And then…It was August Again

Elokuulla on ollut viimeiset viisi vuotta ikävän kuuloinen kaiku korvissani. Elokuu on aina tarkoittanut Vaasaan paluuta, muuttoa ja ikävää. Tällä en todellakaan tarkoita, että Vaasa olisi jollain lailla ikävä paikka, vaan se on vain  aina tuntunut jollain lailla niin väliaikaiselle. Lauantaina tapaamaani tyttöä lainaten, Vaasa on ollut vähän niin kuin Muumilaakso missä ei turhia stressailla. Tällä hetkellä minulla on ehkä vähän sekalaiset fiilikset, sillä näin jälkikäteen ajateltuna Vaasa-aika on ollut aika ainutlaatuista aikaa.

Tämä kesä on mennyt ihan hurjaa vauhtia ja tajusin yksi päivä kelloa katsoessani, että nyt on oikeasti elokuu. Se hetki jolloin kesä menee pois. Vaikka vähän tuntuu että se kesä ei edes oikein tullutkaan.

Moni ystäväni on vähän ihmeissään siitä, että tämän elokuun lopussa minulle ei tarvitse enää sanoa hyvästejä sillä olen täällä heidän seuranaan taas normaaliin tapaan. Se tuntuu aika ihanalta. Ajatus siitä, että tänä syksynä voin nähdä vanhimpia ystäviäni vaikka joka viikko tuntuu jollain lailla niin uskomattoman ihanalta.

Samalla kumminkin sydämessäni on pieni haikeus, sillä nyt yksi aikakausi on päättynyt. Kävin koulukavereideni kanssa sunnuntaina Skifferin brunssilla ja he palaavat Vaasaan vielä vuodeksi tai kahdeksi, riippuu kuulemma vähän fiiliksestä ;). Ihan ilman Vaasailua en meinaa tosin olla, sillä pitäähän sieltä käydä ne jotkut paprut hakemassa ja ihania tyyppejä moikkailemassa <3

Brunssin jälkeen kääriydyin vielä merituulen syleilyyn ja nukahdin hetkeksi rannalle. Juuri viime sunnuntain kaltaisia kesäpäivä olen kaivannut. Kesä, älä karkaa.

__________________________________

Those pictures above are taken on Sunday when I enjoyed nice summer day outdoors. Last Sunday was something that I really needed, just one day without timetables and rushing from one place to another. We had a brunch at Skiffer, the place that I have told you before in this post, and enjoyed about the last sunny moments of this summer.

Last five years August has had a weird and somehow quite sad echo in my ears. August has always meant that I need to pack my belongings and go back to my studies. During the weekend I realized that we are already in August. At that same time I realized that I’m not going back to my studies anymore. I felt happy and sad at the same time. One era has ended. Actually two eras have come to the end, summer 2012 and my student life.

You may also like

24 Comments

 1. Tosiaan, tämä elokuu osaa olla hieman haikea kuukausi minustakin. Vakuutan aina itselleni, että elokuu on vielä täysi kesäkuukausi, mutta miten se fiilis muuttuukin niin syksyiseksi samalla, kun täytyy töihin palata?

  Käytiin viikonloppuna Fiskarsissa ja siellä oli vielä ihana kesäfiilis kaikkine turisteineen. Viini-lehdessä (nyt en muista lehden numeroa) on muuten ihania vinkkejä tuolle suunnalle.

  Mutta koitetaan nauttia silti tästä elokuusta, onhan vielä aika valoisaa :)

  1. Siis en todellakaan ole tarkoittanut synkistellä tekstissäni. Olen vain hieman mixed feelings tällä hetkellä. Oikeastaan olen tällä hetkellä todella onnellinen vaikka sataisi räntää vaakatasossa :D

   Ooh, aion mennä lauantaina tai sunnuntaina Fiskarsiin. Se on joka kesäinen must juttu. Unelmissani asuisin Fiskarsissa :)

   On on ja kaikkea muutakin ihanaa. On rapujuhlia ja syyshäitä ja vaikka mitä.

