Friends – make me laugh a little louder, smile a little bigger and live just a little bit better

Näin ystävänpäivänä halusin kirjoittaa teille hivenen ystävyydestä. Kun on kotimaastaan poissa, sitä arvostaa monia asioita ihan eri lailla. Totta kai olen aina arvostanut ystäviäni, mutta nyt kun en voi olla Suomessa kovinkaan useasti, sitä kävelisi niin mielellään vesisateessa Töölön läpi jotta pääsisi teekupilliselle arki-iltana parhaimpien ystävien luokse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku teistä lukijoistani joskus kirjoitti minulle, että kun asuu ulkomailla, jonkinlainen haikeus on aina mukana. Ymmärsin heti mistä haikeudesta oli kyse. Minulla se haikeus ja ikävä liittyy, niin selkeästi ihmisiin ja etenkin ystäviini, joista joudun olla niin paljon erossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on paljon erilaisia ystäviä, jotka liittyvät niin eri tilanteisiin elämässäni. Monen kanssa ei olla välttämättä nähty edes vuosiin, mutta heti kun näemme, tuntuu kun jälleennäkemisen välissä ei ole kuin muutama päivä. Ja vaikka näkemisestä olisi kauankin, aina jutut jatkuvat, niin kuin ennenkin.

lillan6

Koen, että on niin suuri rikkaus, kun on eri-ikäisiä, eri maalaisia ja eri sukupuolta olevia ystäviä. Kaikki niin erilaisia, mutta suurella sydämellä varustettuja. Ihmisistä ja yhteisistä hetkistä elämässäni olen niin kiitollinen.

kuva3

Minulta usein kysytään, että olenko erkaantunut joidenkin ystävieni kanssa, kun olen muuttanut pois Suomesta. Valitettavasti näinkin on käynyt, mutta samalla olen lähentynyt myös monen kanssa enemmän, kun välimatkaa on tullut välillemme. Ja kai tässä kohtaa elämää sitä myös kasvaa, niin on normaalia, että ystävyssuhteet muuttuvat. Joistain tulee läheisempiä, mutta kaikilla on se tärkeä paikka sydämessä ja omassa elämässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole oikein koskaan viettänyt Valentine’s Dayta, vaan nimenomaan ystävänpäivää. Tänään en voi olla dinnerillä ystävieni kanssa, mutta onneksi he tietävät, että en olisi missään muualla mieluummin kuin Suomessa heidän kanssaan. Ihanaa ystävänpäivää kaikille <3

You may also like

4 Comments

  1. Voi, tunnistan tuo haikeuden, vaikka minulla on välimatkaa muutamaan rakkaaseen ihmiseen paljon vähemmän ja asumme sentään samassa maassa. Kuitenkin se 800 kilometriä välillämme vaikuttaa siten, että arki-iltana ei voi mennä kylään eikä ihan viikonloppuisinkaan.

    Yhtä kaikki, on ihanaa, että he ovat olemassa. Hyvää ystävänpäivää!

    1. Niin. Ymmärrän hyvin. Toisaalta taas kaikki asuvat vähän siellä täällä niin aina on tunne että ei ole oikeassa paikassa <3

      Ystävät ovat todella kaikki kaikessa ja yhteiset hetket ovat kaikista tärkeimpiä elämässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*