The hidden beaches of south of France

The hidden beaches of south of France

Monesti kyselette, että mitä kaikkea täällä Etelä-Ranskassa kannattaisi tehdä ja nyt viikonloppuna Charin ollessa kylässä ja auringon paistaessa kävimme lempirannallani, Plage de Passablessa. Ranskan rannikko on täynnä upeaa rantaviivaa ja täältä löytyy mitä uskomattomampia pieniä rantoja, kun vain lähtee isoimmista kaupungeista vähän pidemmälle.

The beaches of south of France

The hidden beaches of south of France

Jos siis haluaa nähdä Ranskan helmet, ei kannata mennä Nizzan tai Cannesin isoille rannoille, vaan etsiä pieniä poukamia ja rantakahviloita. Moneen näistä kohteista ei tosin pääse kovin helposti, mutta onneksi vesitakseja on mahdollista vuokrata, jos eivät veneilyluvat ole kunnossa. Päiväreissu näillä pienillä rannoilla ja uskomattoman kirkkaan veden äärellä on todella vaivan arvoinen.

The hidden beaches of south of France

The hidden beaches of south of France

Kylämme venevuokraamo on itseasiassa suomalaisen naisen ja hänen ranskalaisen miehensä omistuksessa ja heiltä voi maksusta pyytää venekyydin toiselle puolelle lahtea, Cap Ferratiin. Matka maksaa hieman enemmän mitä taksi, mutta kukapa ei haluaisi istua veneessä ja katsella samalla kimmeltävää merta? Näinpä teimme todellisen rantautumisen veneellä rannalle.

The hidden beaches of south of France

Cap Ferratilla on useita kivoja pienempiä rantoja Passablen lisäksi. Monien suosiossa on Paloma beach, mutta itse olen jollain lailla ihastunut Passableen. Rannalta löytyy myös kiva beach club ja ravintola, joten nälkäisenäkin voi rannalle myös mennä. Cap Ferratilta löytyy myös Villa Rothschild ja Four Seasonsin teehuone, joten niemeltä löytyy muutakin kuin pelkkää rantaviivaa.

The hidden beaches of south of France

Char on ollut todellinen reissunainen viime aikoina, joten minun onnekseni hän halusi korkata kesän ensimmäiset rantaoleilut kanssani nähtävyyksien sijaan. Olimme siis käytännössä kaiken mahdollisen ajan rannalla ja ulkona. Itse en olisi voinut täydellisempää viikonloppua toivoa.

The hidden beaches of south of France

Char toi ilmeisesti viikonlopuksi kesän matkalaukussaan mukanaan, sillä vihdoinkin tuntuu siltä, että nyt on kesä. Olen näitä lämpimiä linnunmaitomaisia kesäiltoja odotellut ja vihdoinkin tuntuu, että iltaisinkin tarkenee muissa kuin pitkissä housuissa. Vihdoinkin voin sanoa, että nyt on kesä.

The hidden beaches of south of France

The hidden beaches of south of France

The hidden beaches of south of France

Olin niin onnellinen, että Char oli jakamassa näitä kesähetkiä kanssani. Vaikka se vesi ja rannat tuossa vieressä ovatkin, ei niissä yksin käyminen tunnu samalta, kun ystävän kanssa. Niin upea viikonloppu takana, niin kuin varmasti kuvista näkyy. Blogihistorian missään kuvissa ei Sohvi ole varmaan hymyillyt yhtä leveästi kun näissä kuvissa. Eller hur? Auringosta saa energiaa, mutta enemmän taisi ilahduttaa tuon ihanuuden vierailu täällä <3

………………………………………………………….

Last weekend the summer finally arrived to south of France. To be honest, I have been surprised that the weather has been pretty cold even in the south. Hopefully these temperatures now continue until the end of September.

Many of you have been asking that what to do when in Riviera. Of course it depends a lot from the traveler, but what is magical to me, are these little villages and beaches. If you don’t need to do shopping or clubbing, I’d stay away from Cannes, Nice and Monaco. I would recommend you to visit the lovely little places where you can really see the charm of France. But like I said, it depends a lot what you want from your stay.

Riviera is full of little beaches like my favorite, Plage du Passable. Those gems are hidden and you need to leave the main beaches from Cannes and Nice behind and look for your picture perfect beach where water is crystal clear and the surroundings are like from a painting. These things are magic to me and the reason why I love south of France so much.

