Another antique find from Amsterdam – menin taas ostamaan juustoa

Avec Sofié blog - Antique finds from Amsterdam

Unelmien sohva löytyi markkinoilta -postauksessani kerroin teille upeasta sohvalöydöstä jonka tein meidän asuinalueen ruokamarkkinoilta muutama viikko sitten. Viime viikolla kävin mummini kanssa samoilla markkinoilla ja löysin toisen upean antiikkisen tuolin. Eilen en enää uskaltanut mennä markkinoille, sillä kohta on koti yhtä väriloistoa ja antiikkituolia :D

Avec Sofié blog - Antique finds from Amsterdam

Sovimme tosin kauppiaan kanssa, että menen katsomaan myöhemmin kesällä lomien jälkeen hänen varastolleen yhtä isoa kultaista peiliä, mutta muuten on nämä antiikkiostokset minun kohdallani nyt tässä. Ei siis enää aamupala-ostoksia, jotka päätyvät huonekalukaupoille.

Avec Sofié blog - Antique finds from Amsterdam

Mietin aluksi, että tuoli pitäisi saman tien päällystää, mutta nyt kun olen sitä viikon katsellut viherkeitaassani, antaa se kivaa kontrastia muuten niin vaaleaan sisustukseen. Meillä on muutenkin paljon kasveja ja kukkia joka puolella niin tuolin väri tasapainottaa muuten niin vaaleaa sisustusta. Eli en ihan heti ole kangasta vaihtamassa.

Toki jos seuraava koti ei ole tällainen kasvihuone, jossa tomaatit ja raparperit kasvavat lavuaareissa (luit oikein) ja muualla sisätiloissa, pitää varmasti miettiä kangas uusiksi. Mielessä oli Svensk Tenn tai Designers Guild kangasvaihtoehtoina, mutta onneksi päätöstä ei tarvitse tehdä ihan heti.

Avec Sofié blog - Antique finds from Amsterdam

Amsterdam on antiikkiaarteiden paratiisi. Täältä löytyy jos jonkinlaista antiikkikauppaa ihan läheltä ja jos vaikka ranskalainen kultapeili on hakusessa, täältä niitä löytää. Olen itseasiassa huomannut, että olen löytänyt parempia antiikkipaikkoja joko Hollannista tai Italiasta kuin Ranskasta. Kun kävin viime vuonna Toscanassa Luccan antiikkimarkkinoilla oli miehen onni, että meillä oli pieni auto road tripillä mukana, sillä olisin voinut raahata puoli markkinaa tulevaan Provencen taloon (unelma, joka joskus toivon mukaan käy toteen).

Avec Sofié blog - Antique finds from Amsterdam

Eli ehkä unelmieni ammatti voisi olla antiikkikeräilijä ja -kauppias. Voisin elellä jossain Italian maaseudulla keräilemässä aarteita ja myydä niitä eteenpäin kauniista villastani. Vaikka nyt olemme todella onnellisia täällä, unelmieni eläkepäivät olisivat varmasti juurikin antiikkikeräilijänä jossakin maaseudulla. Aina saa unelmoida :)

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

8 Comments

 1. Pitkän valkoisen kauden jälkeen, värit kyllä miellyttävät silmää. Hyviä löytöjä. Itse unelmoin jostakin värikkäästä matosta, eiköhän se jostain tupsahda eteeni.

  1. Se on totta. Varsinkin Suomessa on paljon täysin valkoisia koteja. Heti kun mennään etelämmäs (jo ihan Ruotsissa) näkyy värejä enemmän.

   Toivon onnea mattokaupoille. Ne ovat aina niin haastavia kauppoja :)

 2. hei.
  Ihan täydellinen väri. Jos vaihtoehtoja värille olisi ollut useampia niin itse olisin valinnut juuri tuon.
  Sanna

  1. Niin. Olen ihastellut smaragdin vihreitä tai safiirin sinisiä samettisohvia ja nyt sitten löytyi tämä tuoli :)

   Väri varmasti muuttuu, kun muutto on edessä, mutta nyt mennään ainakin tällä :)

 3. Tuo on kyllä upean värinen tuoli, mahtavia löytöjä olet tehnyt.
  Sisustusjuttuihin liittyen vähän toisenlainen kysymys. Muistelisin, että teillä olisi ollut Gervasonin Ghost sohva siellä Ranskassa. Vieläkö se on teillä? Olen harkitsemassa uuden sohvan ostoa ja Ghost olisi yksi vaihtoehto. Olitko tyytyväinen sen laatuun? Kiitos jos viitsit vastailla :)

  1. Hihi, niin minustakin :D

   On se vieläkin meillä, ehkä ole ihan heti luopumassa :)

   Olen kyllä tyytyväinen laatuun vaikka valkoista väriä saakin vähän varoa. Ainoa asia minkä nostaisin on se, että kaikki mallit siitä ei ole löhösohvia. Eli jos olet etsimässä löhö-sohvaa, niin kannattaa valita malli hyvin ja testailla miltä sohva tuntuu :)

   Olen ollut kyllä ihan supertyytyväinen :)

 4. Ihastuin jo sohvalöytöösi ja tämä tuolihan on varsinainen piste iin päälle! Meillä pidetään peukkuja pystyssä, josko kodinvaihto onnistuisi vielä tämän kesän aikana, sitten alkaa taas sisustusprojekti! Ihanaa alkanutta viikkoa!

  1. Heippa Susanna,

   jep, en sitten viime lauantaina enää uskaltanut mennä juustokaupoille, koska siellä voi olla liikaa houkutuksia :D

   Pidän peukkuja – minä haluan myös! Haluan niin oman kodin jossa voisi tehdä pieniä remonttiprojekteja :)

   Kivaa viikkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*