Be nice to people and help them if they need a hand

 

Uskon aina siihen, että yksikin pieni hyväteko, tekee tästä maailmasta paremman. Jos jokainen muistaisi olla ystävällinen ja auttaa ihan vieraitakin ihmisiä pulassa, olisi maailma varmasti parempi ja pelastaisimme monen läheisen ja ei niin läheisen päivän pienillä arkisilla teoilla.

Avec Sofié blog l Work wear outfit

Hyvänä esimerkkinä tästä on miten, esimerkiksi arjessa autan, ehkä en nyt ihan joka päivä mutta viikoittain ohikulkevia ihmisiä. En ollut edes itse tätä huomannut, ennen kuin mieheni sanoi, että nostan aina tuntemattomien tavaroita, jos ne sattuvat tipahtamaan. En ollut edes itse kiinnittänyt tähän asiaan huomiota ennen kuin mieheni sanoi minulle tästä asiasta.

Olen siitä aiemminkin kertonut, että mieheni auttaa aina pyyteettömästi ihan ketä tahansa tuntemaani ihmistä, jos on avun tarve. Jos jaan esimerkiksi ystävieni huolia, on hänen ensimmäinen kysymyksensä, miten voimme auttaa ystäviäni. Tämä piirre on miehessäni jotain sellaista, mitä moni voisi häneltä oppia. Itse olen oppinut tämän viimeistään häneltä.

Reilu viikko sitten porttimme edessä oli vanhempi pariskunta ja kun siivoilin kotiamme, huomasin heidän iloiset vilkutukset. Menin vähän hämilleni, mutta menin portille ja kysäisin, että voinko auttaa. Yllätyksekseni sieltä tuli vastauksena, että he ovat tulossa meille lomalle. Habituksestani he luulivat minun olevan siivooja, joka on juuri laittamassa heidän lomakotiaan kuntoon.

Ikäväkseni jouduin sanomaan, että meidän koti ei ole nyt vuokralla, mutta ehkäpä he odottavat yläkerran asuntoon avaimia ja niinpä päästin heidän pihalle odottelemaan avaimia. Vein heille juomista ja kertoilin mitä alueella kannattaa tehdä odotellessamme avaimia. Kun avaimia ei kuulunut, tai puhelinnumeroon vastattu, päätin kysyä nähdä vuokra-asunnon kuvia, sillä tiedän miltä naapurin kodissamme näyttää. Ikäväkseni jouduin toteamaan, että nyt on tainnut joko osoite mennä väärin tai jokin muu on nyt pahasti pielessä.

Kahden tunnin odotuksen jälkeen ymmärsimme, että heitä on huijattu Booking.com :n kautta. Surullisin kuulemani lause vähän aikaa on ollut, että ”darling, I think we have been scammed and we don’t have any place to stay.” Jos en olisi ollut yksin kotona, olisin ehdottomasti majoittanut tämän vanhan pariskunnan meille, mutta onneksi tunnen asunnonvälittäjämme niin hyvin, etta otin puhelimeni heti käteen ja sain heille ensimmäiseksi yöksi hotellin ja asunnonvälittäjämme hommasi heille loppuviikoksi asumuksen. En nimittäin halunnut, että kyseinen pariskunta kokee enää yhtään ikävää asiaa Ranskan lomallaan ja siihen on täällä aina ainekset, jos yhteistä kieltä ei ranskalaisten kanssa ole.

Olen lukenut vastaavanlaisia kokemuksia Booking.com:sta itse, mutta ikinä en ole joutunut vastaavanlaiseen tilanteeseen. Suosittelenkin siis katsomaan miltä linkatut hotellit näyttävät ja tarkastamaan onko hotelleilla omia sivuja tai vaikka refejä, niin välttyy tällaisilta ikäviltä yllätyksiltä. Kukaan ei nimittäin halua, että loma alkaa tällaisella tavalla.

 

Ps. En tarkoita, että koko Booking.com -sivusto on huijausta, siellä vain saattaa olla huijareita kun millä tahansa muullakin sivustolla.

You may also like

8 Comments

 1. Hei, olen tosi yllättynyt, koska olen varannut n. 85 eri hotelli- tai huoneistovarausta Booking.com kautta ja aina saanut tilaamani huoneiston tai huoneen. Nyt olen katsellut huoneistoja/ villoja etelä- Ranskasta, lähinnä Nizzasta käsin, eli lennot Nizzaan. Miten siis voin varmistua varsinkin jos varaan yksityisen talon tai kerrostahuoneiston varauksen luotettavuudesta ? Onkohan kaikilla nettisivut, jos vuokraa esim. omassa käytössä olevaa huoneistoaan. Voitko suositella jotain?

