Barcelona vibes

Ah jos joku kesäinen biisi voisi hyvin kuvata viikonloppua, niin se olisi Lost Frequencies’in Are You With Me. Meillä oli niin ihana viikonloppu kesäisessä Barcelonassa. Tämä on kummankin lempikaupunki ja harmiksemme tämä ei ole niiden kaupunkien joukossa jossa Pampula voi asua. Muuten olisimme muuttaneet Barcaan jo aikoja sitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiukset ovat pörrössä, varpaiden välissä hiekkaa, lasissa cavaa ja lautasella Etelä-Amerikan herkkuja. Sellainen oli viikonloppu pääpiirteittäin. Käytiin lempiravintoloissa syömässä ja käveltiin vain ympäriinsä. Nukuttiin univelkoja takaisin ja kerättiin päivetystä meren aalloilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen ihan vakuuttunut että minun pitäisi asua kaupungissa jossa voi olla rannan läheisyydessä melkein koko vuoden. Pariisi on kaunis, mutta siellä ei ole merta. Barcelonan ohella Tel Aviv on ehdoton suosikkini. Kasvispohjaista ruokaa, iloisia ihmisiä ja rantakulttuuri jotta voi vaikka paddlata vuoden ympäri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysimme uuden ravintolan & kukka – ja sisustuskaupan, jonka perustaja on alun perin ollut tunnettu sisustussuunnittelija Jaime Beriestain. Nyttemmin herran hyppysissä pysyy myös soppakauha ja Barcelonasta löytyy herran nimikkoravintola. La Pepitan lisäksi tämä paikka pitää nähdä/kokea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

barc8 barc9

barc11

barc12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

barc14

Sunnuntaisten paddlaussesioiden jälkeen menimme myöhäiselle lounaalle tuttuun meksikolaisravintolaan, Cantina Machitoon. Machito sijaitsee Gracian kaupunginosassa, mikä on ehkä paikallinen Marais jos näin voi sanoa. Bornin lisäksi ihan suosikkipaikkani. Löysin sieltä uuden herkkukaupan, Nana Yotin. Verdi- ja Torrijos-kaduilta ja niiden reunuksilta löytyy jos mitä ihanampia ruokapaikkoja, eli yksi päivä kannattaa ehdottomasti varata Gracialle.

Tuntuu vähän hassulta, että palaan aina ja vain Barcaan vaikka olisihan Espanjassa paljon muutakin nähtävää. Mardrissa en esimerkiksi ole koskaan käynyt. Kun kumminkin tarjolla on ranta,niin Barcelona vetää pidemmän korren. Ehkä ensi kerralla.

You may also like

10 Comments

 1. Wow mitä ihania ruokia! Onko toi joku kiiwi popsicle? Olen itsekin täysin rakastunut espanjaan ja olemme käynyt siellä perheemme loma-asunnolla parin vuoden ajan. Emme osaa mitään espanjaa mutta olemme saatu tilattua vaikka mitä google translaten avulla ja syrjäisissä kylissä missä ollaan käyty (murcia ja alicanten lähistöllä pieniä paikkoja) on ollut mahtava hinta-taso. Ollaan tilattu vaikka mitä ja hinta oli neljälle hengelle aina joku 30e yhteensä ja sama juttu kun ollaan käyty ruoka-ostoksilla (kun ollaan tehty ite ruokaa) niin aina korkeingtaan 100e josta sai ruokaa 8 hengelle moneksi päiväksi (Sisältäen viinit). Se on kyllä käsittämätöntä. Todella kaunis maa ja ihania ruokia teillä. Ehkä teet pian jotain ruokaa blogin puolella inspired by Barcelona? Siinä on toivepostaus. Mahtavaa alkanutta viikkoa!

  1. Heippa! No on!!! Kun näin sen niin ostin ja söin vaikka olin lounaasta jo ihan täynnä :D

   Hintataso on kerrassaan mieletön. Oikein taas harmittaa mennä Pariisiin kun ruoan taso laskee ja hintataso nousee pilviin. Täällä ruoka on niin kertakaikkisen hyvää.

   Joo, voisin tehdäkin. Hyvä idea :)

   Kiitos samoin!