   En tarkoittanut synkistellä tekstissäni, mutta näköjään se onkin vähän alakuloiselta kuulostava.

   Aurinkoisisa (kesä)-päiviä Henna :))

 2. Tosiaan, tämä elokuu osaa olla hieman haikea kuukausi minustakin. Vakuutan aina itselleni, että elokuu on vielä täysi kesäkuukausi, mutta miten se fiilis muuttuukin niin syksyiseksi samalla, kun täytyy töihin palata?Käytiin viikonloppuna Fiskarsissa ja siellä oli vielä ihana kesäfiilis kaikkine turisteineen. Viini-lehdessä (nyt en muista lehden numeroa) on muuten ihania vinkkejä tuolle suunnalle. Mutta koitetaan nauttia silti tästä elokuusta, onhan vielä aika valoisaa :)

 3. Mä olen syntynyt elokuussa ja elokuu on mun mielestä yksi parhaista kuukausista muutenkin :) Tykkään, kun illat alkavat hämärtyä ja on yleensä kuitenkin lämmintä. Lisäksi elokuussa 8 vuotta sitten olen tavannut poikaystäväni, josta tulee tulevana lauantaina aviomieheni <3

  1. Voi ihanaa, onneksi olkoon :`)

   Olin viime viikonloppuna elämäni ihanimmissa häissä ja itkeä tihrustin onnesta koko lauantain :`)

   Virtuaalirutistus sinulle Anu <3

 4. Mä olen syntynyt elokuussa ja elokuu on mun mielestä yksi parhaista kuukausista muutenkin :) Tykkään, kun illat alkavat hämärtyä ja on yleensä kuitenkin lämmintä. Lisäksi elokuussa 8 vuotta sitten olen tavannut poikaystäväni, josta tulee tulevana lauantaina aviomieheni <3

 5. Samanlaisissa fiilikseissä minäkin olen ollut viimeiset vuodet. Elokuussa on aina saanut hyvästellä rakkaan kotikaupunkini ja palata taas vajaaksi vuodeksi Turkuun.

  Tänä vuonna olen tehnyt paljon Suuria Päätöksiä, joista yksi päätös on jäädä asumaan Turkuun. Turussa asuessani olen aina ajatellut sen olevan väliaikaista, opiskeluihini liittyvää aikaa. Espoossa olen heti kotonani, Turussa taas tunnen olevani kuplassa – tai Muumilaaksossa – jolloin aika pysähtyy eikä turhaa stressailla.

  Minullakin on loppumaisillaan sama aikakausi, mutta koska jään asumaan (toki hyvin rakkaaseen) opiskelukaupunkiini, siirtymä on paljon vaikeampi. Sydämessäni on tilaa kahdelle kotikaupungille, mutta miten opiskeluaikojen kaupungista tehdä koti, jossa on tuleva Elämä, se on suuri mysteeri.

  Nautitaan nyt kuitenkin elokuun viipyilevistä illoista, pohditaan tätä uutta elämää myöhemmin.

  1. Hih, voin samaistua tuohon kupla-ajatukseen hyvin. Tai oikeastaan se on ollut sellaista putkessa elämistä, “tänä vuonna suoritat nämä ja ensi vuodelle jää nuo seuraavat kurssit”. Tee, suorita ja palauta. Lue, pänttää ja tenti.

   Mutta hei, Turkuhan on aivan ihana. Sitä paitsi sinulla virtaa joki kaupungin läpi, niin ties vaikka vesi vielä muuttuisi vadelmamehuksi ;). Tiedän- olen katsonut aivan liikaa Muumeja :D.

