All stripes – ihan raitana

Noora H mietti jokun aika sitten, että raidoista ja varsinkin raitapaidoista tulee kuvataiteen opettaja mieleen ja voin yhtyä tähän ajatukseen erittäin hyvin. Olin lapsena kuvataidekoulussa ja opettajanani nimi oli Raita ja sukunimestäkin löytyi tuo sana. Opettajani piti vielä Marimekon raitapaitaakin totta kai päällä, niin mielleyhtymä raitaan ja kuvataiteeseen oli taattu.

All stripes

Muistan yliopistoaikoina pitäneeni paljon raitapaitoja päällä, mutta sitten minulle on tullut niihin jonkinlainen ähky. En ole viime aikoina viehättynyt koommin yhdestäkään raitamekosta tai muusta kunnes viime kesänä ostin alesta tämän raitamekon. Ihan hirmuisesti tämäkään raitaluomus ei tosin ole ylläni ollut, sillä vaikka Ranskassa ja raitojen maassa ollaan, eivät ne ole ihan minua olleet viimeisinä vuosina. Ihailen niitä muiden päällä, mutta itselleni ne eivät vain jollain lailla sovi. Olen enemmänkin tällainen farkut ja valkoinen paita –tyyppinen pukeutuja.

All stripes

Eilen illalla mietin, että mitä sitä laittaisikaan ensimmäiseen kunnolliseen kesäiltaan päälle ja kaapissa roikkui tuo raitamekko. Ilman nahkatakkia sitä en olisi voinut laittaa päälle, sillä olisin nimenomaan näyttänyt siltä lapsuuden kuvataideopettajalta. Vain pensselit olisivat puuttuneet.

All stripes

En tiedä mistä johtuu, mutta pidin mekkoa viimeksi ylläni vuosi sitten kesällä ja juuri kun Char oli kylässä. Ehkä tuolla entisellä kämppikselläni, mustavalkoisuuden ilmentymällä, on jonkinlainen vaikutus mitä sitä pukee itsekin ylle. Hänen kaapistaan kun kun ei oikeasti löydy muita värejä kuin mustaa ja valkoista.

All stripes

Ihanaa kun mekkokelit ovat vihdoinkin Ranskassa, niin pääsen oman pukeutumiseni kulmakiviin, mekkoihin. Kesäisin en taida muunlaisia vaatteita oikein pitäkään päällä kuin mekkoja ja hulmuavia helmoja. Toivotaan että tästä kesästä tulee hyvä mekkokesä!

Sunnies / Prada

Dress / Sinequanone

Biker / Zara

Ballerinas / Pretty Ballerinas

Lately the weather has been quite stormy in south of France and not sunny at all as you would imagine when people are talking about Riviera. I always thought that you can enjoy summer onwards April in the south, but it hasn’t been the case in the past month. Last night it felt warm also in the evening and we were at the terrace until late in the evening on our summer dresses.

I used to wear a lot of stripes in my early and late twenties, but in the past years, stripes haven’t been the cornerstones of my wardrobe.  I like to see stripes on other people, but I feel that I look like the art teacher (there’s nothing wrong to be an art teacher) immediately when I put stripes on. Therefore, I haven’t had stripes on lately in the past years.

Last summer I bought this black and white stripe dress but I haven’t worn it that much because of the stripes. Although last nigh I paired it with a leather jacket and it was far away from the art teacher look. Or what do you think?

 

You may also like

3 Comments

  1. Ihanalta näyttää mekko päälläsi. Itse rakastan raitoja ja joskus mietin, että ostanko jonkin vaatteen vain raitojen vuoksi vai onko se oikeasti muutenkin kiva. :D

    1. Hih, kiitos :)

      Minulla on sama asia rusettien kanssa. Olen päätynyt ostamaan asioita nimenomaan rusettien takia tai kauniiden pakkausten.

      Pidän raidoista muiden päällä, mutta itselleni ne tuovat mielikuvaa nimenomaan kuvataideopettajasta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*