Cannes – French Riviera

Olenkin siitä aina välillä ohimennen maininnut, että Rivieran isoimmat kaupungit eivät välttämättä ole minua varten. Tähän tosin vaikuttaa se, että Pariisi on välillä aika uuvuttava, niin sen takia haluan sieltä pois maalle ja pikkukyläämme rauhoittumaan. Cannes tosin on näistä suuremmista kaupungeista minun suosikkini.

Cannes French riviera

Cannes French riviera

Emme olleet nähneet poikaystäväni kanssa taas pieneen hetkeen, niin yhteinen illallinen ja hetki pois kotoa oli paikallaan. Linnunmaitomainen ilma, ihana perjantai-ilta ja hetki yhdessä teki kummallekin hyvää. Kävelimme vain rantabulevardilla ja katselimme upeaa tyyntä merta. Voisiko date night olla parempi? Ei minun mielestäni.

Cannes French riviera

Olimme kaupungissa perjantaina syömässä ja en voinut uskoa silmiäni, että miten autio koko Cannes oli. Luulen, että tähän tosin vaikutti juuri loppuneet filmifestivaalit ja viikonloppuna ajetut formulat. Mutta täytyy todeta, että Cannes oli perjantaina mitä ihanin, vaikka miten tyhjä olikin.

Cannes French riviera

Cannes French riviera

Sähköposteistani huomaan, että monin teistä lukijoistani on tulossa Etelä-Ranskaan kesälomille ja olette nimenomaan miettineet Cannesia kohteena. Cannes on kaupunkina kiva, kompakti, sievä ja siellä on kaikkea. Yksi asia mitä tosin perjantaina huomasin siellä kävellessä ovat ns. turistiravintolat. Näitä loisteputkilla ja muovisilla markiiseilla varustettuja ravintoloita oli yllättävän paljon ja itse suosisin mieluummin vanhan kaupungin ravintoloita, enkä niitä ihan pääkadun ”American Steak House”-tyyppisiä ravintoloita.

Cannes French riviera

Missä sitten syödä? Olen syönyt muutamassa ihanassa ja tunnelmallisessa ravintolassa Cannesissa ollessa ja yksi kiva rantapaikka on Miramar Plage. Söimme siellä perjantaina tonnikala-alkupalat samalla kun varpaat olivat hiekassa ja suu samppanjassa. Toinen ja itseasiassa poikaystäväni suosikki on rento Le Volier. Kumpikin näistä on nimenoman rento paikka, minne voi mennä suoraan rannalta. Viime kesänä vietin aikaa myös C Beach rannalla ja eikä minulla ole heidänkään tarjontaan valittamista.

Cannes French riviera

Cannes French riviera

Cannes French riviera

Viime perjantaina söimme illallisen ravintolassa nimeltä Chez Vincent et Nicolas. Suosittelen tätä ravintolaa oikein mielelläni. Todella rennon viehättävän sisustuksen lisäksi ruoka on mutkatonta ja palvelu pelaa.

Cannes French riviera

Voisin piakkoin tehdä teille myös kootut Rivieran palat, joissa toivon teidän käyvän. Ymmärrän toki, että lomalla on kiva vain ottaa rennosti eikä kierrellä paikasta toiseen, mutta viikossa ehtii nähdä niin paljon Etelä-Ranskasta, kun vähän lähtee katselemaan loman tukikohtaa kauemmaksi. Itse olen varsinkin ymmärtänyt tämän paikan kauneuden ja monimuotoisuuden varsinkin nyt kun ole ollut täällä enemmän. Kaupungit tai kylät ja niiden fiilikset eroavat niin paljon toisistaan, joten jokainen löytää täältä varmasti sen oman mielikohteen ja lempikaupungin.

………………………………………………

Last Friday I was in Cannes together with my boyfriend. He has been on his work trips so we haven’t seen each other lately so much. Cannes is my favorite city in south of France from the big cities and that’s why we decided to drive there for our date night. I was amazed how empty and quiet Cannes was. All the Film Festival hassle was over and the most of the people were in Monaco for the Formula 1 race. In other words, Cannes was its best when there was no one around. Just us, the beach and the soft evening sun.

I have got a lot of comments and emails from you and I know many of you are coming to Cannes or south of France on your summer holidays. I have many times recommend you to go to the little cities or villages when you are in South of France. In the other hand, if you want to be in the bigger cities, Cannes would be my choice. Although, there is so many cute places where you can travel only for the day, so I would not recommend you to stay only in one place when you are in south of France. Go discover, ok?

 

You may also like

8 Comments

 1. Kuulostaa ihanalta! Olen käynyt Nizzassa, Monacossa ja pienessä kylässäsi :) Cannes ja muutkin Etelä-Ranskan kohteet kiinnostavat, joten kiva jos teet niistä vielä oman postauksen.

  1. Heippa Merja,

   niin kiva kun olet käynyt kylässäni!

   Teen ehdottomasti. Olen tarkoituksella kerännyt kuvamateriaalia kohteista joita en ole julkaissut niin saan teille kattavan paketin ;)

 2. Mahtavaa! Heinäkuussa meidän perhe on tulossa tuolle alueelle vähän “takki auki” suunnitelmien osalta, joten tää koonti kuulostaa hyvältä.

  1. Heippa,

   no ei kyllä haittaa vaikka tänne tulisi takki auki :D
   Täällä on niin paljon kaikenlaista kumminkin, niin jokainen joka pitää auringosta ja vedestä niin viihtyy varmasti. Tervetuloa!

 3. Heippa! Kaikki etelä-Ranskan matkavinkit tervetulleita! Meillä on suunnitelmissa reissu Provencen seudulle (elokuvan A Good Year hengessä ), osaatko sanoa olisiko esim Aix-en-Provence hyvä tukikohta mistä kierrellä lähiseutuja?

 4. Lähtökuopissa ollaan! On ihana päästä noihin maisemiin ja tunnelmiin. Innolla odotan lisäpostauksia -toki jo kiitollisena näistäkin hyvistä vinkeistä. Leppoisaa kesää edelleen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*