  1. Heippa,
   niin olin minäkin kunnes aloin Googlailemaan ja löysin esimerkiksi tämän ja pari muuta artikkelia:
   http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201705042200119673_u0.shtml

   On varmasti yksittäistapauksia, mutta tosi tylsä että näin tapahtuu ja kortteja kopioidaan sivuston kautta :/. Olen kumminkin pitänyt sivustoa todella luotettavana. Mutta ei näille mitään voi. Pitää vain maksaa luottokortilla niin luottoyhtiö ottaa vastuun jos Booking. com ei näin tee.

   Juteltiin tästä meidän asunnonvälittäejien ja ystävien kanssa ja yksi esimerkki on HomeAway. Itse tosin olen aina ollut supertyytyväinen AirBnB:n ja toivon että tällaisia huijauksia ei esiinny sitä kautta. Suosittelen täältä myös meidän asunnonvälitysfirmaa (Nicolas Pisani) sillä he vuokraavat myös loma-asuntoja :)))

   1. Kiitos nopeasta vastauksesta. Home Awayn tiedänkin. Täytyypä lukea artikkelit, luottokorttimme on kyllä kahteen kertaan pankin suosituksesta vaihdettu, on kuulemma yritetty tehdä nettiostoksia Usassa, vaikka emme itse ole siellä koskaan edes käyneet. Voisiko olla joku yhteys ? En tiedä.

    1. Heippa,

     korttien kopioiminen on valitettavan yleistä :((( Tylsää säätöä. Pankit ovat kyllä yleensä hyvin hereillä jos epätavallista maksuliikennettä tapahtuu ja se on todella kiva asia :)

     Pitää vain olla aika tarkkana tietoturva-asioissa nykyään ja että mitä tietoja laittaa minnekin.

 2. Moi!

  Erittäin hyödyllinen postaus. Olen myös ollut todella tyytyväinen Airbnb:hen. Muuten on vuokrattu yleensä hotels.comin tai milloin mistäkin, joskus jopa lennossa reissun päältä.

  Pahoittelut seuraavasta kysymyksestä, on hieman asian vierestä. Voitko kertoa, mitä neuvoisit bloggaajalle, jonka kuvaa on käytetty ulkomaisen nettikaupan myyntikuvana ilman lupaa? Olen postannut pari kelloihin liittyvää postausta ja kaverini ilmoitti, että on nähnyt kuviani paikallisessa nettikaupassa. Kyseessä ei ole mikään ns. blogikello, vaan Suomessa suunniteltu ja valmistettu hieman hintavampi kello.

  Toivottavasti ehdit ja jaksat auttaa.
  Yst. B

  1. Heippa,

   kiva kuulla :)

   Hmm. Onpa ikävää, mutta ei ole ensimmäinen eikä varsinkaan viimeinen kerta. Otat nyt vain kuvakaappaukset sivustosta ja laitat viestiä sinne menemään, että kuvaasi on käyetty ilman lupaa. Muistan erään tapauksen jossa kuvan käytöstä sai ihan tuntuvan korvauksen.

   Mitä nyt olen immateriaalioikeutta lukenut, toisen kuvaa ei saa käyttää ilman lupaa. Isommat brändit esimerkiksi kysyvät aina lupaa vaikka jakaisivat kuvan vain Instagramissa. Nettikaupassa tosin kuvan alkuperää ei voi todentaa samalla tavalla. Eli nyt vaan mailia kuvakaappauksella laskun kera heille menemään :)

   Tosi tylsää, että näin on edelleen, mutta nämä lait vaihtelevat maittain. Kaikki kaupallinen yhteistyö pitää Suomessa esimerkiksi mainita, mutta usein huomaan että esimerkiksi Jenkki Instagram-tilit eivät ilmoita vaikka kyseessä olisi maksettu postaus.

  2. Moi! Muistaakseni Karkkipäivä-blogin Sannille kävi niin että joku oli käyttänyt hänen kuvaansa ilman lupaa. Minulla on vain hatara muistikuva tästä, mutta kannattaa heittää sinne viestiä :-)

 3. Olen lueskellut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti useamman vuoden ajan. Toisinaan teen virtuaalimatkoja ihanien kuviesi maisemiin blogitekstiesi kautta. Sinulla tuntuu olevan todella suuri sydän ja toivon sinulle elämääsi auringonpaistetta, iloa, onnellisuutta ja pinkkejä päiväunia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*