Aamiaiskattaus

Julkaisin vähän aikaa sitten yhteistyöpostauksen liittyen Arabian Suomen kaunein kattaus –kilpailuun. Arabiaa kellon ympäri -postauksessani julkaisin kuvia illalliskattauksesta, mutta näin aamuihmisenä aamiaiskattaukset ovat jollain lailla aina lähellä sydäntäni. Täten päätin tehdä aamiaiskattauksen samoilla elementeillä kuin illalliskattauksenkin.

Pöydältä löytyy sama pellavainen pöytäliina ja samaa sarjaa olevat ruokaliinat mitä illalliskattauksessa näkyi. Serviettirenkaitakaan en vaihtanut, vaan aivan samat löytyivät illalliskattauksestani. Liinat ovat muuten H&M HOME:sta ja voin lämpimästi suositella niitä teille.  Minulla on myös saman sarjan lakanoita ja ne ovat ihan ehdottomia suosikkejani.

Innokkaalta astiakeräilijältä saattaa aina silloin tällöin jotkut tietyt astiat unohtua kaapin perälle. Näin on tapahtunut noiden kuvissa näkyvien Kati Tuominen-Niittylän Napoli-lautasten kanssa. Pidän niistä ihan todella paljon, mutta jollain lailla en vain ole osannut käyttää niitä. Tähän aamiaiskattaukseen ne kuitenkin päätyivät.

Illalliskattauksessa KoKo-kupeista syötiin alkukeitto, mutta aamiaisella siitä syödään jogurttia tai puuroa. Illalliskattauksen ohuet Kartio-lasit saivat vaihtua vaaleanpunaisiin suloisiin Kartio-laseihin. Olen muuten aika iloinen, että silloin aikoinaan hamstrasin noita vaaleanpunaisia Kartio-laseja oikein kunnolla. Osa on käytössä, mutta osa on ns. Museokappaleita. Kartio-laseja löytyy allerkirjoittaneelta aika monessa eri värissä ja vaikka muuten astiani ovat aika vaaleita, mutta eriväriset lasit maustavat kalpeaa kattausta aika kivasti.

Yhteistyöhön liittyen sain valita itselleni uusia astioita ja täten KoKo -kahvikupit ovat uusimpia astiatulokkaitani. En ollut alun perin ajatellut niitä ollenkaan, mutta astioita katsoessani ja mieltymyksiäni puntaroidessa päädyin vähän matalampiin ja jollain lailla aikuismaisempiin kuppeihin. Vietimme Charin kanssa useamman tunnin myymälässä astioita katsellen ja loppujen lopuksi olin aivan pyörällä päästäni kaikista sarjoista ja kupeista. Olin ehkä itsekin hieman yllättynyt tästä valinnastani. Nyt kuppeja jonkun aikaa katselleena ja niistä kahvia juoneena olen oikein tyytyväinen tähän spontaaniin valintaani.

Nyt melkein kaikki kupit ja kipot ovat pakattu muuttolaatikoihin ja he odottavat jo uusia astiahyllyjään. Jospa sieltä uudesta kodista saisin vihdoinkin esiteltyä kaikki astiani. Ne vaaleammat yksilöt olen esitellyt teille Iittala White Collection –postauksessani. Tämä Iittalan tarra-asia on mietittänyt monia ja kysäisin siitä Fiskarsilta ja kirjoitin siitä Tarrasta Asiaa -postauksessani.

You may also like

24 Comments

 1. Kaunis kattaus ja ihanat värit. Sopii niin talveen kuin kevääseen!

  Tiedän, että rakastat yksityiskohtia, ja ne kuvat ovatkin kauniita! Tätä inspiroitujaa kuitenkin auttaisi, jos olisi kuva myös kokonaisuudesta. Mun putkiaivot ei osaa yhdistää palasia yhteen :)

  1. Hei Ande,

   point taken. En edes itse ajatellut tätä asiaa, mutta kiitos kun sanoit, sillä olet aivan oikeassa. Yritän tästä lähtien ottaa ainakin yhden kuvan koko kokonaisuudesta.

   Kiitos kun huomautit!

