Snapchat vai Instagram Story, vai kumpikin?

Heräsin Snapchattiin, ehkä hivenen myöhässä noin vuosi sitten. Käytin sitä jonkun verran, mutta en vain jollain lailla jäänyt siihen koukkuun. Se oli hyvä väline pitää kavereihin myös yhteyttä, sillä pieniä paloja oli kivaa jakaa arjesta myös ystäville, että missä menee milloinkin. Vaikka käytin Snapchatia jonkin verran, mutta olen lopettanut sen käytön lähes kokonaan varsinkin nyt kun Instagram lisäsi Story-toiminnon.

Avec Sofié blog l Instagram vai Snapchat

Instagramin Story on varmasti monelle mieluisampi, sillä yleisö on jo valmiina Instagramissa eikä uusien tilien löytämiseen mene aikaa. Sillä aika monesti kuvafeed kertoo, että mitä tämä käyttäjä jakaa myös Storyissaan. Ei nyt välttämättä suoranaisesti, mutta aika hyvän kuvan saa käyttäjästä jo kuvien perusteella.

Avec Sofié blog l Instagram vai Snapchat

Minulle suurena miinuksena tosin IG:ssa on se, että klippejä ei voi jakaa vain tietyille ihmisille. Kuten varmasti ymmärrätte, on ystäville ja poikaystävälle jaettu sisältö täysin erilaista mitä jaan blogiani seuraaville ihmisille. Instagramin asetuksista voi Storyt piilottaa tietyiltä ihmisiltä tai rajata katsojajoukko hieman, mutta sitä kautta ei voi lähettää klippiä vain yhdelle ihmiselle esimerkiksi.

Pidin myös Snapchatin keskustelun omaisuudesta, sillä monesti kävin keskusteluja sen kautta. Instagram on taasen selkeästi sisällöntuotantoa varten. Sen takia uskon, Instagramin olevan jollain lailla myös silotellumpi versio Snapchatista jossa sisältö on harkitumpaa ja siistimpää. Snapchat on ollut ainakin minulle hyvin rento kanava, jossa en niin paljoa mieti mitä jaan ja miltä kaikki näyttää. Instagramissa taasen mietin aika tarkaan mitä jaan. En tiedä mistä tämä tosin johtuu. Ehkä tämä kysymys olisi hyvä esittää itselleni.

Avec Sofié blog l Instagram vai Snapchat

Toinen asia mitä olen jäänyt vähän kaipaamaan, ovat Snapchatin geotagit. Nämä ovat olleet varmasti myös yritysten kannalta tärkeitä, sillä niitä on voinut ostaa myös tapahtumille tai vaikka kahvilalle ja saada sitä kautta tunnettavuutta nostettua. Instagramissa ei valitettavasti tätä ominaisuutta ole ja toivon todella, että sellainen tulisi pian käyttöömme.

Suurin ehkä Instagramin plussa on minun kannaltani analytiikka. Näen selkeästi, kuinka moni katsoo klippini ja varsinkin kuvieni analytiikka on yritystilini takia ihan huipussaan. Näen reachin, uniikit, sekä esimerkiksi ajankohdat milloin seuraajani ovat aktiivisimmillaan Instagramissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yritysten kannalta Instagramin Storyssa lisänä oleva linkitys on varmasti haluttu ja toivottu toiminto. Jonkin tietyn kampanjan ROI:n voi helpommin laskea, kun näkee mikä vaikutti mihinkin. Olen ihmetellyt, että miten tätä ei ole tullut jo aiemmin, sillä varsinkin Snapchatissa se olisi varmasti ollut haluttu toiminto jo kauan aikaa.

Kumpaa te käytätte enemmän? Vai käytättekö kumpaakaan? En sano, että ihan kokonaan lopetan Snapchatin käytön, mutta pienelle käytölle se on jäänyt kesän jälkeen. Ehkä palaan sinne vielä aktiiviseksi kun haluan jakaa vähän rosoisempaa sisältöä ja keskustella ystävien kanssa.

 

You may also like

2 Comments

  1. Mä en yhtään käytä instagrammin storya. Se ei lataa mulle niitä videoita vaikka netti ois täydellinen. se vaan pyörittää niitä muutaman sekunnin, pätkäsee poikki, lataa, näyttää taas pari sekunttia ja taas alkaa alusta. Snapchatit saa ladattua ja se näyttää ne ilman pätkimistä. Plus nythän tuli ne snapchat lasitkin :D Saa aurinkolaseilla kuvattua videoita.

    1. Heippa Heli,

      onpa omituista, sillä minulle ei ole ainakaan noin käynyt. Mutta sitä se tosin tekee kun haluaa hyppiä videosta toiseen, että se aloittaa videon alusta.

      Hih, en ole vielä niitä nähnytkään :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*