   Turku on mielestäni jollain lailla helpompi mitä Vaasa. Turusta ajaa alle kahdessa tunnissa Helsinkiin, kun taas Vaasasta ajamiseen kului vähintään tuplat. Joten äläpäs synkistele. Turussa paahdetaan tämän maan parhaimmat kahvitkin :)

   Eikai sitä nyt niin paljon edes tarvitse pohtia, tekee vain asioita sillä tavalla, että ne tuntuvat oikeilta ja myös ehkäpä järkeviltä ratkaisulta. Mutta muistetaan katsella niitä Muumejakin aina välillä :)

 6. Samanlaisissa fiilikseissä minäkin olen ollut viimeiset vuodet. Elokuussa on aina saanut hyvästellä rakkaan kotikaupunkini ja palata taas vajaaksi vuodeksi Turkuun.Tänä vuonna olen tehnyt paljon Suuria Päätöksiä, joista yksi päätös on jäädä asumaan Turkuun. Turussa asuessani olen aina ajatellut sen olevan väliaikaista, opiskeluihini liittyvää aikaa. Espoossa olen heti kotonani, Turussa taas tunnen olevani kuplassa – tai Muumilaaksossa – jolloin aika pysähtyy eikä turhaa stressailla.Minullakin on loppumaisillaan sama aikakausi, mutta koska jään asumaan (toki hyvin rakkaaseen) opiskelukaupunkiini, siirtymä on paljon vaikeampi. Sydämessäni on tilaa kahdelle kotikaupungille, mutta miten opiskeluaikojen kaupungista tehdä koti, jossa on tuleva Elämä, se on suuri mysteeri.Nautitaan nyt kuitenkin elokuun viipyilevistä illoista, pohditaan tätä uutta elämää myöhemmin.

 7. Viimeiset viisi vuotta elokuu on ollut minulle aivan ihana kuukausi, jolloin on vielä nautittu aivan rauhassa viimeisistä kesäpäivistä. Ei ajatustakaan siitä, että olisi alkamassa mitään uutta tai stressaavaa. Päivät ovat jatkuneet samanlaisina elokuun jälkeenkin. Tänä vuonna olen samassa elämäntilanteessa kuin sinä olet ollut viisi edellistä vuotta. Elokuu aloittaa uuden ajan jakson elämässäni ja kaikki muuttuu. Ekaa kertaa viiteen vuoteen olen ottanut oikean kalenterin käyttööni ja köyttänyt rannekellon ranteeseeni… Tästä se lähtee: aikataulutettu arki. Lapset opettelevat päiväkotiin ja äiti yrittää jäsennellä päässään sitä asiaa, että yksi aikakausi loppuu ja toinen alkaa. Haikeus ja jännitys sekoittuvat mielessäni. Muutosten myötä myös elokuusta tuli kuukausi, joka aloittaa syksyn, eikä enää jatkakaan kesää. Näin se menee :)

  Ihania loppukesän tai alkusyksyn päiviä sinulle! Mitähän mietimme viiden vuoden päästä – sitä on jännittävää odottaa :)

  1. Hei Tarja,

   Mietinkin yksi päivä että mihin ratkaisuun päädyit ja ilmeisesti uusi opinahjo odottaa :)

   Olet ihan hurjan rohkea ja ahkera <3

   No jollain lailla minä pidän aikatauluista tai vaikka joskus en todellakaan jaksa kun kaikki vempeleet piippailee ja tuntuu, että kaikki jutut pitää tehdä juuri samaan ikaan. Mutta sitten taas toisaalta en osaisi olla tekemättä mitään ja vain ajelehtia. Sunnuntaisin ehkä joskus pidän "en tee mitään"-päiviä, mutta harvemmin niitäkin :)

   Hei, olet selvinnyt jo kerran Vaasasta niin tuo seuraaava etappi menee ihan vanhalla rutiinilla ja uudella innostumisella ;)

   Niin, ajattele. Viimeiset viisi vuotta ovat menneet ihan hurjaa vauhtia ja luulen että seuraavat tulevat seuraamaan samaa kaavaa, joten innolla odotan mitä kaikkea sitä oikein tapahtuukaan.

