Breakfast at Café Ekberg

Kenellekkään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että miten paljon rakastan pitkiä aamiaisia. Kesäisin yritän viettää ystävieni ja poikaystäväni kanssa mahdollisimman paljon aikaa, koska lukukausien aikana se on välillä vähän hankalaa. Sunnuntaiset aamiaiset/brunssit ovat oiva tapa viettää kiireetön hetki ja vaihtaa kuulumiset kunnolla. Joskus huomaa, että aamiainen onkin vaihtunut keskustellessa lounaaseen. Viime sunnuntainakin vietin syntymäpäiviäni brunssin merkeissä Vaasan Hotelli Astorissa. Lähden viikonlopuksi Helsinkiin ja tässä hieman mietin, että mitä sitä siellä oikein tekisi. No ystävien näkemisen lisäksi tiedossa on hyvää ruokaa ja paljon naurua! 
Sunnuntaina ajattelin nähdä hieman sukulaisiani ja ajattelin, että menisimme syömään aamiaisen jonnekin kivaan paikkaan. Kuvat ovat viime syksyltä Bulevardilla sijaitsevasta Café Ekbergistä, joka on varmasti yksi Suomen vanhimmista kahviloista.  Ekberg tajoilee aamiaista jokaisena viikonpäivänä  ja aina yhtä ihanalla aamiaspöydällään. Aamiaspöytä on tarjolla ma-pe 7.30-10.30, la 8.30-12 ja  su 9.00-13. Ihan tarkkaa hintaa en aamiaiselle muista, mutta muistaakseni se oli vähän alle 20 €.  Tästä ja tästä voitte lukea aiemmista postaamistani ihanista aamiaisista. Ja jos joku on testannut jonkun kivan aamiaisen tässä lähiakoina, niin vinkatkaa ihmeessä :)
I just love lazy sundays. Because I don’t see my friends so often, I try to organize nice Sunday brunches where we can get together and spend some time together.  These pictures are from one of my favorite Cafés in Helsinki, Café Ekberg, which is probably  of the oldest cafés in Helsinki.  Breakfast is served  every day, Mon-Fri 7.30-10.30, Sat 8.30-12 and on Sundays  9.00-13. 

You may also like

26 Comments

 1. Aina suunnittelen, että lähde mme aamiaiselle johonkin, mutta se tuppaa jäämään. Matkoilla on kyllä ihana olla pitkillä aamiaisilla kivoissa pikku kuppiloissa.Helsingissä viimeisin aamiainen ulkona oli firman palaveriaamiainen Klaus K:ssa. Keskivertoa selvästi parempi hotelliaamiainen, luomu- ja lähiruokaa. Uudenmaankadulla on söpö kahvilan ja kukkakaupan yhdistelmä Fleuriste, jossa tarjotaan viikonloppuisin aamiaista. Mokon aamiaista on myös kehuttu.

 2. Ekberg on kyllä munkin suosikki! Muistelisin, että arkisin aamupala on jopa niinkin vähän kuin 9e ja viikonloppuisin taisi olla 16-17e :)

 3. Lumo: No menkää ensi sunnuntaina yhteiselle aamiaiselle!Mä oon lukenutkin ja postannutkin siitä Klaus K:n aamiaisesta. Viime syksynä siellä oli aika hauska konsepti, jossa oli mukana suomalaisia suunnittelijoita. Ja muutenkin tosi kiva juttu, että täällä vihdoinkin aletaan ottamaan kantaa lähi- ja luomuruoan puolesta!!Hassua, en ole kuullutkaan Fleuristesta, vaikka moni suosikkiravintoloistani sijaitsee juuri Uudenmaankadulla ja sen läheisyydessä. Pitääkin laittaa paikka korvantaakse! Kiitos vinkistä!

 4. Minty:Hauska tutustua ;)Kiva kun muistit nuo tarkat hinnat! En niitä ainakaan nopealla silmäilyllä Ekbergin sivuilt löytänyt.

 5. Mekin käytiin syömässä hääbrunssi sunnuntaina klaus k:ssa ja siellä oli herkullinen aamupala ja kiva meininki. Tosin meitä oli siellä omaa porukkaa varmaan noin 30-40 henkeä, joten sekin varmasti vaikutti asiaan. : )Omana hääpäivänämme pari viikoa sitten oltiin Krullasissa ja siellä oli ihana aamupala. Herkullisia antipastoherkkuja, tuoretta luomuleipää etc. Eli jälkimmäistä ainakin suosittelen lämmöllä.

