Avoimuus ja itselle kauniisti puhuminen kannattaa aina

Olette kirjoittaneet minulle paljon viestejä sen jälkeen, kun kirjoitin teille enemmän itsestäni ja siitä millainen perhetausta minulla on. Jollain teillä oli samanlaisia tarinoita mitä minulla, toisilla erilaisia. Kaikkia näitä tosin yhdisti ikävästi jonkinlainen häpeä itseä tai perhettä kohtaan. Näin on myös minun kohdallani.

Jostain syystä olette luulleet, että minulla on ollut kiiltokuvamainen perhe. Lapsuuteni oli ihana ja lämmin, mutta vanhempieni eron takia nuoruuteni oli jotakin muuta. Nyt osaan tosin katsoa noita asioita eri valossa ja rakentavina kokemuksina.

Näiden asioiden takia olen myös todella positiivisesti yllättynyt siitä, miten avoimesti esimerkiksi pääministerimme on kertonut perheestään. Sen takia hän on varmasti myös monelle meistä samaistuttava, koska kaikki ei aina ole niin ruusuista niin kuin saduissa. Mielestäni hän on jo nyt onnistunut antamaan itsestään todella inhimillisen kuvan.

Jäin miettimään teidän viestejä, kun kiititte minua avoimuudesta. Aloin miettiä ihmisten tarinoita ja teidän viestejä, että miten jotkut meistä riippumattomat syyt seuraavat meitä läpi elämän ja vaikuttavat siihen negatiivisesti. Miten sairauden, avioeron, väkivallan, abortin, pettämisen tai vaikka isättömyyden salaaminen vaikuttaa ihan koko elämään ja valintoihimme päivittäisessä arjessa.

Se on todella surullista ja juuri vaikean perhetaustani takia olen karttanut joulua viimeiseen asti. Viimeisinä vuosina olen sen joulumielen löytänyt mieheni kautta, mutta kyllä pääsiäinen tai vaikka vappu on minulle mieluisempia juhlapyhiä edelleen. Eikä varmasti tule kenelläkään yllätyksenä, että miksi en ole koskaan halunnut isoja kirkkohäitä vaan kahdestaan New Yorkissa oli parempi vaihtoehto meille.

Jos jotain olen viimeisten vuosien aikana käynyt läpi, on se, että turha syyttää itseään asioista, joihin ei ole voinut vaikuttaa. Niihin asioihin, jotka johtivat siihen, että vanhempani näkivät helpommaksi olla erillään ja eri maissa en ole voinut vaikuttaa. Aikuisuuteeni voin vaikuttaa ja voin rakentaa siitä juuri sellaisen, kun haluan.

Toivon, että esimerkilläni tuon helpotusta jollekin, siitä että miten avoimuus kannattaa. Meillä jokaisella on omanlaisemme taistelut, ovat ne sitten mielessä tai päivittäin läsnä, vaikka sairauden kautta. Turha puhua itselle pahasti, se ei auta mitään. Se tekee vain kaiken hankalammaksi. Olen opetellut tätä avoimuutta itsekin viimeiset vuodet, ja se tuntuu hyvältä, kun ei tarvitse kierrellä tai kaarrella enää mitään. Kaikki kokemani ovat rakentaneet minusta juuri tällaisen, kun olen.

 

You may also like

2 Comments

  1. Itselläni täysin sama juttu mitä tulee jouluun ja kirkkohäihin. Perhetaustani vaikuttaa paljon mutta on taustalla myös se etten koe kumpaakaan asiaa millään tavoin omakseni. En uskonnollisista syistä enkä materialismin takia. Nämä molemmat seikat kun liittyvät perinteisiin joulun perinteisiin sekä kirkossa järjestettyihin häihin.

    Avoimuudesta vielä, kannatan sitä itsekin ehdottomasti. Se karsii väkisinkin syntyvät ennakkoluulot ja -käsitykset, joita luomme niin tutuista kuin tuntemattomistakin. Oma käsityksenikin sinusta ihmisenä muuttui kertomasi myötä, koen samaistuvani sinuun aiempaa enemmän eli muutos on positiivinen. Kiitos avoimuutesi.

  2. Kiitos koskettavista kirjoituksistasi. Avoimuus altistaa parhaimmillaan läheisempiin ja aidompiin ihmissuhteisiin. Siinä samalla kasvua ja vahvistumista tapahtuu myös itseä tutkiskellen. Vaikeaa on usein olla avoin, mutta tuota asennetta itsekin yritän oppia. Turhaan on tullut hävettyä monia asioita, piiloteltua tai oltua vaatimaton- peläten torjuntaa muiden taholta. Ajan kuluessa alkaa paremmin ymmärtää näitä lukkoja ja uskaltaa laittaa itseään alttiiksi pienille muutoksille. Kaikkea hyvää sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*