One of the most beautiful place of south of France is definitely Cap Ferrat. From the iconic cap you find beautiful little beaches, Villa Rothschild and a lovely tea room from the hotel Four Seasons. So how do you get to these beaches? Many times a boat ride is a must, but to Passable beach you can go with a taxi as well. In our village (Villefranche-sur-Mer) you can also ask for a boat taxi which takes you to Passable. We did that on Sunday, and you can probably see it from the pictures how much we enjoyed our time on the boat on the sunny Sunday?

 

You may also like

13 Comments

  1. Tervetuloa Anna! Ehkä täällä ei ole lämpötilat ihan samanlaiset mitä siellä, mutta pooleja ei tarvita kun vesi on niin kirkasta :)

 1. Kyllä, tuo on tuttuakin tutumpi iiiiiihana paikka. Cap Ferrat on yksi suosikeistani noilla seuduilla ja kyseisellä rannalla on tullut oleiltua useampaan otteeseen. Sinnehän pääsee myös autolla vaikka parkkipaikat ocat “hieman” kortilla jollei saavu aikaisin aamulla. Tuosta venekyydistä en tiennytkään – kuulostaa kivalta.

  Villa Rotschildt on a i v a n ihana ja sitä voin suositella kenelle vaan. Upea palatsi niemen korkeimmalla paikalla ja ihana puutarha.

  1. Heippa sinä!

   Cap Ferrat on ihana. Se on jotenkin niin satumainen :) Niin pääsee autolla, mutta venekyyti on kivempi kun ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa. Viime kesänä ravintolalla oli myös venekuljetus jos söi ravintolassa. Tänä kesänä sitä ei ole vielä aloitettu :)

   Rotschild on upea. Se on myös oman kummitätini lempipaikka :)

   Ensi kerralla kun tulet, niin kokeile venekyytiä. Se on huikea :)

  1. Heippa, kiitos :)))

   Lasit ovat LeSpecsin. Ihan huippulaseja ovat. Minulla on kolmet merkin lasit ja tykkään niistä ihan äärettömän paljon :)

 2. Hei!
  Kiitos ihanasta postista, tästä on paljon hyötyä! Olen menossa ystävän kanssa Nizzaan kesäkuun lopussa ja juuri olin miettinyt että olisi kiva päästä veneellä jonnekkin. Kannattaako vene kyyti varata etukäteen? Kun asumme nizzassa niin tulemme Villefranche-sur-Merissä käymään päiväksi niin siinä samalla voisi sitten mennä vene ajelulle jonnekkin pikku rantaan tai cap ferrettiin. Osaatko sanoa yhtään niistä hinnoista mitään ja miten se toimi? Onko se silleen että vene taksi ajoi teidät pikku rannalle ja sit se piti tilata uudestaan kun halusitte pois? kiitos paljon jo etukäteen :)

  / Hanna

  https://xoamys.com/

  1. Heippa, kiva kun pidätte näistä matkajutuista :)

   Siis uskon, että kesäkuussa laiturille voi vain kävellä ja huikata jampoille, että nyt olisi vesitaksin tarve. Elokuussa voi olla toinen juttu kun suurimmat turistimassat ovat täällä. Tuo Passable-ranta tosin aloittaa minivenekuljetukset meidän rannasta lahden toiselle puolen, jos ravintolassa aikoo syödä. Eli tällöin matkakustannuksia ei tule.

   Siis venekyyti CF:n maksoi 50e veneellä. Päivä pienimmällä veneellä maksaa 380e ilman kuskia. Jos teitä on enemmän niin tuo päivän venevuokraus ei ole ollenkaan huono idea. Itse olen siitä haaveillut jo kauan aikaa, sillä maksaisin mieluusti päivästä veneellä.

   Itse kun käytimme “venetaksia”, niin soitimme venepojan hakemaan ja hän tuli silloin kun halusimme. Eli ei tarvitse etukäteen sopia, vaan kyyti tulee silloin kun itse haluaa.

   Tervetuloa lomailemaan!

  1. Ihana kuulla, että pidätte näistä Ranskan postauksista. Pelkään aina että kirjoittelen liikaa Ranskasta ja että se ei ole teidän mieleen.

   Tervetuloa tännepäin!

 3. Kaunita kuvia. <3 Näytää upealta paikkalta. Pitää itsekiin lähtee käymään. Kiitos tosi paljon matka postauksista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*