Barcelona?

Ostin itselleni tässä muutama päivä sitten lennot Barcelonaan. Olemme odottaneet ystäväni kanssa jälleennäkemistämme niin kauan ja nyt nuo tuhkapilvet yrittävät tulla välillemme. Toisaalta mielummin siirrän matkaani ilomielin, sillä en lentopelkoni takia halua nousta koneeseen ellei ilmatila ole täysin turvallinen. Toivotaan kumminkin, että pääsisin sunnuntaina matkaamaan ystäväni luokse. Olemme jo vähän suunnitelleetkin, että mitä teemme lomani aikana. Olen nähnyt jo aiemmin melkein kaikki pakolliset nähtävyydet, joten tällä matkalla haluaisin nähdä Barcelonan ulkopuolella olevia paikkoja. Olen tehnyt vähän alustavaa matkasuunnitelmaa ja yrittänyt etsiä jotakin pientä rantakaupunkia Barcelonan lähellä. Yksi asia jonka varmasti tulemme tekemään on vierailu luomuviinitilalla. Olen vähän  etsiskellyt viinitiloja internetin avulla ja yksi luomuviinitila on ihan Barcelonan lähettyvillä :)

Ja vielä eilisillasta… Olin siis kuuntelemassa Yann Tierseniä ja täytyy sanoa, että on se vain niin upeaa miten joku osaa soittaa mitä soitinta tahansa ja lopputulos on vaan kertakaikkisen kaunis. Yhtään Amélie-biisiä ei kuultu, vaan kaikki eilen kuullut taisivat olla viimeisimmältä levyltä. Mutta minulla on teille lukijoilleni ilouutisia, sillä sain kuulla, että Yann Tiersen tulee pian uudestaan Suomeen! Eli ne jotka eivät eilen keikalle päässeet, niin teillä on vielä ihan lähitulevaisuudessa mahdollisuus kuulla häntä :))


Nyt vaan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että pääsisin sunnuntaina matkaan! _________________________________

Few days ago I bought tickets to Barcelona. And immediately after my purchase, news about the eruption of the volcano started to appear in the news. I really hope that I can safely fly to Barcelona on Sunday. I have been waiting the whole spring to go there to meet my friend. On the other hand, I do not step in the plane until the airspace is entirely safe. I have seen almost the all the “must see” places in Barcelona and therefore I have planned some not so usual places to see for this trip. I would like to see some vineyards and try to find some nice little city near Barcelona.


And something about last night. I was yesterday at the concert of Yann Tiersen. And it’s just so amazing to see /hear when someone can make so beautiful sounds with different instruments. I didn’t hear any songs from the soundtrack of Amélie and almost all the songs he played was from the latest album. Guess what, I got to hear that he will be back soon in Finland and I made a request that if he could he play even one song from the soundtrack next time, let’s see if it happens :)


And keep your fingers and toes crossed so I could travel to Barcelona on Sunday :)

You may also like

30 Comments

 1. Toivottavasti matkasi onnistuu! Barcelona on ihana kaupunki. Eräs espanjalainen kollegani asuu Sitgesissä ja aina kehuu paikkaa hienon rantansa ja “vuorten” ansiosta eli itse käyn katsastamassa Sitgesin seuraavalla Barcelonan reissulla.

 2. Aika lähellä Barcelonaa on Salou-niminen rantakaupunki. Siellä on myös Euroopan toiseksi suurin huvipuisto Port Aventura, joka on kyllä ihan mahtava kaikille huimapäille :)En nyt muista kuinka pitkä matka Barcelonasta on Salouhun, mutta me teimme päiväreissun Barcelonaan eikä se muistaakseni kauhean kauan kestänyt :)Toivottavasti pääset matkaan ja kaikki tsempit lentopelkoiselle, tiedän miltä tuntuu!

 3. Toivottavasti matkasi onnistuu! Barcelona on ihana kaupunki. Eräs espanjalainen kollegani asuu Sitgesissä ja aina kehuu paikkaa hienon rantansa ja “vuorten” ansiosta eli itse käyn katsastamassa Sitgesin seuraavalla Barcelonan reissulla.

 4. Aika lähellä Barcelonaa on Salou-niminen rantakaupunki. Siellä on myös Euroopan toiseksi suurin huvipuisto Port Aventura, joka on kyllä ihan mahtava kaikille huimapäille :)En nyt muista kuinka pitkä matka Barcelonasta on Salouhun, mutta me teimme päiväreissun Barcelonaan eikä se muistaakseni kauhean kauan kestänyt :)Toivottavasti pääset matkaan ja kaikki tsempit lentopelkoiselle, tiedän miltä tuntuu!