   Paljon halauksia Tarja <3

 8. Viimeiset viisi vuotta elokuu on ollut minulle aivan ihana kuukausi, jolloin on vielä nautittu aivan rauhassa viimeisistä kesäpäivistä. Ei ajatustakaan siitä, että olisi alkamassa mitään uutta tai stressaavaa. Päivät ovat jatkuneet samanlaisina elokuun jälkeenkin. Tänä vuonna olen samassa elämäntilanteessa kuin sinä olet ollut viisi edellistä vuotta. Elokuu aloittaa uuden ajan jakson elämässäni ja kaikki muuttuu. Ekaa kertaa viiteen vuoteen olen ottanut oikean kalenterin käyttööni ja köyttänyt rannekellon ranteeseeni… Tästä se lähtee: aikataulutettu arki. Lapset opettelevat päiväkotiin ja äiti yrittää jäsennellä päässään sitä asiaa, että yksi aikakausi loppuu ja toinen alkaa. Haikeus ja jännitys sekoittuvat mielessäni. Muutosten myötä myös elokuusta tuli kuukausi, joka aloittaa syksyn, eikä enää jatkakaan kesää. Näin se menee :) Ihania loppukesän tai alkusyksyn päiviä sinulle! Mitähän mietimme viiden vuoden päästä – sitä on jännittävää odottaa :)

 9. Siis en todellakaan ole tarkoittanut synkistellä tekstissäni. Olen vain hieman mixed feelings tällä hetkellä. Oikeastaan olen tällä hetkellä todella onnellinen vaikka sataisi räntää vaakatasossa :DOoh, aion mennä lauantaina tai sunnuntaina Fiskarsiin. Se on joka kesäinen must juttu. Unelmissani asuisin Fiskarsissa :)On on ja kaikkea muutakin ihanaa. On rapujuhlia ja syyshäitä ja vaikka mitä. En tarkoittanut synkistellä tekstissäni, mutta näköjään se onkin vähän alakuloiselta kuulostava.Aurinkoisisa (kesä)-päiviä Henna :))

 10. Voi ihanaa, onneksi olkoon :`)Olin viime viikonloppuna elämäni ihanimmissa häissä ja itkeä tihrustin onnesta koko lauantain :`)Virtuaalirutistus sinulle Anu <3

 11. Hih, voin samaistua tuohon kupla-ajatukseen hyvin. Tai oikeastaan se on ollut sellaista putkessa elämistä, “tänä vuonna suoritat nämä ja ensi vuodelle jää nuo seuraavat kurssit”. Tee, suorita ja palauta. Lue, pänttää ja tenti. Mutta hei, Turkuhan on aivan ihana. Sitä paitsi sinulla virtaa joki kaupungin läpi, niin ties vaikka vesi vielä muuttuisi vadelmamehuksi ;). Tiedän- olen katsonut aivan liikaa Muumeja :D. Turku on mielestäni jollain lailla helpompi mitä Vaasa. Turusta ajaa alle kahdessa tunnissa Helsinkiin, kun taas Vaasasta ajamiseen kului vähintään tuplat. Joten äläpäs synkistele. Turussa paahdetaan tämän maan parhaimmat kahvitkin :)Eikai sitä nyt niin paljon edes tarvitse pohtia, tekee vain asioita sillä tavalla, että ne tuntuvat oikeilta ja myös ehkäpä järkeviltä ratkaisulta. Mutta muistetaan katsella niitä Muumejakin aina välillä :)

