Parasta juuri nyt – joulumarkkinat

Vaikka aiemmin olen vähän harmitellut, että Luxemburg on iltaisin hiljainen, mutta näin joulun aikaan kaikki on itseasiassa mennyt parempaan suuntaa. Koko keskustaa täyttää erilaiset joulumarkkinat jonne ihmiset kerääntyvät töiden jälkeen syömään ja oleilemaan. Enää ei siis tarvitse olla iltaisin sisätiloissa, jos ei halua.

Avec Sofié blog l joulumarkkinat

Olen käynyt joulumarkkinoilla oikeastaan ainoastaan Pariisissa, joten Saksan tai Itävallan kaltaiset markkinat eivät ole tulleet tutuksi. Luxemburgin joulumarkkinat ovat taas ehkä sekoitus vähän kaikkea. On ruokakojuja, lapsille luistinrataa sekä myös pieniä käsitöitä myyviä kojuja.

Avec Sofié blog l joulumarkkinat

Omat suosikkini taitavat olla kumminkin pienet alppimaiset chalet-talot, joita on rakennettu ravintoloiden kylkeen joulun ajaksi. Näissä pienissä suloisissa majoissa tarjoillaan melkein pelkästään raclettea tai fondueta. Tämä konsepti olisi Suomessakin niin helppo toteuttaa, joten jos joku haluaa inspistä joulukylän rakentamiseen esimerkiksi Helsinkiin, niin täällä olisi pari hyvää esimerkkiä.

Avec Sofié blog l joulumarkkinat

Avec Sofié blog l joulumarkkinat

Joulumarkkinoiden ehkä päällimmäisin tarkoitus on kumminkin yhdessäolo. Markkinat ovat ainakin klo:22 asti auki, joten ihmiset kerääntyvät töiden jälkeen aftereille tai perheen kanssa syömään jouluisiin maisemiin. Olen niin innoissani näistä markkinoista ja toissa viikolla taisin käydä syömässä raclettea kolme kertaa yhden viikon sisällä.

Avec Sofié blog l joulumarkkinat

Avec Sofié blog l joulumarkkinat

Vaikka en ole mikään niin perinteinen jouluihminen, mutta tänä vuonna nämä markkinat ovat saaneet minut ihan joulumielelle jo marraskuussa. Tällä hetkellä Spotify-listalta löytyy jouluisia biisejä sekä updaten Netflixiä, että jos sieltä saisi näkymään Home Alone -elokuvan. Vielä pitää tosin odottaa muutama hetki ennen kuin voi kattaa joulupöydän ja koristella Pariisin kodin jouluseksi.

You may also like

4 Comments

  1. aah, Joulumarkkinat tekevät niin oikeanlaisen joulufiiliksen! Itse olen myös käynyt ainoastaan Pariisissa joulumarkkinoilla – ja sinne suuntaamassa taas tulevana viikonloppuna. Tulikin mieleeni kysyä jos sulla olis vinkata lemppariravintoloita Pariisissa? Lupasin selvittää kivoja ravintoloita, mutta keskustelupalstojen anti on aika kuivaa. Ei siis mitään yli fancyä, enemmänkin jotain viihtyisää ja kohtuu hintaista. tai jos ei suoraan ravintolaehdotuksia, niin kivoja alueita saa vinkata toki myös!

    Kiitos tuhannesti,

    Linda

  2. Voi kuinka kauniita kuvia! Ihana tunnelma välittyy joulumarkkinoilta. Itse kävin jokunen vuosi Barcelonassa juuri ennen joulua ja siellä oli aivan ihania joulumarkkinoita.
    Linkitin blogisi Blogger Recognition Awardiin. Jos haluat jatkaa ketjua, blogistani löytyy lisätietoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*