Avocado tartar ja lihaton lokakuu

 

Tartarpihvi on monen lihansyöjän suosikki ja löytyy varmaankin jokaisen Pariisin bistron menusta. No mitä sitten, jos on raskaana niin kuin Noora.K ja tai viettää lihatonta lokakuuta kuten Sohvi? No silloin napataan lautaselle tartarin vegeversio, eli avocadotartar.

Avec Sofié blog l Avocado tartar

Olen viettänyt taas kerran lihatonta lokakuuta ja koittanut syödä pelkästään kasvisruokia. Muutaman kala-aterian olen tosin syönyt, mutta kanaa, possua tai nautaa ei ole lautaselleni eksynyt. Tämä lihattomuus ei ole minulle mikään suuren suuri saavutus, sillä olen ollut pitkään kasvissyöjä ja hetken jopa vegaani. Enää en tosin voisi lihaa ihan kokonaan jättää, mutta suurimmaksi osaksi ruokavalioni on joka tapauksessa aika kasvispohjainen.

Avec Sofié blog l Avocado tartar

Blogikollegani Noorat odottavat kumpikin perheenlisäystä, mutta toinen heistä odottaa myös lautaselleen muuta kuin salaatinlehtiä. Noora K on nimittäin vannoutunut tartarpihvin suosija ja nyt kun vauva kasvaa masussa, ei sinne sovi tartarit seuraksi. Mietin hetken, että mikä olisi Nooralle kiva korvike ja kun häntä olen jo useamman vuoden seuraillut, tiedän että hän on tapaani suuren suuri avokadojen ystävä. Sen takia liha korvattiin avokadolla tässä reseptissä.

Avec Sofié blog l Avocado tartar

Avec Sofié blog l Avocado tartar

Avokadotartarin sekaan voi laittaa lohta tai tonnikalaa, mutta koska olen lihattomalla ja Noora ei voi syödä raakaa kalaa, tuli tämä tartar ilman lisukkeita. Avokadotartar sopii niin lounaaksi kuin alkupalaksi ja miksi ei myös lisukkeeksi. Tämän annoksen kautta pääsen taas niihin Meksikon maisemiin, joihin niin kaipaan.

Avec Sofié blog l Avocado tartar

Avokado-tartar kahdella

2 avokadoa

Puolikas punasipuli

Pieni nippu ruohosipulia

1 rkl kapriksia

2 rkl sitruunamehua

2 kevätsipulin vartta

1 rkl sinappia

Chiliä (ei pakollinen)

Suolaa

Suolaa

Silppua sipuli ja (chili halutessasi). Leikkaa avokadot puoliksi, irrota avokadon siemen ja pilko avokado pieniksi paloiksi. Sekoita silputtu sipuli ja avokado keskenään. Lisää sitruunanmehu, kaprikset ja sinappi. Maista seosta ennen kuin lisäät suolan. Käytä pyöreää piparkakkumuottia apuna muotoilemaan tartarista pyöreä. Koristele avokadotartar ruohosipulilla.

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*