Beet Soup with Goat Cheese and Thyme

Pahoittelen tätä pääsiäisen yli kestänyttä hiljaisuutta ja vähän näitä onttoja postauksia, mutta en vain kerta kaikkiaan ole oikein pystynyt katsomaan tietokoneen ruutua kovinkaan pitkään. Silmät tuntuvat vieläkin vähän aroille, mutta eiköhän tämä tästä.

Punajuuri, siinä vasta kiva kaveri. Siitä on todellakin moneksi. Syön punajuurta aika usein, salaatin, paistoksen ja keittojen muodossa. Olen käyttänyt punajuurta myös värjäämiseen. Olen esimerkiksi värjännyt pastan ja pralinien koristeena olleet kookoshiutaleet luonnonmukaisella tavalla punajuurta hyväksikäyttämällä :)

Nuo keittolautaset koristivat meidän pääsiäispöytää viime viikonloppuna. Hmm. Ehkä myös tänä viikonloppuna, sillä keitto oli niin hyvää.

Resepti;

Keitosta tulee noin viisi alkukeittoannosta.

5 punajuurta

3 perunaa

200 g vuohenjuustoa

2 dl kevytkermaa

pippuria

timjamia

Kuori ja paloittele perunat ja punajuuret. Lisää punajuuret, perunat ja muutama timjamin oksa kiehuvaan veteen. Keitä niitä niin kauan kunnes juurekset ovat pehmenneet. Ota timjamin oksa pois. Kaada juurekset ja punainen keitinvesi blenderiin tai vaihtoehtoisesti käytä sauvasekoitinta, soseuta seos tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää kerma ja puolet vuohenjuustosta. Anna seoksen kiehua hiljalleen ja lisää mausteita oman mielen mukaan.

Kaada keitto kulhoihin. Lisää vuohenjuustopaloja keiton keskelle. Koristele keitto muutamalla timjamin oksalla ja mustapippurilla.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Beetroot is my favorite root and not only because its pinkish color ;). I eat it in salads, soups, and I’ve even used it as a natural color. I have colored my pastas with it and also the coconut flakes that I’ve used to garnish my pralines.

Those soup bowls garnished our Easter table setting last weekend, and I guess those will do it this weekend as well.. Yummy!

Recipe;

Makes around 5 portions

5 beetroot

3 potatoes

200 g goat cheese

2 dl light cream

Pepper

Thyme

Peel and cut the potatoes and beets. Bring the water into boil, add the thyme and sliced vegetables and cook until vegetables are soft. Take the thyme away. Put the soft vegetables and some of the pinkish stock  in a blender and blend until the soup is smooth. Put the pureed soup into pan and heat it again. Add cream and half from the goat cheese. Simmer until cheese is dissolved. Add salt and pepper.

Pour the soup in a soup bowls. Add goat cheese pieces into the middle of the soup. Garnish the soup with thyme and freshly ground black pepper.

You may also like

34 Comments

 1. OI nam!:) Kylläpäs taas kerran kuulostaa ja näyttää herkulliselta!!!:)
  Mä rakastan punajuuria, joten tätä on kyllä ehdottomasti kokeiltava. Ite oon tehny oikeastaan vain sellaista uunipaistosta punajuuresta, joten olis kiva kokeilla jotain uutta!:)

 2. OI nam!:) Kylläpäs taas kerran kuulostaa ja näyttää herkulliselta!!!:) Mä rakastan punajuuria, joten tätä on kyllä ehdottomasti kokeiltava. Ite oon tehny oikeastaan vain sellaista uunipaistosta punajuuresta, joten olis kiva kokeilla jotain uutta!:)

  1. Olen ostanut ne Helsingin Annankadulla ennen sijainneesta ihanasta liikkeestä nimeltä Zano. Kävelin sinne viime kesänä, mutta huomasin sen lopettaneen. Harmillista, sillä Zanossa oli vaikka mitä ihanaa :)

   Nuo ovat merkiltään Lifestyle :)

 3. Olen ihaillut noita lautasia muuallakin, mutta en nyt muista missä… Kuka valmistaa noita? Ihastuin niihin aika kovasti:)

 4. Nam, näyttääpä herkulliselta! (: Punajuuri on noussut meidän keittiössä uudeksi suosikiksi, niin hyvää ja halpaakin vielä. Eilen kokkailtiin kanafileiden kaveriksi uunissa paahdettuja, kuorrutettuja punajuuria ja bataatteja ja voi että olikin herkkua!

