Francktastic – klassikko on ruokapöydän kruunu

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Francktastic’ title=’Francktastic – klassikko on ruokapöydän kruunu’]

Yhteistyössä Indiedays & Iittala

Ensimmäiset muistot Iittalan Kartio-laseihin liittyy lapsuuteen ja sieltä rippipäivään, jolloin sain kummitädiltäni nuo koboltin siniset Kartio-lasit karahvin ja kuppien lisäksi. Noista edellä mainituista Kaj Franckin klassikoista alkoi itseasiassa rakkauteni Iittalaa kohtaan ja sen takia olen niin onnellinen tästä yhteistyöstä. Tämä on kerrassaan #Francktastic!

Fracktastic

Iittalaa on tämän naisen kaapit täynnä ja kaappien kätköistä löytyy jos mitä sarjaa ja missä väreissä. Vaikka muuten olen sisustuksessa aika yksivärinen, kattauksissa tykkään leikitellä. Sen takia kotoani löytyy nimenomaan Kartio-laseja kuudessa eri värissä ja koossa. Väreillä kun voidaan painottaa eri vuodenaikoja ja teemoja myös kattauksessa.  ”Väri on ainoa koriste” niin kuin Kaj Franck sen sanoi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksi sitten pidän Iittalan tuotteista niin paljon? Ne ovat klassikoita jo syntyessään ja niihin liittyy paljon muistoja. Ne käyvät arjessa ja juhlassa ja tekevät siitä arjesta nimenomaan juhlaa. Minulle on ollut kattaukset aina puoliruokaa ja sen takia en ole ikinä oikein suostunut muista syömään tai juomaan kuin kunnollisista astioista. Designklassikot ovat ruokapöydän jalokivet ja kruunu ja tekevät kiireisestäkin aamiaisesta tai lounaasta nautinnollisemman.

Fracktastic

Fracktastic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvien aamiaista herkutellaan Kaj Frackin designklassikoilla muutenkin, sillä lasien lisäksi kattauksesta löytyy Teema- sarjaa sekä kaikille nostalgisia muistoja tuovat Scandia- aterimet. Pieni marjaisa smoothie tarjoillaan myös Kartio-lasien shottilasin kokoisesta mallista ja vaaseina Ruutu-vaasien lisäksi pöytää kaunistaa jopa 16 vuotta (?!) minua ilahduttaneet Iittalan lempilasini.

franc3 kartio3 kartio1

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiaiskattauksen näyttämöllä pääosaa näyttelee valkoinen Teema-sarja. Kattauksen jogurtti syödään syvistä lautasista, mansikat ja croissantit tarjoillaan valkoisesta Mini -tarjoiluvadista ja supermarjat koristavat Mini -tarjoilusettiä. Aamiaisen juomat kaadellaan Kartio -kaatimesta ja juomalaseina kattauksessa ovat nimensä mukaan jalokivet, eli smaragdit.

Scandia -aterimien kokoa on muutettu samalla kun ne tuotiin uudelleen markkinoille. Uudelleenlanseerauksen yhteydessä aterimia suurennettiin, jotta ne sopisivat paremmin tähän päivään. Scandia-aterimet sopivat perinteiseen kattaukseen, mutta tuovat kivasti särmää moderniin kattaukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ja nyt te muut Kaj Franck –fanit,  teille olisi luvassa myös designklassikoita: Kerro mikä on sinun suosikkisi Kaj Franckin klassikoista ja miksi, niin olet mukana Scandia –tarjoiluaterimien (arvo 49,90) ja Teema Mini –tarjoilusetin (35,90) arvonnassa! Osallistumisaikaa on viikon verran, eli 10.3 klo:20 asti.

Uskon, että lukijakunnastani löytyy varmasti muitakin Iittala –faneja? Jos näin on, niin jaa omia Francktastic –hetkiä Instagramissa hahstagilla #francktastic. Kuvat julkaistaan Fracktastic –sivulla.

Ps. Muistatteko vielä Pieni Paluumuuttaja –postauksen? Täältä näette miten upeasti Iittalat voi pakata aina muuttaessa.

You may also like

62 Comments

 1. Valkoista Teemaa löytyy meiltä ja sitä täytyy aina vain saada lisää :) niin ajaton ja kaunis sekä helppo tarvittaessa myös yhdistellä muihin väreihin tai sarjoihin!

