Beach house inspiration and a day in the Hague and Scheveningen

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Ukkini on ollut meillä kylässä viikonlopun ja olemme olleet turisteina ja yrittäneet nähdä uusia paikkoja. Säätiedotusta katselleena huomasin, että sunnuntaille luvattiin täyttä aurinkoa.  Auringon- ja merenpalvojina heräsimmekin sunnuntaina ajoissa, jotta ehtisimme kerätä jokaisen auringon säteen rannalta. Nappasimme junan Amsterdamista Haagiin auringon noustessa ja kun saavuimme merelle, oli tuo keltainen pallo jo korkealla taivaalla.

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Hollannissa toimii moni asia paremmin kuin voisi toivoa ja yksi niistä on rautatieverkko ja yleisestikin julkinen liikenne. En esimerkiksi ikinä ottaisi taksia keskustasta lentokentälle, vaan junalla tulet parhaimmillaan 12 minuutissa kentältä keskustaan. Samoin on Haagin kanssa, sillä sinne pääsee niin kätevästi alle tunnissa junalla. Jos siis olet Amsterdamissa ja haluat kanaalien sijaan nähdä rantaa, päiväreissu merelle onnistuu todella kätevästi.

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Haagin yksi osista on nimeltään Scheveningen, ja tuolle nimenomaiselle alueelle pääsee kätevästi raitiovaunulla suoraan Haagin rautatieasemalta. Scheveningenissä on valtavan upea rantaviiva ja muutenkin ulkoilumahdollisuudet.  Emme olleet todellakaan ainoita, jotka olivat ulkoilemassa sunnuntaina useita kilometrejä pitkällä rannalla.

 

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

 

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Kun menin Scheveningeniin, ymmärsin missä ovat Amsterdamin kaikki lapset sekä koirat. Amsterdamissa ei nimittäin lapsia näy paljoa katukuvassa ja viimeisin luku mitä minulla on, että vain 15% Amsterdamissa asuvasta väestöstä on lapsia. Tämän toki selittä se, että Amsterdamin asunnot ovat pieniä sekä hintavia ja ihmisten on helppo asua Amsterdamin ulkopuolella nimenomaan junaverkon takia, vaikka työpaikka Amsterdamissa olisikin.

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Scheveningen on aivan kertakaikkisen ihana rantapaikka ja löysin rannalta pari T O D E L L A kivaa kahvilaa ja yksi oli ehdottomasti De Waterreus. De Waterreus oli ihan täydellinen beach house ja ilmeisesti Scheveningenistä löytyy muutama muukin ”hamptonimainen” rantaravintola. Kahvilan sisustus oli juuri sellainen mitä beach houselta odottaa; vaaleaa kalaruoto-lattiaa, kauniita simpukka-asetelmia, tulisijoja keskellä pöytiä, sekä sinisiä Gervasonin Ghost -sohvia. Alkoi itselle tulla ihan pieni merenrantamökki kuume De Waterreusin nähdessäni.

Olen usein Hollannissa käyneenä, sekä sisustusmessuja kiertäneenä huomannut, että Hollannissa on paljon sisustusmerkkejä ja -kauppoja. Koska ulkona sataa, on sisätiloista tehtävä kauniit ja kodikkaat (ihan niin kuin meillä pohjolassa). Tämä yleinen innostus sisustamiseen näkyy myös julkisissa tiloissa, niiden tasossa sekä varsinkin kunnioituksessa. Tokaisinkin eilen rantakahvilat nähdessäni, että tällaista cozy-fiilistä mitä Scheveningenissä on, tarvittaisiin nimenomaan Etelä-Ranskassa. Jos Etelä-Ranskan kahvilat ja beach clubit olisivat Scheveningenin tasoisia, olisi Etelä-Ranska aivan mieletön paikka. Toki se on nytkin luontonsa ansiosta, mutta tällainen beach house -henkisyys sieltä puuttuu.

Avec Sofié blog l The Hague & Scheveningen

Kun eilen istuin terassilla, oli jo ihan keväinen olo. Tuntui kun olisi ollut maaliskuu. Vaikka joulun ja uuden vuoden jälkeen tuntui, että kaikki kiva loppui kuin seinään, mutta nyt on taas auringon ja kevään ansiosta ihan uudenlaista virtaa sekä inspiraatiota. On se ihmeellistä mitä se aurinko saa aikaan!

Jos viime viikolla puhuin, että miten olen innostunut väreistä, ei De Waterreusissa käyminen helpottanut omaa innostusta ollenkaan. Päinvastoin. Nyt unelmoin kaikista sinisen ja vihreän sävyistä sekä pastelleista. Niin ja siitä omasta pienestä mökistä…

………….