 5. Voi toivotaan, että pääset matkaan. Barcelonassa on niin ihanan rento tunnelma. Viinitila-plan vaikuttaa hyvältä.

 6. Barcelona on ihana kaunpunki, vietimme mahtavan pitkän viikonlopun siellä viime vuonna ystäväni kanssa. Viinitilavierailu kuulostaa hyvältä.Täytyy pysyä valppaana tuon Tiersenin suhteen. Olisi aika helmi juttu jos hän tekee uuden visiitin piakkoin tänne Suomeen :)

 7. Voi teitä! Kiitos kaikista kommenteistanne :)))Absolutely White:Barca on ehdottomasti yksi Euroopan suosikkikaupunkejani! Se on kumminkin niin pieni ja siellä on kaikille kaikkea. Stigesistä olen kuullutkin ja ystäväni myös ehdotti sitä. Viime kerralla ajoimme yhden yön Espanjan rannikko pitkin ja siellä näkyi kyllä niin paljon kauniita paikkoja. Olisi kivaa päästä näkemään niitä nyt ihan päivänvalossa :)

 8. Barcelona on ihana kaunpunki, vietimme mahtavan pitkän viikonlopun siellä viime vuonna ystäväni kanssa. Viinitilavierailu kuulostaa hyvältä.Täytyy pysyä valppaana tuon Tiersenin suhteen. Olisi aika helmi juttu jos hän tekee uuden visiitin piakkoin tänne Suomeen :)

 9. Anonyymi:Miksi tuo Salou kuullostaa niin tutulle? Onko sen niminen elokuva tehty? Hihi, nyt näyttää jo paljon paremmalle. Tulivuori on ilmeisesti hiljentynyt. Jep, pitää varmaan tarrata vieressä olevan kädestä kiinni ;). Mutta tää yksin lentäminen on minulle erittäin hyvää harjoitusta. Voikun päästäisiin näistä peloistamme eroon :)

 10. Katri:No tällä hetkellä ainakin näyttää paremmalta kuin hyvältä! Sitä rentoa fiilistä tämän vuoden jälkeen kaipaisinkin. Tunnetta, kun voi upottaa jalat hiekkaan, paistaa vaahtokarkkeja nuotiolla tai kävellä pitkin toreja <3Lora:Niin, siellä on niin paljon kaikkea kaunista. Näin kesällä se on paljon kivempi kaupunki kuin Pariisi esimerkiksi. Jep, olen jo edistynyt tässä viinitila-planissa :)Niin, pitää kyllä olla tarkkana, kun viimeeksikin liput myytiin loppuun aika nopeasti.Satu:Brcelonassa on kyllä jotain tosi kiehtovaa. Siellä on ihan erilainen tunnelma mitä muualla :)

 11. Hei!Olisko sulla jotain vinkkejä must see -paikoista Barcelonassa? Itse en ole siellä käynyt ja reissu odottaa vajaan kk:n päästä. Esim. hyviä ravintoloita / kahviloita jne. kaikki vinkit tervetulleita :)

 12. Jordgubbe:Hej!No ihan ne perusnähtävydet kannattaa käydä katsomassa. Gaudin Parc Güell on tosi kaunis paikka. Hienointa Barcelonassa taitaa kumminkin mielestäni olla Palau Nacionalin valo ja vesi show. Se ei ilmeisesti ole käynnissä joka päivä, vaan vain pe ja la. Eli itsekään en sitä nyt tulevalla matkalla näe. Mutta viimeiseltä Barcaelonan matkalta se jäi kyllä mieleenpainuvimpana muistona. Ravintoloiden nimiä en nyt muista kun ravintola Sinatran. Se oli ihan tosi hyvä ruokapaikka. Ystävänikin oli sattumalta löytänyt sen ja taso ei ilmeisesti ole muuttunut kolmessa vuodessa mihinkään.http://grupodegusplus.com/–>tuolta sivulta löydät Sinatran :)Vaikka Barcassa nyt hyvää ruokaa saa melkein mistä vain. Kunhan jättää vaan ne Ramblan ruokapaikat väliin ja siirtyy pikkukaduille, niin rahoillensa saa kyllä vastinetta.Mutta minulla on tällä matkalla lähes paikallinen matkakaveri, joten hän saa kyllä luvan näyttää minulle kivoja uusia paikkoja. Ja lupaan kerron niistä sitten teille ennen matkaasi :)

 13. Voi teitä! Kiitos kaikista kommenteistanne :)))Absolutely White:Barca on ehdottomasti yksi Euroopan suosikkikaupunkejani! Se on kumminkin niin pieni ja siellä on kaikille kaikkea. Stigesistä olen kuullutkin ja ystäväni myös ehdotti sitä. Viime kerralla ajoimme yhden yön Espanjan rannikko pitkin ja siellä näkyi kyllä niin paljon kauniita paikkoja. Olisi kivaa päästä näkemään niitä nyt ihan päivänvalossa :)