   1. There is always room for dessert;) Kerroit teillä olevan paljon pohjois-afrikka ruokia tällä hetkellä. Tehtiin juuri Meze-ruokia ja pistin ohjeet jakoon tuonne meidän blogin puolelle. Sinulle tuskin mitään uutta, mutta jos joskus kaipaat inspiraatiota niin tässä on taas uusi näkökulma.

 2. Barcelona on ihana <3 Kävin siellä viimeksi keväällä ja asuimme samalla kadulla kuin tekin, sellaisessa boutique hotellissa kuin Sixtytwo. Suosittelen kokeilemaan! Pari Barcelonan matkaa on takana ja ne perusnähtävyydet on nähty. Ensi kerralla voisi kokeilla jotain aivan muuta. Mulla muuten sama juttu, etten ole Madridissa käynyr. Barca vetää enemmän puoleensa. Ihanaa heinäkuuta!

  1. Heippa,

   niin on. en haluaisi mennä kotiin, mutta pakko kai se on. Okei, pitää laittaa muistiin – kiitos. Tänne kun kumminkin tulen varmaan taas ihan pian ;)

   Niinpä. Ensi kerralla voisi olla vaikka edes kaksi yötä Madridissa ja loput Barcassa niin sekin tulisi nähtyä.

   Kiitos samoin, hurjaa että taas on heinäkuu. Vastahan se oli :D

 3. Moikka!

  Olen seurannut blogiasi nyt pari viikkoa, ja tykkään tästä niin! Pariisi kuuluu lempikaupunkeihini ja toivon että voisin asua siellä joskus tulevaisuudessa. Myös Barcelona on mielestäni aivan ihana paikka, ja pari viime postaustasi sieltä ovat herättäneet matkakuumeeni!

  Halusin oikeastaan vain sanoa, että pidän blogistasi hirmuisesti, eli keep up the good work!

  ps. Saako kysyä, miksi hän ei voi asua Barcelonassa?

  1. Hei Ella – voi miten ihana kun kerroit ja kommentoit.

   Hih, niin se taitaa kuulua aika monen, mutta nyt näin vuoden kokemuksella voin sanoa, että Suomi on tosi hyvä maa asua ja haluaisin palata Suomeen. Pariisi on niin vaikea paikka ja varsinkin kun on tottunut suomalaisiin ylellisyyksiin, esim talojen yleiseen kuntoon, siisteyteen ja työaikaan. Täällä ei esimerkiksi kukaan tiedä 40 tunnin työviikosta yhtään mitään.

   Kiitos paljon ihana :)

   Meillä on työpaikka asettanut kolme kaupunkia missä hänen pitää asua ja Barca ei ole yksi niistä. Sinällään ihan sama se käytännössä olisi, sillä yleensä hän on reissussa tai sitten tekee kotoa töitä kun ns. perinteistä toimistoa ei ole. Toisaalta jos minulta vaikka loppuisi työt Suomesta, niin Barcelona ei ehkä olisi se kaikkein otollisin paikka alkaa etsimään töitä. Eli ehkä tämä pysyy tällaisena lomapaikkana.

   Kiva kun kommentoit!

 4. Ah Barcelona! Ihania (ruoka)kuvia, erityisesti tuo “pimientos del padron”-kuva.
  Jos olet onnistunut tekemään hyvä “pimientos del padron”-paprikoita kotona, kerro vinkkisi :) Mä en saa niistä millään kotona yhtä hyviä kun mitä ne ovat tapaspaikoissa.

 5. Tervehdys,

  Kitos kerrassaan ihastuttavasta blogista.

  Olemme ystäväni kanssa lähdössä elokuussa Barcelonaan -lähes 10 vuoden tauon jälkeen. Olisikin kiva saada ravintolatärppejä – niin tapasteluun kuin fine diningiin. Olemme molemmat ruokafriikkejä, ja suurin osa matkabudjetista tulee todennäköisesti kulumaan syömiseen. Hotellimme yhteydessä olevaan aBac restaurantiin olemme varanneet pöydän. Odotan innolla pääseväni maistelemaan Jordi Cruzin herkkuja.

  Ihanaa ja aurinkoista kesä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*