Amsterdamin ensimmäiset vinkit

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

En ole vielä kirjoitellut teille Amsterdamiin liittyviä postauksia tai vinkkejä, sillä olen halunnut tutustua kaupunkiin vähän paremmin. Onneksi näin joulun alla ehdimme käydä myös kävelyillä ja tutustua kaupunkiin hivenen paremmin. Vaikka olen ollut täällä useasti ennenkin, tuntui silti, että tarvitsin hivenen enemmän aikaa, että löytäisin niitä omia juttujani joita suositella.

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Moni teistä on kysynyt Instagramissa minulta hotelleista, joissa olen yöpynyt ja omat vinkkini tulevat tässä. Jos kaipaa vain yhden yön pysähdystä on CitizenM ja Hilton lentokentällä olleet hyvä vaihtoehto. Jos taasen haluaa yöpyä kivasti, on The Pillows tai Sir Albert suosikkejani. Jos taas haluaa jotain erikoista niin sitten The Lloyd Hotel (itselleni tämä oli vähän creepy ja liian erikoinen).

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Pidämme todella paljon hotelleista ja erilaiset aulabaarit ja spa:t ovat varsinkin tulleet tutuiksi. Koska olen tällainen hotelli-ihminen, oli minun löydettäväni happy place, joka on aina auki myös Amsterdamista. Hotel Conservatorium on lempialueeni Vondelparkin lähettyvillä ja on kerrassaan ihana Sunday hangout -paikka. ­­Conservatoriumissa on myös upea SPA, jonne voi mennä vaikka ei hotellissa asuisi ja hotellin aulabaarissa tarjoillaan kunnon kuumat kaakaot.

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Amsterdamissa on paljon historiaa ja tunnen oloni välillä kuin olisin jossakin sadussa. Kun on lukenut historian kirjoja, muistaa miten täältä lähdettiin perustamaan aikoinaan uutta Amsterdamia, eli New Yorkia. Tämän historian takia tunnen oloni välillä, kun olisin New Yorkissa, kun ihmiset puhuvat niin hyvää englantia, ovat äärettömän ystävällisiä ja välittömiä.

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Kotikulmilta löytyy myöskin tuo West India Company -rakennus ja sieltä ravintola joka on nimetty Peter Stuyvesantin mukaan. Jos on käynyt New Yorkissa, huomaa miten moni paikka on nimetty Stuyvesantin mukaan ja jos lukee historiankirjoja enenmmän, tietää että joulukuussa 1646 hän lähti tuosta nimenomaisesta rakennuksesta kohti New Yorkia ja pääsi perille Curacaon kautta elokuussa 1647.

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Kotikulmilta löytyy todella paljon mielenkiintoisia paikkoja ja yksi niistä on Hollannin vanhin elokuvateatteri. The Movies perustettiin 1912 ja aluksi elokuvateatteri koostui vain yhdestä huoneesta, mutta nykyään siellä on neljä eri pientä salia. Olen aina katsellut paljon elokuvia ja sen takia olen äärimmäisen onnellinen, että joku näin söpö paikka löytyy ihan kotikulmilta. Joulun aikaan tulee Oscareiden takia paljon hyviä elokuvia ja sen takia kävimmekin katsomassa pyhinä jopa neljä eri elokuvaa. Woody Allenin Wonder Wheel taisi nousta suosikikseni kaikista näkemistäni, mutta The Party ja Wonderstruck olivat myös katsomisen arvoiset. Mieheni takia kävin myös katsomassa Star Warsin, mutta en kyllä edelleenkään ymmärrä hypeä näiden elokuvien ympärillä.

 

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

 

Avec Sofie blog l Amsterdamin joulu

Joulun ihme koettiin tänä jouluna samppanjan ympärillä, sillä pystyn taas juomaan samppanjaa?! Ostimme luomukuplia tänä vuonna enkä saanut niistä minkäänlaista reaktiota. Blogia pidempään lukeneet tietävät, että en oikein juo muuta kuin samppanjaa ja sen takia olen ollut aika rikki kahtena viime vuotena, kun histamiiniongelmieni takia en ole voinut koskea kupliin. Tonnikalat ja ravut kartan kyllä edelleen kaukaa, mutta samppanjaa taidan uskaltautua taas juomaan. Uuden vuoden bileet – I’m ready!

You may also like

4 Comments

 1. Kivoja vinkkejä, kiitos! Amsterdam on suosikkipaikkojani juuri ihmisten välittömyyden ja kaupungin viehättävän tunnelman vuoksi. Erityisesti tuo Hotel Conservatorium täytyy painaa mieleen, Vondelpark on myös oma suosikkipaikkani. Siellä näkee komeita miehiä hölkkäämässä ;)

  Kerrotko vielä (jos muistat) mitä shampanjaa joit, sillä itsellä samoja ongelmia. Vegaaniset viinit sopivat usein miten koska niihin ei ole käytetty maitoa tai äyriäisiä kirkastamisvaiheessa (tätä ei aina Alkossakaan myyjät tiedä). Vain kokeilemalla selviää. Minulla tämä (maito) yliherkkyys alkoi homealtistuksesta, ja on helpottunut sen jälkeen kun muutin pois puhtaaseen ympäristöön. Ehkä paikanvaihdos auttaa sinullakin? Ihanaa uuden vuoden aikaa teille sinne!

  1. Heippa,

   suosittelen laittamaan hotellin mieleen ja samoin myös upeimman parfyymi-kaupan jossa olen koskaan käynyt. Skins löytyy siis samasta rakennuksesta ja sieltä löytyy kaikki ihanat kynttilät ja voiteet :)

   Kiitos tosi paljon kommentista, sillä olin miettinyt että ehkä meidän Pariisin asunnon home-ongelmat ovat juurikin laukaisseet tämän. Join jouluna Bruno Michel -samppanjaa ja tykkään kovasti ja kroppa myös :) En tiennyt tuota äyriäisillä kirkastamisesta ja join vuosipäivänä lasin Don Perigonia tällä viikolla ja huonostihan minulle kävi. En yhtään ihmettelisi jos sitä nimenomaan kirkastetaan äyriäisillä :/

  1. Heippa,

   olen tainnut mennä paikan ohi kerran! Aivan varmasti tulen kirjoittamaan vielä paljon Amsterdamista, sillä nyt joulun ja kaiken matkustamisen jälkeen tulen varmasti olemaan paljon enemmän aloillani :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*