We had my grandpa for a visit on the weekend and we tried to do many touristic things with him. He has been in Holland many times (in the 50’s for the first time) so he knows Amsterdam very well. When I saw the weather forecast and that it promised that the sun is going to shine the whole Sunday, we decided to go to The Hague and to Scheveningen.

If I’m happy about one thing in the Netherlands, that is the public transportation. Everything functions, and the trains are extremely clean. We don’t have a car, so we took the train from the central station towards The Hague on Sunday morning. The train ride takes about an hour and you can take the tram directly towards the beach from the train station. So convenient.

Scheveningen is one of the districts of The Hague, and its beautiful beaches are kilometers long. I have told the whole last week that it totally feels like spring, but yesterday when the sun came up, I felt that now the Christmas is over and I’m ready for the spring time.

I have known that the Dutch are very into interior design like we Nordics are, and yesterday I got beautiful confirmation how the Dutch appreciate the coziness and beautiful detail. This beautiful restaurant in the pictures is called De Waterreus and you can find it from the beach in Scheveningen. What a lovely place. I have not been in the Hamptons, but this is how I imagine the beach clubs looks in there.

If you are coming to Amsterdam, but you would also like to see the beach, I highly recommend you to take the train from the train station and spend a day in Scheveningen. I totally loved my Sunday on the beach and most probably this will be my Sunday tradition when the warmer weather arrives.

Follow me on  

Facebookissa, InstagramissaPinterestissäBloglovinissa,  SoundCloudissa ja Twitterissä.

You may also like

8 Comments

 1. Niin kauniin ja idyllisen näköistä! En yhtään ihmettele, että mökkihaaveet heräsivät :)
  Erityinen huomio tuo, että Amsterdamissa on prosentuaalisesti noin vähän lapsia, mutta toisaalta ymmärrettävää, jos julkinen liikenne toimii noin hyvin, ei ole välttämätöntä asua työpaikan lähellä. En osaa vain itse kuvitella Suomeen katukuvaa, josta puuttuisivat lapset ja koirat :)

  1. Hei sinä ihana!

   Tuo paikka oli aivan ihana! Unelma olisi sellainen 50 neliön pikkuinen mökki, jonka voisi laittaa kauniiksi.

   Amsterdamissa keski-ikä on 34 -vuotta. Asunnot ovat suhteellisen pieniä ja kalliita ja sen takia moni asuu hivenen kauempana keskustasta. Mekin mietimme aluksi muuttavamme jonnekin vähän kauemmaksi, että saisimme oman pihan, mutta kattoterassi ajaa sen asian. Nyt tosin kun näin miten ihana tuo meri on, aloin miettimään, että miksi emme asu Haagissa :D

   Siis moni asuu Utrechtissä tai nimenomaan Haagissa ja käy Amsterdamissa töissä. Junalla pääsee niin kätevästi liikkumaan täällä ja välttämään ruuhkat. Moni yrityskeskittymä on fiksusti rakennettu radan varteen, niin työmatka on miellyttävä. Hollanti <3

   Koiria säälin Pariisissa ihan hirmuisesti, sillä siellä ei ollut keskustan alueella kunnollisia puistoja. Olen täällä itseasiassa kiitollinen, että koiria ei näy niin valtavasti kaupungissa, sillä minusta koiran pitää saada olla luonnossa ja nähdä muutakin kuin asfaltti :)

   1. Kuulostaa ihanteelliselta paikalta! Julkisen liikenteen toimivuutta osaa kyllä arvostaa ja ihmettelen, miksi se täällä Suomessa on välillä niin huonoa ja ennen kaikkea hidasta. Oma työmatkani bussilla kesti ruuhkassa n. 45 minuuttia ja siihen kuului yksi bussin vaihto; autolla olin 10-15 minuutissa perillä, matkaa kohteeseen kotoani n. 10 km. Kun tuli mahdollisuus käyttää autoa, niin ratkaisu oli aika äkkiä valmis, vaikka en autoilua suoranaisesti rakastakaan :)

    Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että koiran pitää nähdä muutakin kuin asfaltti. New Yorkin matkalla oikeastaan itselleni realisoitui kunnolla, että suurkaupungeissa todella elää koiria, joiden elinympäristö on pelkkää asfalttia. Katselimme miehen kanssa illalla hotellin aulabaarin ikkunasta vastapäistä asuintaloa, josta lähti ja tuli koiran ulkoiluttajia tiheästi ja kävi hyvin selväksi, että iltakävelyllä ei välttämättä ollut edes yhtään puuta, johon jalkaa nostaa. Tätä ei osaa Suomessa oikein ajatellakaan, kun joka paikassa on vähintäänkin puistoja. Kerrostalomme takapihalta pääsee suoraan metsikköön ja siellä käynkin etenkin ns. sulan maan aikoina lataamassa akkuja :) Tällaisena maalaistyttönä en oikein osaa kuvitella itseäni edes asumaan sellaiseen paikkaan, jossa ei olisi luontoa ja vihreyttä lähellä. Mieheni huomautti juuri tuolla Nykin reissulla, että täällä on varmasti lapsia, jotka eivät koskaan hengitä puhdasta ilmaa tai näe oikeaa luontoa – hän varmaan oli siinä oikeassa. Matkailu avartaa ja avaa omat silmät näkemään niitä asioita, jotka itselle ovat tärkeitä ja joita arjessa monesti pitää itsestäänselvyyksinä. Näistähän sinäkin olet paljon kirjoittanut <3

