Barcelona on my mind (surprise surprise)!

Avec Sofié blog l Barcelona

Barcelona on varmasti kaupunki, jossa olen käynyt useimmin lomalla kun missään muussa Euroopan kaupungissa. Pikaisella laskemisella olen käynyt siellä ainakin K A H D E K S A N kertaa. Eli minulle sopisi sanonta, Barcelona is always a brillaint idea.

Avec Sofié blog l Barcelona

Ja briliantti idea se oli myös tälle pääsiäiselle, että matkaamme sinne kaveriporukan kanssa ensi perjantaina pidennetylle viikonlopulle. Tuntuu ihanalta päästä vähäksi aikaa aurinkoon vaikka kevät on myös tänä vuonna vähän myöhässä Barcelonassa. Se ei tosin haittaa vaikka lämpöasteet eivät kohoaisi, kunhan aurinko paistaa se on tärkein asia.

Avec Sofié blog l Barcelona

Avec Sofié blog l Barcelona

Miksi sitten pidän Barcelonasta niin paljon? Se on varmasti se yhdistelmä kaupunkia, rantaa ja kulttuuria. Myönnettäköön myös, että Barcelonan ruokatarjonta vie usein myös jalat alta. Pidän siitä, että Barcelonasta löytyy lautaselta vivahteita myös Etelä-Amerikasta ja parhaimmat Euroopassa syömäni Perun cevichet ja Meksikon tacot ovat myös löytyneet Barcelonasta.

 

Avec Sofié blog l Barcelona

Hotellivalinnat ovat myös Barcelonassa osuneet nappiin. Hotel Cram, Margot House ja Granados 83 ovat hotelleja joissa olen esimerkiksi asunut. Margot House on tosin näistä suosikkini, moderni ja jollain lailla kodinoloinen paikka. Olimme Margotissa kolme vuotta sitten kesällä ja olen suositellut hotellia kaikille, jotka menevät Barcelonaan. Barcelonassa on paljon myös Air bnb -mahdollisuuksia, mutta niitä en ole vielä itse kokeillut.

Avec Sofié blog l Barcelona

Suurin syy miksi rakastan Barcelonaa niin paljon on, että siellä on niin paljon luovuutta ja kauneutta joka paikassa. Hurmaannun väreistä, annoksista ja tyyleistä Barcelonassa ihan eri lailla kuin missään muussa Euroopan kaupungissa. Ehkä se on juuri se syy, miksi nimenomaan menen sinne, sillä se on niin erilainen mitä mikään muu kaupunki.

 

Avec Sofié blog l Barcelona

 

Avec Sofié blog l Barcelona

 

Toki tiedostan, että eläminen Barcelonassa ei ole välttämättä samanlaista mitä se on, kun siellä käy turistina. Ymmärrän myös hyvin miksi paikalliset ovat ärsyyntyneet Barcelonan turistitulvista, sillä turistimäärät tuovat myös ikäviä lieveilmiöitä kaupunkiin. Näpistely, prostituutio ja ruuhkat ovat selkeästi lisääntyneet näiden vuosien aikana mitä olen siellä käynyt. Olen jopa alkanut jättämään arvokkaimpia asioita kotiin reissujeni ajaksi, sillä olen liian usein nähnyt, kun joltakin vieressä olevalta on lähtenyt puhelin tai laukku.

Avec Sofié blog l Barcelona

 

Mitä odotan tulevalta viikonlopulta? Minulla on monen monta suosikkia, joihin palaan aina vuosien jälkeen, mutta odotan aina, että löytäisin joitain uusia paikkoja myös. Ensi viikonloppuna tosin toivon pääseväni ainakin;

 

Avec Sofié blog l Barcelona

 

Tiedän, että Barcelona on myös teidän suosikkipaikkoja ja olen saanut parhaimmat vinkkini nimenomaan teiltä uusiin ravintoloihin sekä paikkoihin joihin kannattaa mennä. Sen takia olisinkin todella iloinen, jos jakaisitte viimeisimmät vinkkinne suosikkikaupunkiini. Minne kannattaisi mennä kuuntelemaan flamencoa? Missä ovat uusimmat suosikkiravintolanne? Tai jätski- tai drinkkibaarinne? I’m all ears and eyes ;)

You may also like

9 Comments

 1. Hauskaa! Mulla on sama suunta, tosin jo pari päivää sua ennen. Barcelona on myös yksi minun suosikkikaupungeista eikä edellisestä vierailusta ole vuottakaan.
  Mä nappasin jostain suosituksen ravintolaan Bar Cañete http://www.barcanete.com ja sinne aion mennä.

  1. Heippa, oi ihanaa! Toivotaan, että myös illat hivenen lämpiävät, että päästään jo vähän kesäisempiin tunnelmiin :)

   Kiitos paljon vinkistä, pitää laittaa se listalle :)

  1. Heippa, riippuu varmasti mitä lomalta odottaa, millainen lapsi on ja onko tottunut matkailemaan kaupungeissa lapsen kanssa. Sanoisin kumminkin, että Barcelona näin omista lähtökohdista on kivempi kaupunki lapsille kuin Pariisi, sillä rantaa, puistoja sekä viheralueita löytyy.

   Välttäisin tosin lapsen kanssa suurimpia sesonkikuukausia, sillä silloin on kuuma ja turisteja paljon, niin liikkuminen voi olla vaikeaa.

   Kaikki riippuu toki omasta fiiliksestä, asenteesta ja siitä mihin on tottunut :)

  1. Heippa,

   oi kiitos vinkistä – ah näyttipä niiden cevichet ihanilta X)

   Minulle ei oikein kuplat tai viini maistu enää, kun pelkään että en saa unta, joten giniä nimenomaan löytyy lasista nykyään. Kiitos paljon näistä vinkeistä – viisi yötä enää :)))

 2. Käväisin muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa Barcelonassa. Kyseessä tosin oli työmatka, joten hirveästi en ehtinyt kaupunkia tutkimaan… ensi kerralla sitten! Yhtenä iltana ennätimme syömään Suculent-ravintolaan (http://suculent.com/en/) ja voi tytöt ja pojat millainen illallinen se olikaan! Suosittelen erittäin lämpimästi! Noita Suculenteja on muutama vierekkäin, jokaisessa taitaa olla hieman eri konsepti. Me kävimme tuossa 4 amb 5-ravintolassa, mutta jokaisessa on kyllä kuulemma aivan loistavat ruoat.
  Ihanaa lomaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*