 2. Kaunis kattaus ja ihanat värit. Sopii niin talveen kuin kevääseen!Tiedän, että rakastat yksityiskohtia, ja ne kuvat ovatkin kauniita! Tätä inspiroitujaa kuitenkin auttaisi, jos olisi kuva myös kokonaisuudesta. Mun putkiaivot ei osaa yhdistää palasia yhteen :)

 3. Kaunis kattaus :) Tilasin kanssa yhdet lakanat H&M homesta joskus keväällä ja ovat myös olleet suosikkini siitä asti. Niissä on kyllä hinta-laatusuhde todella kohdillaan, toisin kuin vaikka Ikean lakanoissa. Ovatko nuo pellavalakat lämpimät entäs pehmeät? Mulla on meinaa yhdet hieman kovat lakanat ja ne tuntuvat jotenkin tosi kylmiltä, enkä niistä tykkää yhtään. Pitäisikin hankkiutua eroon pikemmiten. Olen yrittänyt pitää sellaisen periaatteen kotona, että jos en jostain tykkää hankkiudun siitä eroon. Jotkut miehen jutut on tietenkin pakko hyväksy tänne kotiin, vaikkei niistä niin tykkäisikään :)

  Tsemppiä kovasti muuttoon! Ei oo kivaa hommaa, oon ite muuttanut 10 kertaa viimeisen 10 vuoden aikana. Toisaalta muutto on aina jonkun uuden alku ja uutta kotia on niin ihana laittaa.

  1. Heippa!

   Olen myös todella yllättynyt niiden laadusta, sillä ostin ne vähän epäillen. Ikean lakanoita en ole edes ikinä ostanut.

   Pellava on aika paksua, joten ne ovat aika lämpimät. No ei ne mitkään Balmuirit ole, joten ei ehkä sieltä pehmimmästä päästä. Mutta niin kuin sanoit, hinta ja laatu ovat erittäin kohdillaan.

   Voikun minullakin olisi tuollainen periaate. Nimimerkillä.’mäniinentykkääpakkaamisesta’.

   Niin, on tässä Vaasa-vuosien aikana tultu ravattua edes takaisin, mutta jospa sitä tässä kodissa olisi hetken pidempään. Niin on. Tähän kotiin ei tule mitään muuta vanhaa kuin Kartellin tuolit ja Malm-lipasto. Kaikki muu meni uusiksi. Se on kiva se :)

   Kiitos tsempeistä <3

 4. Kaunis kattaus :) Tilasin kanssa yhdet lakanat H&M homesta joskus keväällä ja ovat myös olleet suosikkini siitä asti. Niissä on kyllä hinta-laatusuhde todella kohdillaan, toisin kuin vaikka Ikean lakanoissa. Ovatko nuo pellavalakat lämpimät entäs pehmeät? Mulla on meinaa yhdet hieman kovat lakanat ja ne tuntuvat jotenkin tosi kylmiltä, enkä niistä tykkää yhtään. Pitäisikin hankkiutua eroon pikemmiten. Olen yrittänyt pitää sellaisen periaatteen kotona, että jos en jostain tykkää hankkiudun siitä eroon. Jotkut miehen jutut on tietenkin pakko hyväksy tänne kotiin, vaikkei niistä niin tykkäisikään :)Tsemppiä kovasti muuttoon! Ei oo kivaa hommaa, oon ite muuttanut 10 kertaa viimeisen 10 vuoden aikana. Toisaalta muutto on aina jonkun uuden alku ja uutta kotia on niin ihana laittaa.

 5. Kiva kuulla, että piristää :)Kiitos linkistä. Ihanan selkeitä kuvia ja kivan rauhallinen tunnelma. P.S. I have the same burgundy pants ;)

 6. Hei Ande, point taken. En edes itse ajatellut tätä asiaa, mutta kiitos kun sanoit, sillä olet aivan oikeassa. Yritän tästä lähtien ottaa ainakin yhden kuvan koko kokonaisuudesta. Kiitos kun huomautit!

 7. Heippa! Olen myös todella yllättynyt niiden laadusta, sillä ostin ne vähän epäillen. Ikean lakanoita en ole edes ikinä ostanut. Pellava on aika paksua, joten ne ovat aika lämpimät. No ei ne mitkään Balmuirit ole, joten ei ehkä sieltä pehmimmästä päästä. Mutta niin kuin sanoit, hinta ja laatu ovat erittäin kohdillaan. Voikun minullakin olisi tuollainen periaate. Nimimerkillä.’mäniinentykkääpakkaamisesta’.Niin, on tässä Vaasa-vuosien aikana tultu ravattua edes takaisin, mutta jospa sitä tässä kodissa olisi hetken pidempään. Niin on. Tähän kotiin ei tule mitään muuta vanhaa kuin Kartellin tuolit ja Malm-lipasto. Kaikki muu meni uusiksi. Se on kiva se :)Kiitos tsempeistä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*