    1. Niin, Hollanti on esimerkki maa tässä asiassa. Ranskassa käytin myös paljon junia ja en esimerkiksi kertaakaan lentänyt viimeisen kahden vuoden aikana Etelä-Ranskaan. Luulen, että Suomessa niin monella on autot, joten julkista liikennettä käyttää niin harva. Täällä taas Amsterdamissa asuvilla aika harvalla on auto, sillä parkkipaikkoja ei ole. Ystäväni jättivät auton parkkiin keskustaan ja päivämaksu oli 55 euroa. Näillä kovilla maksuilla yritetään nimenomaan saada keskusta autottomaksi.

     Minua niin harmitti pariisilaiset koirat varsinkin kun oli helle. Jos itse etsin välillä tuskastuneena puhdasta puistoa, en hlua tiettä miltä koirista tuntuu. Tuttumme pariisilainen koira ei kuulemma pitänyt puistoista vaan sen takia se istui vain bistroissa iltaisin :/

     Niin, Suomessa on paljon vihreää ja puistoja joka puolella. Helsingin keskustakin on luontoa täynnä ja toivon todella, että se säilyy sellaisena. Juuri tuon vihreän puutteen takia en pystynyt asumaan Pariisissa. Olisi ollut varmasti helpompaa sopeutua jos olisin aina asunut paikassa, jossa ei vihreää tai puhdasta ilmaa ole, mutta kun on nähnyt parempaa, ei sitä huonompaan oikein pystynyt sopeutumaan :)

 2. Hauskaa kuinka voi olla niin erilainen näkemys. :D Kymmenen vuotta sitten kun asuin Rotterdamissa kirosin jatkuvasti onnetonta julkista liikennettä, joka paikkaan oli pakko mennä omalla autolla. Että miten voi olla että niin pienessä maassa on niin surkea joukkoliikenne verrattuna esim. Saksaan. Ehkä asiat ovat siis muuttuneet! :) Odotan innolla tämän tyyppisiä suosituksia Amsterdamista. Vaikka monta vuotta Hollannissa tulikin asuttua niin A’dam on jotenkin jäänyt vieraaksi. Tänä keväänä lähden sitten käymään siellä ihan turistina itse! Monilla Hollantilaisilla tuntui olevan käsitys että A’dam ei ole oikea Hollanti, ehkä se sitten ei tosiaan ole se paikka missä perheelliset asuvat…

  1. Haha, no muista, että tulin tänne maasta jossa oli aina joku lakko meneillään tai Luxista jossa joukkoliikennettä ei kunnolla ole :D
   Mutta siis eilen ja yleensäkin aina kaikki on toiminut minulla hyvin. Junat ovat hyvässä kunnossa eikä niissä haise virtsa.

   Ihana kuulla – niitä on varmasti tulossa enemmän kunhan ehdin tutustua paikkoihin vähän paremmin. Nyt olen vain käynyt lempipaikoissani ja yrittänyt ymmärtää kaupunkia paremmin.

   Niin, keski-ikä on Damissa 34 -vuotta ja lapsiperheitä täällä ei niin paljoa näy mitä esimerkiksi Pariisissa. Tämä on niin kansainvälinen, että ymmärrän jos joku ei pidä tätä oikeana Hollantina :)

 3. Ihan täydellinen beach house paikka viikonlopunviettoon.❤ Damin kaupunkilomaan voi siis hyvin yhdistää rantalomankin – kesällä toki kelit ovat siihen vielä paremmat, mutta merenranta talviaikaan aurinkoisena päivänä on mitä täydellisin. Katselin, että ravintolassa järjestetään jotain workshopeja (?) jos oikein tulkitsin paikan hollanninkielistä sivustoa.

  1. Niin on! Miten ihanaa jos sinne voisi vain kävellä?!? Joo, ehdottomasti, ranta on todella pitkä ja hyvillä kahviloilla varustettu :) Kerran kaksi vuotta sitten vuokrasimme veneen picniciä varten ja se oli mitä ihanin tapa viettää kesäpäivä!

   Jep, samoin kurkkasin minä. Itseäni kiehtoisi varsinkin cocktail-workshopit nyt kun sushi on poissa ruokalistaltani :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*