Caprese

Täällä etelässä elämäntapani ovat Pariisiin verrattuna jollain lailla paremmat. Nukun paremmin, syön kevyemmin ja olo on jollain lailla niin paljon rennompi mitä kaupungissa. Täällä on samanlainen “mökkiefekti” mitä Suomessa maalla oltaessa. Ilma on puhtaampaa, uni syvempää ja ruoka tuoreempaa.

Kerroin teille, että Italian raja on tässä ihan vieressä ja junalla pääsee parempien ruokaostosten äärelle alle puolessa tunnissa. En tiedä mistä johtuu, mutta kaikki kasvikset ovat niin paljon parempilaatuisia rajan toisella puolella. Eli tomaatit ja muut tuodaan ruokapöytään Italiasta ( ja kurkut Suomesta!).

En ole sen jälkeen kun asuntomme avaimet saimme oikein muuta syönytkään kuin salaattia ja grilliruokaa. Näin kun Italian rajalla ollaan ja kai tämä kylä joskus Italiaa oli ihan oikeastikin, niin lautaselta löytyy useimmiten caprese. Kesän ja Italian lipun värit siis lautasella. Ja jos oikein hyvin on käynyt, on mozzarella korvattu burratalla.

Haaveilen aina välillä omasta kasvimaasta, mutta valitettavasti lautasen antimista ainoastaan basilikat ovat omasta maasta. Okei, oikeastaan omasta ruukusta. Ehkä jonakin päivänä omasta maasta.

Muut syövät capresea balsamicon kanssa, mutta varsinkin näin kesällä se on ainakin minusta niin paljon maistuvampaa ilman. Vähän vain öljyä, pippuria ja basilikaa tomaatin ja juuston seuraksi. Niin helppoa ja hyvää!

You may also like

8 Comments

 1. Mika siina onkin etta Italiassa ne kasvikset vaan maistuu aina niin paljon paremmalle kuin rajan toisella puolen..

  voin vain kuvitella, kuinka hyvaa tekee niin mielelle kuin ruumille tulla aina kaupungin vilinasta etelaan meren aarelle,.

  olipa muuten mielenkiintoista keskustelua tullut tohon viimeisimpaan muutama eroavaisuus aiteydesta postaukseen, odotan jo innolla sinunkin vastauksia noihin viimeisimpiin kommenteihin :)

  1. Heippa,

   Jep se on niin outoa!! En ymmärrä

   Joo,hyvää tekee. En olisi voinut edes kuvitella kuinka paljon Pariisiin vilinä voikaan väsyttää. On ihana olla vähän niin kuin möksällä

   Totta. Enkä kirjoittele näitä millään loukkaavalla sävyllä,vain mielenkiinnosta.

   Vastaan kun pääsen kotiin,sillä olen nyt junassa.

   1. Piti vielä sanoa, että mun mielestä siis oli ihan huippua että kirjotit tuosta asiasta mistä yleensä ei pidetä kovin korrektina kirjoitella, jos itsellä ei ole vielä lapsia :) Harvoin blogipostauksiin tulee noin paljon ja ajatuksella kirjoitettuja kommentteja ja kannanottoja, ja hei tosi kivaa jos vastailetkin niihin, totta kai sitten kun kerkeet mutta uskon että monikin arvostaa.

 2. Mie oon miettinty jos kasvattais ensi kesänä ihan ruukussa jotain kasviksia (täytyy olla iso ruukku) mutta se on mahdollista. Kaupunkiin saa oman pienen kasvimaan. Sun ruokaelämä kuulostaa niin idyylliseltä!

  1. Siis entinen asukas jätti minulle (aluksi mietin että vaivaksi) ison ruukun, mutta mietin samaa, että sinnehän voi kylvää mitä ihanampia juttua. Kurkkuja en tosin taida mutta muita kylläkin. Esimerkiksi juurikin salaatteja!

   Hih, junamatka maksaa muutaman euron ja heti on paremmat pöperöt tiedossa :)

 3. Jep, lukeudun muihin… ja syön capresea jalostetun balsamicon eli creman kera. Se ei hyökkää niin vahvasti herkän kurkkuni päälle kuin se pelkkä balsamico.. Ripautan sitä monesti myös salaatin päälle, jos en tee erikseen salaattikastiketta aineista; vaalea balsamico, sinappi, hunaja, mustapippuri, sekoitettuna öljyn sekaan.
  -Konstanzissa käydessä söimme capresea johon oli laitettu ripaus Quai Sudin Havaijin mustaa suolaa. Tarjoilija muistutti ettei alkuperäinen suola ole edullista, mutta se värjätty on. Eli ostaessa saa olla tarkkana. On myös terveellinen tuote googlen mukaan.

  Hassua, vasta tajusin, että meidän yhden huoneen seinään nojaa kuvaltaan vanhanaikainen laiva-maisemataulu tekstillä Villefranche s/Mer! ;) Ja ne muutamat ostimme heti kehystettynä yhdeltä Nizzan matkalta, jolloin ajoimme sinne omalla autolla. Silloin tulee helpommin toteutettua näitä jokseenkin mukavia päähänpistoja. ;)

  Aurinkoista viikkoa – (eilen meidän partsilla oli kesäntuntua, ja mittarissa 40° C sveitsiläistä elokuuta). Huh-hellettä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*