 6. Astor on ihana paikka! Pienen lapsen kanssa ei käydä kovinkaan usein ulkona syömässä ja jos käydään ja minä saan valita, niin menemme brunssille Astoriin. Mutta hei, asutko sinäkin Vaasassa? :) Ehkä joskus törmätään! t. Heidi

 7. Aamiaisbrunssit ovat ihania. Olen testannut aika monia Helsingin aamiaispaikkoja, mutta viime aikoina en ole käynyt oikein missään. Jo edellä mainittujen lisäksi olen testannut mm. Fannyn, Crustumin (Viiskulmassa), Primulan ja muutamia muita, joiden nimiä en edes muista. Fazerilla on tosi täyttävä ja aika monipuolinenkin brunssi…itse pidän siitä, että aamiaisella saa esim. kaurapuuroa. Ursulan shamppanja-aamiainen on kanssa tosi ylellinen. Luftin aamiainen oli piristävä, mutta paikkaahan ei enää ole. Villipuutarhaa en ole testannut, mutta olen kuullut siitä vain kehuja. Meillä on ostettuna kaksi aamiaista Salt & Pepperiin eli sen testaamme varmaan seuraavaksi.

 8. Aina suunnittelen, että lähde mme aamiaiselle johonkin, mutta se tuppaa jäämään. Matkoilla on kyllä ihana olla pitkillä aamiaisilla kivoissa pikku kuppiloissa.Helsingissä viimeisin aamiainen ulkona oli firman palaveriaamiainen Klaus K:ssa. Keskivertoa selvästi parempi hotelliaamiainen, luomu- ja lähiruokaa. Uudenmaankadulla on söpö kahvilan ja kukkakaupan yhdistelmä Fleuriste, jossa tarjotaan viikonloppuisin aamiaista. Mokon aamiaista on myös kehuttu.

 9. Kaitaliina:Hmm. Toi Klaus K:n brunssi kyllä nyt hieman houkuttaisi! Krullasissa olen käynyt monesti. Varsinkin silloin, kun se oli siinä fredalla, kun olin siinä vieressä ennen töissä :) Aivan ihana paikka!Laura:Hmm. tulee ihan lapsuus mieleen, kun äiti teki aina uunissa ohrapuuroa. Se ei todellakaan ollut tälläisen suklaahullun suurinta herkkua :)Absolutely White:Tosta Crustumista en ole kuullutkaan ja Villipuutarhasta olen kuullut ristiriitaista palautetta. Kuvat ovat kyllä rohkaisseet Villipuutaarhaan menemään, mutta en saanut kesällä vain aikaiseksi. Kävin kesää tosi usein Fannyssa ja muutaman kerran Nollassa. Ursulan brunssi on kyllä aika lux!Ja ystäväni kertoi myös, että Kiseleffin taloon olisi avattu joku uusi ihana aamiaispaikka!

 10. Heidi:Joo, täällähän minä aina lukukausien ajan asustelen.Astor on kyllä tosi tosi upea paikka! Juuri sunnuntaina paistoin itselleni mustikka-vohveleita ja puristin mehun tuoreista appelsiineistä :)Pientä parannusta tosi toivoisin makeaan pöytään, mutta muuten oikein oiva brunssi, ellei jopa yksi parhaista!

 11. Lumo: No menkää ensi sunnuntaina yhteiselle aamiaiselle!Mä oon lukenutkin ja postannutkin siitä Klaus K:n aamiaisesta. Viime syksynä siellä oli aika hauska konsepti, jossa oli mukana suomalaisia suunnittelijoita. Ja muutenkin tosi kiva juttu, että täällä vihdoinkin aletaan ottamaan kantaa lähi- ja luomuruoan puolesta!!Hassua, en ole kuullutkaan Fleuristesta, vaikka moni suosikkiravintoloistani sijaitsee juuri Uudenmaankadulla ja sen läheisyydessä. Pitääkin laittaa paikka korvantaakse! Kiitos vinkistä!

 12. Heippa! Sellaista tulin huikkaamaan että Villipuutarha on tietääkseni edelleenkin kiinni vesivahingon vuoksi. Ihanaa Helsinkiä ja herkkuaamiaista, mihin sitten päädytkään! :)

 13. Mekin käytiin syömässä hääbrunssi sunnuntaina klaus k:ssa ja siellä oli herkullinen aamupala ja kiva meininki. Tosin meitä oli siellä omaa porukkaa varmaan noin 30-40 henkeä, joten sekin varmasti vaikutti asiaan. : )Omana hääpäivänämme pari viikoa sitten oltiin Krullasissa ja siellä oli ihana aamupala. Herkullisia antipastoherkkuja, tuoretta luomuleipää etc. Eli jälkimmäistä ainakin suosittelen lämmöllä.

