Birthday brunch and the cake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin miettinyt viime perjantaita monta kuukautta, ehkä jopa hivenen liikaakin. Halusin että Pampulani saa maailman parhaimmat synttärit ja halusin että niitä juhlitaan monella tasolla. Olemme kumpikin listanneet asioita joita me halutaan synttäreidemme kunniaksi saada (joo, me tykätään listata kaikki muistiin). Pampulalla ensimmäisenä olivat ystävät ja perhe ja toisena kakku.

 

Hänen perheensä ja ystävänsä on oikeasti ripoteltu ympäri maailmaa, niin kaikkien saaminen samaan paikkaan oli todella haasteellista. Sain idean, että mitä jos pyytäisin kaikilta lähimmiltä perheenjäseniltä, ystäviltä ja työkaverilta videoterkut ja kokoaisin ne yhdeksi synttärielokuvaksi. Onneksi olemme samassa paikassa töissä joten oli helppo etsiä ihmisiä joita en ollut edes koskaan tavannut. Pikkuhiljaa videoita alkoi tippua joka puolelta maailmaa ja sain hauskan lahjan Pampulalleni. Videoista näkyi aika hauskasti myös kulttuurierot sekä oli ihana kuulla miten ihmiset muistelivat yhdessä koettuja juttuja. Videoita oli sairaalavuoteelta, Meksikosta ja jopa Kanye West imitaatio. Oli kauniita sanoja ja ilmapallon vapauttamisia. Tosi kivoja eleitä.

brunssi7 brunssi 1pg OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vein hänet perjantaina vielä illalliselle, lauantaina lounaalle sekä sunnuntaina kutsuin kavereita brunssille. Kuvissa viime sunnuntain tunnelmia brunssipöydästä sekä leipomani kakku. Viikonloppu oli tosi onnistunut ja sankari piti juhlistaan :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvien kakku sopisi hyvin vapun pöytään joten sen takia haluaisin jakaa reseptin teidän kanssa. Kakun voi tehdä vaikka vasta perjantai-aamuna vapun brunssipöytään eli aattona ei tarvitse leipoa. Simppeliä, helppoa ja hyvää!

Tarvitset:

pohja:

8 kpl suklaakeksejä

100g voita sulatettuna

Täyte:

Täyte:
4 liivatetta
3,5 dl kermaa
3 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 limen mehu

0,5 sitruunan mehu
1 dl sokeria
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita keksiseos 24 cm kakkuvuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahdon kanssa varovasti sekoittaen.

Purista sitruunan ja limen mehut. Lisää mehut  ja sokeri Philadelphia-juuston kanssa. Kiehauta vesitilkka ja lisää liivatelehdet veteen. Sekoita sulaneet liivatelehdet tuorejuustoseoksen kanssa. Lisää lopuksi kerma- ja valkuaisvaahto.

Kaada täyte keksimurskan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia. Koristele oman mielen mukaan :)

You may also like

3 Comments

  1. oi ihanalta näyttää ja kuulostaa! <3
    hei miten saat kakun pinnasta ja reunoista noin tasaiset? suojaatko reunat jotenkin tai siloitatko ne jotenkin?

  2. Kauniisti ajateltu ja toteutettu. Sinulla on sydäntä ja luovuutta. Tuo video on ihan nappiosuma tuollaiseen tilanteeseen. Pihistän idean, saako? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*