 14. Anonyymi:Miksi tuo Salou kuullostaa niin tutulle? Onko sen niminen elokuva tehty? Hihi, nyt näyttää jo paljon paremmalle. Tulivuori on ilmeisesti hiljentynyt. Jep, pitää varmaan tarrata vieressä olevan kädestä kiinni ;). Mutta tää yksin lentäminen on minulle erittäin hyvää harjoitusta. Voikun päästäisiin näistä peloistamme eroon :)

 15. Katri:No tällä hetkellä ainakin näyttää paremmalta kuin hyvältä! Sitä rentoa fiilistä tämän vuoden jälkeen kaipaisinkin. Tunnetta, kun voi upottaa jalat hiekkaan, paistaa vaahtokarkkeja nuotiolla tai kävellä pitkin toreja <3Lora:Niin, siellä on niin paljon kaikkea kaunista. Näin kesällä se on paljon kivempi kaupunki kuin Pariisi esimerkiksi. Jep, olen jo edistynyt tässä viinitila-planissa :)Niin, pitää kyllä olla tarkkana, kun viimeeksikin liput myytiin loppuun aika nopeasti.Satu:Brcelonassa on kyllä jotain tosi kiehtovaa. Siellä on ihan erilainen tunnelma mitä muualla :)

 16. Hei!Olisko sulla jotain vinkkejä must see -paikoista Barcelonassa? Itse en ole siellä käynyt ja reissu odottaa vajaan kk:n päästä. Esim. hyviä ravintoloita / kahviloita jne. kaikki vinkit tervetulleita :)

 17. Jordgubbe:Hej!No ihan ne perusnähtävydet kannattaa käydä katsomassa. Gaudin Parc Güell on tosi kaunis paikka. Hienointa Barcelonassa taitaa kumminkin mielestäni olla Palau Nacionalin valo ja vesi show. Se ei ilmeisesti ole käynnissä joka päivä, vaan vain pe ja la. Eli itsekään en sitä nyt tulevalla matkalla näe. Mutta viimeiseltä Barcaelonan matkalta se jäi kyllä mieleenpainuvimpana muistona. Ravintoloiden nimiä en nyt muista kun ravintola Sinatran. Se oli ihan tosi hyvä ruokapaikka. Ystävänikin oli sattumalta löytänyt sen ja taso ei ilmeisesti ole muuttunut kolmessa vuodessa mihinkään.http://grupodegusplus.com/–>tuolta sivulta löydät Sinatran :)Vaikka Barcassa nyt hyvää ruokaa saa melkein mistä vain. Kunhan jättää vaan ne Ramblan ruokapaikat väliin ja siirtyy pikkukaduille, niin rahoillensa saa kyllä vastinetta.Mutta minulla on tällä matkalla lähes paikallinen matkakaveri, joten hän saa kyllä luvan näyttää minulle kivoja uusia paikkoja. Ja lupaan kerron niistä sitten teille ennen matkaasi :)

 18. Odotan innolla jo viinitilaraporttia! Jos ehdit/jaksat/voit käydä parilla eri tilalla, niitäkin on ihan kiva vertailla. Pari päivää sitten järjestin kavereilleni visiitit kolmessa eri paikassa ja loppupäivästä he olivat oikein tyytyväisiä joskin hieman väsähtäneitä!

 19. Odotan innolla jo viinitilaraporttia! Jos ehdit/jaksat/voit käydä parilla eri tilalla, niitäkin on ihan kiva vertailla. Pari päivää sitten järjestin kavereilleni visiitit kolmessa eri paikassa ja loppupäivästä he olivat oikein tyytyväisiä joskin hieman väsähtäneitä!

 20. Ella B: No niin kuule minäkin :)! Joo, se olisi kyllä kiva, jos voisi tutustua erilaisiin tiloihin. No tyytyväinen väsymys ei ole huono juttu ollenkaan :)

 21. Ella B: No niin kuule minäkin :)! Joo, se olisi kyllä kiva, jos voisi tutustua erilaisiin tiloihin. No tyytyväinen väsymys ei ole huono juttu ollenkaan :)

 22. Viinitilavierailut ovat kivoja; viinitilat ovat usein kauniilla alueilla, tiloilla järjestetään pikku kierroksia, joissa kerrotaan tiloista, viinin valmistuksesta yms. Olen olut Napa Valleyssa useamman kerran, Australiassakin kävin muutamalla tilall, vaikken varsinaisilal viinialueilla ollutkaan ja heinäkuussa olisi tarkoitus käydä Yhdysvaltojen vanhimmalla viinitilalla.

 23. Viinitilavierailut ovat kivoja; viinitilat ovat usein kauniilla alueilla, tiloilla järjestetään pikku kierroksia, joissa kerrotaan tiloista, viinin valmistuksesta yms. Olen olut Napa Valleyssa useamman kerran, Australiassakin kävin muutamalla tilall, vaikken varsinaisilal viinialueilla ollutkaan ja heinäkuussa olisi tarkoitus käydä Yhdysvaltojen vanhimmalla viinitilalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*