 14. Astor on ihana paikka! Pienen lapsen kanssa ei käydä kovinkaan usein ulkona syömässä ja jos käydään ja minä saan valita, niin menemme brunssille Astoriin. Mutta hei, asutko sinäkin Vaasassa? :) Ehkä joskus törmätään! t. Heidi

 15. Aamiaisbrunssit ovat ihania. Olen testannut aika monia Helsingin aamiaispaikkoja, mutta viime aikoina en ole käynyt oikein missään. Jo edellä mainittujen lisäksi olen testannut mm. Fannyn, Crustumin (Viiskulmassa), Primulan ja muutamia muita, joiden nimiä en edes muista. Fazerilla on tosi täyttävä ja aika monipuolinenkin brunssi…itse pidän siitä, että aamiaisella saa esim. kaurapuuroa. Ursulan shamppanja-aamiainen on kanssa tosi ylellinen. Luftin aamiainen oli piristävä, mutta paikkaahan ei enää ole. Villipuutarhaa en ole testannut, mutta olen kuullut siitä vain kehuja. Meillä on ostettuna kaksi aamiaista Salt & Pepperiin eli sen testaamme varmaan seuraavaksi.

 16. Kaitaliina:Hmm. Toi Klaus K:n brunssi kyllä nyt hieman houkuttaisi! Krullasissa olen käynyt monesti. Varsinkin silloin, kun se oli siinä fredalla, kun olin siinä vieressä ennen töissä :) Aivan ihana paikka!Laura:Hmm. tulee ihan lapsuus mieleen, kun äiti teki aina uunissa ohrapuuroa. Se ei todellakaan ollut tälläisen suklaahullun suurinta herkkua :)Absolutely White:Tosta Crustumista en ole kuullutkaan ja Villipuutarhasta olen kuullut ristiriitaista palautetta. Kuvat ovat kyllä rohkaisseet Villipuutaarhaan menemään, mutta en saanut kesällä vain aikaiseksi. Kävin kesää tosi usein Fannyssa ja muutaman kerran Nollassa. Ursulan brunssi on kyllä aika lux!Ja ystäväni kertoi myös, että Kiseleffin taloon olisi avattu joku uusi ihana aamiaispaikka!

 17. Heidi:Joo, täällähän minä aina lukukausien ajan asustelen.Astor on kyllä tosi tosi upea paikka! Juuri sunnuntaina paistoin itselleni mustikka-vohveleita ja puristin mehun tuoreista appelsiineistä :)Pientä parannusta tosi toivoisin makeaan pöytään, mutta muuten oikein oiva brunssi, ellei jopa yksi parhaista!

 18. Heippa! Sellaista tulin huikkaamaan että Villipuutarha on tietääkseni edelleenkin kiinni vesivahingon vuoksi. Ihanaa Helsinkiä ja herkkuaamiaista, mihin sitten päädytkään! :)

 19. Crustumissa on maailman parasta leipää!:) Sellainen iso leipä, joka on tehty pienistä sämpylöistä ja niitä saa sitten repiä irti. Ymmärsitkö? Hihii. No eniveis, siellä on kiva brunssi! Aika “suppea”, mutta tunnelmallinen.

 20. Crustumissa on maailman parasta leipää!:) Sellainen iso leipä, joka on tehty pienistä sämpylöistä ja niitä saa sitten repiä irti. Ymmärsitkö? Hihii. No eniveis, siellä on kiva brunssi! Aika “suppea”, mutta tunnelmallinen.

 21. Saija:Ai vieläkin!No voihan nenä! Se on ollut kyllä aika kauan jo kiinni. Kiitos paljon :)Alma: Kiva kun käväisit ja jätit viestin, olen aina silloin tällöin käynyt kivassa blogissasi :)Hhaha, ymmärsin!Sellaiset leivät on kyllä niin ihania, Olen joskus tehnyt sellaista ja koristellut sen unikonsiemenillä :) Mun pitääkin laittaa tois Crustum harkintalistalle :)

 22. Saija:Ai vieläkin!No voihan nenä! Se on ollut kyllä aika kauan jo kiinni. Kiitos paljon :)Alma: Kiva kun käväisit ja jätit viestin, olen aina silloin tällöin käynyt kivassa blogissasi :)Hhaha, ymmärsin!Sellaiset leivät on kyllä niin ihania, Olen joskus tehnyt sellaista ja koristellut sen unikonsiemenillä :) Mun pitääkin laittaa tois Crustum harkintalistalle :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*