua kaupunkiin enää uudestaan. Minulle Siena on yksi sellainen paikka, jonne en enää halua mennä.

   Oi, ymmärrän niin mitä olet aluksi kokenut Amsterdamissa. Täällä on niin paljon ns.80-luvun matkaoppaista jäljelle jääneitä kohteita, että nyt jos turistit pysyttelevät vain niillä alueilla, on Amsterdam aika erilainen mitä minun Amsterdamini. Samoin se on Pariisin kohdalla.

   Olet varmasti käynyt jo Vondelparkissa, Oud -Zuidissa ja Pijpissa? Kanaalien jälkeen nuo ovat ihan lempialueitani :)

 2. Olin tyttäreni kanssa myös viime viikolla Lontoossa. Meillä oli sama toive ettei turistinähtävyyksiä tällä kertaa, vaan vain kaupungin henkeä siemaillen sekä ihanassa paikoissa syöden ja teetä juoden, tietty vähän shoppailua :) Tyttäreni oli varannut paikkoja muutama kuukausi ennen, jopa keskiyöllä heräten. Kävimme mm. Duck & Waffl ja Sketch sekä monessa muussa ihanassa paikassa.

  1. Heippa, oi kuloostaapa ihanalta :)

   Teillekin osui sitten ihanat ilmat!

   Lontoo näytti kyllä aivan erilaisen puolen minulle viime viikolla. Todella ihana, että näin myös jotain muuta kuin ne Big Benit ja muut nähtävydet.

 3. Olin Lontoossa ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten ja jäljelle jäi fiilis etten päässyt näkemään sitä mitä halusin. Oppaana oli kaupungissa asuva ystäväni, joka on kohtalaisen levoton luonteeltaan, joten päämäärätön haahuilu kaupungin kaduilla jäi vain toiveeksi. Nähtävyydet tullil nähtyä pääosin, mutta olisin halunnut päästä syvemmälle. Holland Parkin Kyoto garden vesiputouksineen ja riikinkukkoineen oli sellainen salainen helmi, joka sykähdytti, mutta muutoin uskon että paljon enenmmän vastaavaa olisi ollut nähtävänä. Chelsea in Bloom on varmasti ollut upea tapahtuma, onneksi ei koko reissu mennyt pilalle sairastumisen vuoksi.

  Pietarista jäi sellainen fiilis etten enää halua kaupunkiin astua. Olihan siellä paljon kauniita historiallisia rakennuksia, mutta päälimmäiseksi tunteeksi jäi ahdistava pakokauhun tunne ahtaassa kuumassa kaupungissa.

  1. Heippa,

   kun minulla oli vielä lauantainakin töitä hieman, tiesin että minun pitää nyt vain keskittyä muutamaan juttuun. Lontoo on muutenkin niin äärettömän valtava, että haahuiluun ei ole aikaa. On tiedettävä mitä haluaa nähdä.

   Tuo mainitsemasi puisto olisi ollut myös listallani, mutta emme nyt sinne tällä kerralla ehtineet.Chelsea in Bloom oli kyllä kerrassaan ihana. Olin niin häkeltynyt kaikesta kauneudesta! Ja ei reissu onneksi mennyt pilalle, sain rauhoittua ja sitä ehkä eniten tarvitseinkin.

   Minulle Sienna Italiassa on paikka mikä oli totaalinen pettymys. Odotin äärettömästi, mutta joka paikka oli täynnä turistikojuja joita en todellakaan odottanut :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*