 12. Hei Tarja,Mietinkin yksi päivä että mihin ratkaisuun päädyit ja ilmeisesti uusi opinahjo odottaa :)Olet ihan hurjan rohkea ja ahkera <3No jollain lailla minä pidän aikatauluista tai vaikka joskus en todellakaan jaksa kun kaikki vempeleet piippailee ja tuntuu, että kaikki jutut pitää tehdä juuri samaan ikaan. Mutta sitten taas toisaalta en osaisi olla tekemättä mitään ja vain ajelehtia. Sunnuntaisin ehkä joskus pidän "en tee mitään"-päiviä, mutta harvemmin niitäkin :)Hei, olet selvinnyt jo kerran Vaasasta niin tuo seuraaava etappi menee ihan vanhalla rutiinilla ja uudella innostumisella ;)Niin, ajattele. Viimeiset viisi vuotta ovat menneet ihan hurjaa vauhtia ja luulen että seuraavat tulevat seuraamaan samaa kaavaa, joten innolla odotan mitä kaikkea sitä oikein tapahtuukaan.Paljon halauksia Tarja <3

 13. Samaistun jotenkin noihin tunteisiin kovasti. Iloa ja onnea, mutta myös sitä haikeutta. Jotenkin tämä vuodenaika on itselleni sellainen, että se herättää paljon muistoja ja kesän läheneminen loppuaan kohti saa aina haikeaksi. …vaikka elokuuhan ON vielä kesää! Nimimerkillä KESÄLLÄ naimisiin mennyt ja KESÄvauvan aikanaan saanut ;)

  1. Niin, se kesä vain menee pois <3

   Hih, totta! Mutta jollain lailla minä ainakin alan aina elokuussa vähän niinkuin pakkailemaan kesävaatteita pois ja ottamaan syysvaatteet esille. Tai ehkä se on vain minun ihan oma henkilökohtainen juttuni, että pidän elokuuta jollain lailla syyskuukautena, sillä tästä asiasta meillä kiistellään aina kotona. Miellän kesäksi vain helle kuukaudet ja useimmiten niitä helteitä ei ole elokuussa nähty :)

   <3 Paljon onnea vielä jälkikäteen <3

 14. Samaistun jotenkin noihin tunteisiin kovasti. Iloa ja onnea, mutta myös sitä haikeutta. Jotenkin tämä vuodenaika on itselleni sellainen, että se herättää paljon muistoja ja kesän läheneminen loppuaan kohti saa aina haikeaksi. …vaikka elokuuhan ON vielä kesää! Nimimerkillä KESÄLLÄ naimisiin mennyt ja KESÄvauvan aikanaan saanut ;)

 15. Niin, se kesä vain menee pois <3Hih, totta! Mutta jollain lailla minä ainakin alan aina elokuussa vähän niinkuin pakkailemaan kesävaatteita pois ja ottamaan syysvaatteet esille. Tai ehkä se on vain minun ihan oma henkilökohtainen juttuni, että pidän elokuuta jollain lailla syyskuukautena, sillä tästä asiasta meillä kiistellään aina kotona. Miellän kesäksi vain helle kuukaudet ja useimmiten niitä helteitä ei ole elokuussa nähty :)<3 Paljon onnea vielä jälkikäteen <3

 16. Elokuu on mielestäni ihana!

  Ilmassa on sellaista mukavaa haikeutta ja uuden odotusta, ja syksykin on ihan kohta täällä! <3 Taidan olla hieman vähemmistössä tämän syksyrakkauteni kanssa, mutta en vaan voi olla olematta hymy korvissa koko ajan :-)

  (Tämä taisikin olla ensimmäinen kommenttini tänne, blogisi on aika uusi tuttavuus minulle, mutta vaikuttaa oikein kivalta eli taidan jäädä seurailemaan.)

 17. Elokuu on mielestäni ihana! Ilmassa on sellaista mukavaa haikeutta ja uuden odotusta, ja syksykin on ihan kohta täällä! <3 Taidan olla hieman vähemmistössä tämän syksyrakkauteni kanssa, mutta en vaan voi olla olematta hymy korvissa koko ajan :-)(Tämä taisikin olla ensimmäinen kommenttini tänne, blogisi on aika uusi tuttavuus minulle, mutta vaikuttaa oikein kivalta eli taidan jäädä seurailemaan.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*