 5. Nam, näyttääpä herkulliselta! (: Punajuuri on noussut meidän keittiössä uudeksi suosikiksi, niin hyvää ja halpaakin vielä. Eilen kokkailtiin kanafileiden kaveriksi uunissa paahdettuja, kuorrutettuja punajuuria ja bataatteja ja voi että olikin herkkua!

 6. Olen ostanut ne Helsingin Annankadulla ennen sijainneesta ihanasta liikkeestä nimeltä Zano. Kävelin sinne viime kesänä, mutta huomasin sen lopettaneen. Harmillista, sillä Zanossa oli vaikka mitä ihanaa :)Nuo ovat merkiltään Lifestyle :)

 7. Niin on, siis todella edullista. Sopii tähän opiskelijabudjettiin niin hyvin :)Oi oi, kuulostaa niin hyvältä tuo eilinen aterianne :)Kurkkaappa tänne ;)http://avecsofie.indiedays.com/2011/03/12/rooted/Teksti ja kuvat menivät muutossa vähän hassusti enkä saa niitä enää muutettua, mutta tämä on yksi arkeni herkuista :)

 8. Niin herkullisen näköistä keittoa! Yleensä en käytä punajuurta laisinkaan ruuanlaitossa. Aina vaan samoja ruokia.. Mutta ehkä tähän tulee nyt muutos :)

 9. Niin herkullisen näköistä keittoa! Yleensä en käytä punajuurta laisinkaan ruuanlaitossa. Aina vaan samoja ruokia.. Mutta ehkä tähän tulee nyt muutos :)

 10. Kannattaa kokeilla :)En aiemmin ollut mikään sen suurin ystävä, mutta viimeisen kahden vuoden aikana olen syönyt sitä ihan todella usein :)

 11. Kiitos todella kauniista kuvista ja innoittavasta reseptistä! Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä ihan ykkösyhdistelmä <3 Miksköhän mun tulee käytettyä punajuurta niin kauheen vähän, vaikka pidänkin varsinkin uunissa paahdetusta punajuuresta ihan käsittämättömän paljon! Muuten, miten värjään kookoshiutaleet praliineihin punajuurella? Olisin kiinnostunut kuulemaan lisää :)

 12. Kiitos todella kauniista kuvista ja innoittavasta reseptistä! Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä ihan ykkösyhdistelmä <3 Miksköhän mun tulee käytettyä punajuurta niin kauheen vähän, vaikka pidänkin varsinkin uunissa paahdetusta punajuuresta ihan käsittämättömän paljon! Muuten, miten värjään kookoshiutaleet praliineihin punajuurella? Olisin kiinnostunut kuulemaan lisää :)

 13. Meillä oli myös keittoviikonloppu :) rakastan punajuurta, en ole siitä vielä keittoa tehnytkään. Kiitos inspiraatiosta!

 14. Oi, oleppa hyvä :)Kuorin ja paloittelin muutaman punajuuren ja laitoin ne veteen uiskentelemaan puoleksi tunniksi. Kun vesi oli tarpeeksi punaista niin kaadoin kookoshiutaleita veteen ja otin punajuuret pois.Annoin kookosten olla yön yli punajuurivedessä ja aamulla ne olivatkin ihan vaaleanpunaisia.Kuvia näet täällä :))http://avecsofie.indiedays.com/2011/03/23/something-pink/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*