Roasted leek with vegan pesto

Olin lokakuun lihattomalla ja se on jonkun verran jäänyt ehkäpä päälle. Huomasin vain, että lihaton ruokavalio sopii minulle niin paljon paremmin. Ihan vegaania minusta ei tosin ole tulossa, mutta varmasti yritän syödä yhä enemmän ja enemmän kasvispitoista ruokaa.

Avec Sofié blog l Vegan rocket pesto with roasted leek

Joulun tullessa (anteeksi, että muistutin, mutta kyllä se on sieltä tulossa) alkaa miettiä uudenlaisia ruokia, sillä meillä ei ainakaan kotona ole mitään kovinkaan tiukkaa joulun ruokalistaa. Blinejä pitää olla, mutta muuten olen todella rento jouluruokien suhteen. Mietin muutamaa uutta reseptiä ja inspiraation tähän purjoreseptiin sain Pinson -vegaaniravintolassa käydessäni.

Avec Sofié blog l Vegan rocket pesto with roasted leek

Pinsonissa tarjottiin purjot raakana, mutta käytin itse ne pannun kautta, sillä sitä kautta purjossa on myös enemmän makua. Maun lisäksi on myös ruokakokemus hivenen mukavampi, sillä purjo on pehmeämpi eikä sen kuori tunnu suussa kovalta. Toki Pinsonin tyyliäkin voi kokeilla, mutta itse pidin tästä omasta tavastani enemmän.

Avec Sofié blog l Vegan rocket pesto with roasted leek

Tällä hetkellä vallitsevan vegaanibuumin siivittämänä, mietin ainakin itse paljon mitä kaikkea sitä voikaan kasviksista tehdä. Vihervaaran Anna mietti myös eilen, että mitä voi laittaa leivän päälle juuston sijaan. Tein purjolle kaveriksi rucolasta tehdyn peston ja Annalle ja muillekin vinkiksi, että tämä on myös loistava vaihtoehto levitteeksi tai salaatin kastikkeeksi.

Avec Sofié blog l Vegan rocket pesto with roasted leek

Pehmeä purjo rucolapestolla:

120g rucolaa

Kourallinen cashwew-pähkinöitä

0,25 dl oliiviöljyä

Puolikkaan sitruunan mehu

Valkosipulia (2 kynttä jos pitää paljon valkosipulista)

Purjoa

 

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita niin kauan kunnes seos on tasaista. En lisännyt suolaa tai muitakaan mausteita, sillä rucola jo itsessään tuo pestoon aika paljon makua sekä valkosipuli potkua. Anna peston viilentyä ja vetäytyä hetkisen jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kuori purjosta ensimmäinen osa ja pilko se pieniin palasiin ja halkaise purjon palat keskeltä kahtia. Paista purjoa pannulla niin kauna kunnes sen pinta on pehmennyt ja tullut kultaiseksi. Tarjoile lämmin purjo peston ja cashew-pähkinöiden kera.

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*