Balmuirilla kylässä

Arvaatteko mistä kuvat ovat? Kävin sunnuntaina monen sisustusintoilijan unelmatapahtumassa, Maison & Objet – messuilla. Sain messuille kutsun ihanilta Balmuirilaisilta ja vietinkin siellä tunnin jos toisenkin.

Minun täytyy ihan ensiksi sanoa, että kun muutama vuosi sitten tutustuin Balmuirin tuotteisiin, ei minulle tullut mieleenkään että ne olisivat suomalaisia. Ajattelin niiden olevan Englannista, Tanskasta tai Hollannista. En tiedä mistä tämä mielikuva johtui. Ehkä siitä, että Balmuir ei ollut perinteistä ja pelkistettyä skandinaavista, vaan jotain hieman muuta.

Ehkä myös siitä, että me emme ole tottuneet näkemään suomalaisia tuotteita, jotka ovat laadukkaimmista materiaaleista tuotettuja. Tällä tarkoitan nimenomaan kodin tekstiilejä, sillä meillä ei ole totuttu käyttämään kashmiria tai parhaimpia materiaaleja esimerkiksi pyyhkeissä. Kaihoilla mietimme aina hotellien pyyhkeitä ja aamutakkeja ja juurikin tällaisista mielikuvista ja mietteistä lähtee Balmuirin jokainen tuote etenemään.

Yrityksen takana on upea nainen Oulusta, joka päätti lähteä IT-alalta tekemään jotakin muuta, sitä omaa juttuaan.  Hän sai taakseen miehensä tuen ja tällä hetkellä kahden ihmisen yrityksessä on kymmenisen työntekijää. Kenelläkään yrityksessä ei ole suunnittelijan taustaa vaan kaikki saavat luoda ja suunnitella ja viedä yritystä eteenpäin. Tällainen ajattelumalli on mielestäni kertakaikkisen ihana, sillä harvemmin näkee suurtalouskokin koulutuksen omaavan ihmisen olevan osa luksustuotteiden myyntiä ja markkinointia. Eikö ole upea tarina? Kun luottaa siihen omaan juttuun ja tekee sitä 150 prosenttisesti, niin upeita asioita voi tapahtua :)

Balmuirin standi oli ihan vilpittömästi yksi messujen hienoimmista ja sen näkemisen jälkeen varsinaisesti ymmärsin, että mitä kaikkea heillä on. Omat suosikkini löytyivät kodin tekstiileistä, pyyhkeistä sekä torkkupeitoista. Uusina juttuina ja varsin mieluisina minulle olivat huonetuoksut ja kynttilät. Olen tällainen kynttilähamsteri ja panostan niihin erittäin mielelläni, joten oli hieno nähdä miten Balmuir oli tehnyt omat upeat ja selkeät mallinsa. Tuoksut eivät myöskään olleet liian voimakkaita, sillä ranskalaisten merkkien tuoksut esimerkiksi ovat usein todella voimakkaita. 

 

 

Tieni sydämeeni löysivät myös Balmuirin nahkatuotteet ja sieltä varsinkin kattaukseen nuo nahkaiset servettirenkaat. Ihastelin varsinkin mustaa krokoa, sillä se sopii korostamaan mustavalkoista kotia todella kauniisti. Näen jo silmissäni jouluisen mustavalkoisen kattauksen ;)

Kiitos siis teille Balmuirilaisille kutsusta, oli ihana nähdä ja erittäin mukava myös jakaa teidän upea tarina lukijoideni kesken :)

PS. Huomenna kannattaa olla tarkkana, sillä täällä saattaa olla teille jotain ;)

You may also like

7 Comments

  1. Ihana Balmuir :) Törmäsin tuotteisiin (lamppuihin) ensin Stockalla ja sen jälkeen jossain artikkelissa. Yllätyin myös kovasti, että firma on suomalainen. Pidän kovasti siitä, että firma on suomalainen ja siitä että heillä on sekä klassinen että ylellinen linja tuotteissa.

    scandinavyanlife.blogspot.fi

  2. Balmuirin perustajasta on joskus ollut naistenlehdissä juttua ja tarina on hyvä muistutus siitä, että sitä pystyy mihin vaan, kun uskoo itseensä ja osaamiseensa. Toki tarvitaan myös hyvät tukijoukot sekä ripaus onnea:) – Merja

  3. Oi Balmuirin tuotteet on aivan ihania! Itseltä löytyy useampi huivi ja viime vuonna sain äidiltäni lahjaksi ihanaisen cashmere aamutakin, joka on kyllä niin rakkautta <3. Haaveissa olisi seuraavaksi merkiltä pellavalakanat, ah :)

    -Emma

  4. Aivan ihania huiveja! Löysin Balmuirin huivit Gloria lehdestä ja lempivärini on tumman sininen Lombardia villainen huivi!

    -Kristiina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*