Arrivederci Italia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä on lomat lomailtu, auringossa makoiltu ja nyt onkin aika tulla kotiin. Täällä on ollut aivan ihanaa ja tämä viikon lomani on tuntunut paljon pidemmältä mitä se todellisuudessa edes oli. Olen ollut täällä täyshoitolassa ja pojilla on ollut pikkusiskolleen lapsenvahtivuorot, joten jokainen on vuorollaan vienyt minua paikasta toiseen. En ole käynyt kunnolla rannalla tai uimassa kolmeen vuoteen, mutta tällä minilomalla olen loikoillut auringossa joka päivä, joten sain sen rusketuksenkin vihdoin ja viimein pintaan ;)

Nyt kumminkin viimeiset kahvit ja pastat nassuun – kuullaan pian Suomessa :)

You may also like

12 Comments

 1. Ah, bella bambino, Principessa! Ensi kesänä Italiaan, se on ihan varmaa (ellei taivas putoa niskaan minkä se sentään onneksi harvoin tekee..)

  Ja voi sinua onnekasta, helteet taas Suomessakin joten rusketuksesi vaan syvenee.

  Edelliseen keskusteluboksiin viitaten:
  Jos muuten kiinnostut selvittämään ihan oikeasti mahdollisia sukujuuriasi ulkomailta, siihenhän löytyy apu. Itse teimme miehen kanssa hiljattain selvityksen. Ilmeni, että minä olen “tuontitavaraa” akselilla Pohjois-Italia/Espanja ja osittain samaa geeniperimää löytyy myös osassa Englantia. Ja siihen DNA -jälkeni päättyivät, ei yhtään askelta lähemmäs Suomea. olihan äitini aina puhunut italialaisita esi-esi-esi-isistä, mutta sukuni on hukannut jäljet. (Miksi? Jotain suurta tragediaa taustalla, suvun estämät rakastavaiset karanneet kaksin… kuin Romeo ja Julia, hih? kuka tietää. Tai jotain rikollista, mihin sukututkimukset kuulemma tavallisesti tyssähtävätkin-. Let the past be past..kohtalokasta ) Niin tai näin, DNA:ssani on tuskin mitään samaa pohjoismaalaisten tai skandinaavien kanssa. Kun taas mieheni dna-kartastossa löytyi valtaosa samaa ainesta naapurivaltioiden kanssa. Hmm, mielenkiintoista, eikö!

  Eipä tuo ilmaista ole, mutta ihan helppoa; kielen pinnalta raaputetaan näyte pumpulipuikolla ja lähetetään yli merten :)

  Esimerkiksi Family Tree DNA ja National Geographic tekevät näitä testejä.

  Saisit ehkä vedenpitävän todisteen italialaisista juuristasi. Ehkä..?

  Joka tapauksessa: olet kaunotar! Kansallisuudesta viis :)

  Kaunista kesää edelleen!
  Noviisibloggari Krisse
  http://tallessamaailma.blogspot.fi

  1. Heippa :)

   Joo, se taivaankaan putoaminen ei tunnu niin pahata, jos sen voi mennä nostamaan harteiltaan Italiassa :)

   Hih, no olen taas työntouhussa, joten vähän epäilen tuota rusketuksen syvenemistä..

   Kiitos vinkistä. Tuo olisikin todella mielenkiintoista tietää, että mistä olen ihan alunperin lähtöisin. Todella paljon kiitoksia tästä vinkistä :)

   Hih, vedenpitävä tai ei, sydämeltäni olen italialainen <3

   Kiitos samoin :)))

   Nautitaan näistä päivistä!

   PS.Huulipuna ja huumori on hyvä pitää tallessa ;)

 2. Ah, bella bambino, Principessa! Ensi kesänä Italiaan, se on ihan varmaa (ellei taivas putoa niskaan minkä se sentään onneksi harvoin tekee..) Ja voi sinua onnekasta, helteet taas Suomessakin joten rusketuksesi vaan syvenee. Edelliseen keskusteluboksiin viitaten:Jos muuten kiinnostut selvittämään ihan oikeasti mahdollisia sukujuuriasi ulkomailta, siihenhän löytyy apu. Itse teimme miehen kanssa hiljattain selvityksen. Ilmeni, että minä olen “tuontitavaraa” akselilla Pohjois-Italia/Espanja ja osittain samaa geeniperimää löytyy myös osassa Englantia. Ja siihen DNA -jälkeni päättyivät, ei yhtään askelta lähemmäs Suomea. olihan äitini aina puhunut italialaisita esi-esi-esi-isistä, mutta sukuni on hukannut jäljet. (Miksi? Jotain suurta tragediaa taustalla, suvun estämät rakastavaiset karanneet kaksin… kuin Romeo ja Julia, hih? kuka tietää. Tai jotain rikollista, mihin sukututkimukset kuulemma tavallisesti tyssähtävätkin-. Let the past be past..kohtalokasta ) Niin tai näin, DNA:ssani on tuskin mitään samaa pohjoismaalaisten tai skandinaavien kanssa. Kun taas mieheni dna-kartastossa löytyi valtaosa samaa ainesta naapurivaltioiden kanssa. Hmm, mielenkiintoista, eikö! Eipä tuo ilmaista ole, mutta ihan helppoa; kielen pinnalta raaputetaan näyte pumpulipuikolla ja lähetetään yli merten :) Esimerkiksi Family Tree DNA ja National Geographic tekevät näitä testejä. Saisit ehkä vedenpitävän todisteen italialaisista juuristasi. Ehkä..? Joka tapauksessa: olet kaunotar! Kansallisuudesta viis :) Kaunista kesää edelleen! Noviisibloggari Krissehttp://tallessamaailma.blogspot.fi

 3. Heippa :)Joo, se taivaankaan putoaminen ei tunnu niin pahata, jos sen voi mennä nostamaan harteiltaan Italiassa :)Hih, no olen taas työntouhussa, joten vähän epäilen tuota rusketuksen syvenemistä..Kiitos vinkistä. Tuo olisikin todella mielenkiintoista tietää, että mistä olen ihan alunperin lähtöisin. Todella paljon kiitoksia tästä vinkistä :)Hih, vedenpitävä tai ei, sydämeltäni olen italialainen <3Kiitos samoin :)))Nautitaan näistä päivistä!PS.Huulipuna ja huumori on hyvä pitää tallessa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*