Beachlife

beach3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kukkuu, rannalla ollaan! Meille tuli pienet suunnitelmien muutokset kesälomailuihin ja lähdettiin yllättäen Etelä-Ranskaan ja Marseillesiin. Kerron niistä muutoksista kun aika on, nyt nautin kumminkin vielä tämän päivän rannasta ennen kuin illalla suuntaan takaisin Pariisiin.

Ranska on siitä niin ihana maa, että junaverkoston ansiosta täällä pääsee kolmessa tunnissa pohjoisesta etelään ja rannalle. En ollut oikein ymmärtänyt, että miten toimivat nämä junaverkostot ovat ennen kuin olen täällä niillä kunnolla reissannut. En pidä lentämisestä kovinkaan paljoa, joten jos pääsen junalla sinne minne pitää, niin mieluummin säästän aikaa kaikesta lentokenttähärdellistä ja hyppään raiteille.

En ole aiemmin käynyt Marseillesissa ja ehkä hivenen yllätyin kaupungista. Siis positiivisesti. Olin kuullut aika paljon negatiivista, mutta nyt näin täältä ranta- ja ruokaperspektiivistä käsin, tämä on ihana paikka. Ihmiset ovat todella ystävällisiä, ilma puhdas ja vesi kirkasta. Mitä muuta lomalainen tarvitsee?

 

……………………………………………

Coucou, I’m at the beach. We came to Marseille without much planning, and I have to say that I’m pretty impressed about this city. The sea is clear, people are nice and food is good. What more does a vacationist need to have? I wish I could stay in here, but unfortunately I have to go back to Paris this evening. Luckily the train takes us back quickly, 800km in 3 hours. This has been lovely 2 days away at the beach from the city.

You may also like

12 Comments

 1. Parin vuoden takaisella Aix-en-Provence -Avignon reissulla ajoimme Marseillen kaupungin läpi kun hypättiin vuokra-autoon lentokentällä ja itselleni jäi kaupungista vähän ristiriitaiset fiilikset. Hyvä tietää, että on pysähtymisen arvoinen paikka, ensi kerralla sitten ;)

  Missäpäin olette muuten yöpyneet? Itse olimme päivän Cassis- nimisessä merenrantakaupungissa lähellä Marseillea ja tuo ihana pieni kaupunki turkoosine vesineen vei molempien sydämet. Cassis oli kertakaikkisen ihana paikka ja loistopäätös rentouttavalle lomalle <3

  1. Siis niin kuin sanoin, niin en nähnyt muuta kuin rannan ja pari ravintolaa. Tiedän, että kaupungilla on myös se ei niin kiva puoli, mutta jollain ihmeellä en nähnyt sitä ollekaan. Kerjäläisiä ei ollut läheskään niin paljon mitä Pariisissa. Sprayattuja taloja oli samalla mitalla mitä Milanossa mutta ihmiset olivat ihania ja ruoka hyvää.

   Ja mikä tärkeintäm lämpötilat kohdillaan ja vesi kirkasta!

   Apua miten ihana tuo Cassis on! Tuttavani isovanhemmat ovat sieltä kotoisin ja ovat monta kertaa sanoneet että sinne pitäisi mennä. Harmiksi nyt ei ollut aikaa kun Marseillesiin. Mutta ensi kerralla aivan varmasti!

   Avignon on aivan ihana! Olimme siellä viime kesänä ja jos siellä olisi ranta niin paikka olisi varmasti matkakohdelistallani ensimmäisenä.

   P.S. Jos hyvin käy niin kohta saat Cote d’Azur juttua enenmmän kun jaksat lukea :D

   1. Cassis on ihana! Silloin kun me kävimme kävelemässä lähelle “vaelluspaikkoja” niin vastaan tuli vanhempi eläkkeellä oleva ranskalainen pariskunta ketkä jäivät kanssamme jutustelemaan. Olivat kuulemma asuneet monet vuodet Pariisissa ja eläkepäivien koittaessa muuttaneet Nizzaan nauttimaan elämästä ja kävivät Cassisin kaupungissa välillä ihastelemassa piväretken ajaksi kauniita maisemia.

    P.S: Cote d’Azur postauksia ei voi olla koskaan liikaa ;D

  1. Heippa,

   joo, meidän piti tulla Suomeen mökkilomalle, mutta kun kelit alkoi näyttämään enemmäkin syyskuuta kuin heinäkuuta, niin ei oikein napannut, On niin inhottavaa miten Suomen kesä on mitä on. Harmittaa kavereiden puolesta kun he lähettelevät epätoivoisia päivityksiä sieltä. Ei kiva,

   Kiva kuulla jos inpiroi :)

 2. Hyvä kuulla toimivasta junaverkostosta. Olen alustavasti suunnitellut ensi kesäksi käyntiä Marseillesiin ja olin ajatellut lentää Nizzaan ja sieltä junalla eteenpäin, mutta kun Pariisista pääsee noin näppärästi, täytyy pohtia reittiä uudestaan. Harmillista kuulla, että rantaloma jäi lyhyeen. Suomessa on tänä viikonloppuna ollut kaikkea mahdollista aina auringosta +23 raekuuroon :)

  1. Heippa,

   joo Pariisi ja Marseilles on tosi hyvin yhdistetty. Nizzaan taas Pariisista menee vähän kauemmin, 6h. No meidän ei pitänyt mennä rannalle ollenkaan, mutta Pariisissa on ollut niin tuskaisen kuuma niin oli pakko päästä pois.

   Voi suomenkesä!!

  1. Kiitos :)

   Niin, Suomen media on jollain lailla niin negatiivinen. Kun täällä on vain uutisten varassa niin tuntuu kuin koko maa olisi jossakin kamalassa sotatilassa. Tosi harmi että media tekee hallaa tuolla tavalla, sillä minulle on tullut sellainen fiilis että kaikki on siellä huonosti. Suomalaisilla on tapana levittää surua ympärilleenm kun taas etelässä iloa. Meillä on se idioottisanontakin “se kellä onni onm sen kätkeköön”. Niin tolloa!

   Jep, kesäillat ovat suomessa ihania <3

 3. Aivan mahtavia lomafiiliksiä siellä! Muista myös lomailla kunnolla… Oletko käynyt meressä uimassa, onko se lämmintä? Suomen kesä on mitä on, ehkä hieman tylsää kun on tälläinen +19, eli ei tarpeeksi lämmin mutta ei kuitenkaan niin kylmä, että jaksaisi valittaa koko ajan. No pohjoisessa on kuulema +10 huhuhu.

  1. Heippa,

   kiitos! Jep, olen ensimmäistä kertaa ilman työkonetta menossa kolmeen vuoteen. Minulla ei ole edes accessiä mailehini tai mihinkään muualle sillä ne on puhelimestakin poissa :D

   Valitettavasti olen vilukissa ja vaikka vesi oli 23 asteista, en sinne uskaltautunut.

   Olen niin surullinenm kun siellä on huonot ilmat. Olisin halunnut tulla sinne, mutta jos en saa kunnolla akkuja ladattua auringossa tai lämmössä, niin ei tule syksytä mitään. Olen tällainen etelän hedelmä niin elän lämmöstä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*