Blueberry Pannacotta

Teimme ystävieni kanssa yhdessä ruokaa ja tein jälkkäriksi mustikkaista pannacottaa.
Pannacotta, eli keitetty kerma on italialainen jälkkäri, joka yleensä tehdään kermasta. Mutta jos haluaa kevyemmän version voi pannacotan tehdä myös maidosta. Itse käytin kumminkin kermaa, mutta ehkä ensi kerralla laittaisin kumpaakin puolet ja puolet.
Pannacotta on todella helppo ja nopea valmistaa. Ainoa “miinus” on, kun sen jähmettymisprosessi kestää aika kauan, n. 2-3 tuntia.
Halusin tarjota herkun lasista, koska tiesin, että mustikat maalaisivat lasin pohjaan upeita kuvioita. Jos kumminkin haluaa pannacotan tarjota lautaselta, kannattaa se “pelästyttää” jähmettymisprosessin jälkeen kuumalla vedellä, niin se irtoaa helpommin astiasta.
5 dl kuohukermaa
1 vaniliatanko (tai 1 tlk vaniljasokeri)
½ dl sokeria
(4 liivatelehteä)–>laittaisin vain 2

Mustikoita oman maun mukaan.

Huom!

Reseptin liivatelehtien määrä askarrutti minua jo alusta asti, mutta tein niin kuin reseptissä luki. Olisi pitänyt käyttää omaa päättelykykyä  ja laittaa vain kaksi. Nimittäin Pannacotasta tuli aikas jähmeää. Maku oli oikein hyvä, mutta koostumus ei minua miellyttänyt. Eli ei kannata laittaa neljää liivatelehteä, mielummin kaksi.

Laita mustikat kattilaan, lisää sokeria oman maun mukaan.Lämmitä. Ota mustikat pois hellalta, kunnes ne ovat sulaneet ja sokeri liuennut. Kaada mustikkaseosta lasin pohjalle. Laita liivatelehdet veteen likoamaan.
Avaa vaniliatanko ja kaavi siemenet pois. Laita siemenet ja vaniliatanko kattilaan. Lisää kerma ja sokeri ja sekoita hieman. Kiehauta.
Hämmennä ja anna kiehua n.2 minuuttia. Ota kattila hellalta pois ennen kuin lisäät liivatelehdet. Seos ei saa kiehua kun lisäät liivatelehdet! Poista vaniliatanko seoksesta.
Kaada annosvuokiin mustikkaseoksen päälle ja laita kylmään vähintään 2. tunniksi niin että se hyytyy. 

You may also like

4 Comments

  1. Heippa!Meille on viikonloppuna tulossa vieraita ja suunnittelin tätä pannacottaa jälkiruuaksi. Meitä on tulossa kuusi ja kyselisinkin kuinka monelle tästä reseptistä noilla mittasuhteilla riittää? Kiitokset etukäteen :)

  2. Heippa!Muistaakseni tästä tuli neljä tuollaista Essence lasillista :) Mutta annoskokohan on aika iso, joten voithan tehdä pienempiä annoksia laittamalla pannacotat pienempiin astioihin!

  3. Heippa!Meille on viikonloppuna tulossa vieraita ja suunnittelin tätä pannacottaa jälkiruuaksi. Meitä on tulossa kuusi ja kyselisinkin kuinka monelle tästä reseptistä noilla mittasuhteilla riittää? Kiitokset etukäteen :)

  4. Heippa!Muistaakseni tästä tuli neljä tuollaista Essence lasillista :) Mutta annoskokohan on aika iso, joten voithan tehdä pienempiä annoksia laittamalla pannacotat pienempiin astioihin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*