 2. Kartio-lasit ja -kaadin ovat kestosuosikkejani. Ne ovat yksinkertaisen kauniita ja helppoja yhdistellä. Kaunis tuo uusi sävy!

 3. Vaikea valita yhtä suosikkia, itsellänikin on lähes kaikki astiat iittalaa ja useampaa eri sarjaa. Ehkä suosikkeja ovat kuitenkin juuri kartiolasit, ne ovat ja pysyvät aina vain kauniina niiden monissa ihanissa eri väreissä.
  Mukana kisassa siis!

 4. Samoilla linjoilla. Valkoinen teema on kaunis ja käytännöllinen. Teekannun saimme häälahjaksi 17 vuotta sitten ja se on edelleen kiva. Kartiolasit ovat päivittäin käytössä. Nyt voisin täydentää sarjaa smaragdeilla!

 5. Oma suosikkini on musta Teema. Se on tyylikäs ja klassinen ja siitä syöty ruoka näyttää erityisen hyvältä, koska musta väri korostaa ruuan värejä.

 6. Meiltä löytyy valkoista ja turkoosia teemaa, Essence-viinilaseja sekä Kartio-laseja. Kartio-lasit ovat myös suosikkejani. :)

 7. Kartio-lasit ovat suosikkejani ja niitä minulta kotonta löytyykin. Kauniita värejä eikä mitään turhia krumeluureja

 8. Taattua klassista Iittalaa jota suosin itsekin, Scandia-aterimet ovat suosikkini muotoilun vuoksi, niitä löytyy myös lapsuudenkodistani ja heti kun kuulin, että sarjaa on jälleen tuotannossa aloitin sarjan keräämisen.

 9. Valkoista Teemaa ylistän minäkin. Siihen on niin helppo yhdistää eri värejä ja muotoja – aina tilanteen mukaan.

 10. Täälläkin on kaapit täynnä Iittalaa.. Teemaa, Kartiota ja Essenceä : D Ensimmäiset Teemat mäkin sain rippilahjaksi. Suosikkilistan kärkeen nousee ehkä kuitenkin Essence-viinilasit.

 11. Mun ihanuudet ovat punaiset Teemat, joko pieninä yksityiskohtina kattauksessa (muuten valkoinen) tai ronskisti kaikki punaista. Punaiseen Taikaan yhdistelen niitä myös. Muuta punaista ei kodistamme, saati vaatekaapistani löydy. Mitenkähän mä noihin punaisiin Iittalan astioihin olen noin höpsähtänyt.. Vaaleanharmaat ja valkoiset pellavaservietit rakastavat myös punaista kattausta.

 12. Tykkään värittömistä Kartio-laseista ja valkoisesta Teemasta minäkin. Niitä on helppo yhdistellä mihin tahansa kattauksiin ja väreihin. Mutta jos yksi ainoa suosikki pitää sanoa, niin sitten se on valkoinen 15 cm syvä Teema-lautanen. Sen muotokieli vain viehättää, se on monikäyttöinen ja siinä on jotain kansainvälistä. Tuntuu että siitä kun syö, arjessakin on vähän luksusta. Lisäksi se on myös nätti ihan vaan tarjoilukulhona.

 13. Minäkin olen saanut vuosien varrella paljon Iittalaa lahjaksi ihan sieltä rippilahjasta alkaen :) Valkoiset ja mustat Teema astiat ovat päivittäin käytössä. Kartio kaadin on yksi suosikeistani, se taipuu juomatarjoiluun sekä maljakoksi :)

 14. Olen myös rakastunut iittalan ajattomiin klassikoihin. Kotini on muutenkin täynnä suomalaista suunnittellua( iittala, vallila tms.). Franckin klassikot on upeaa simppeliä tyyliä jota on helppo yhdistellä lähes minkä tyyliseen tilaisuuteen ja kattaukseen. Pienillä ideoilla saa aikaan ison eron.
  Nuoruudessa hankkimani astiat on tässä hiljalleen tarkoitus vaihtaan ajattomaan teemaan. Projekti on kyllä pahasti kesken.

 15. Kartio lasit ovat suosikkejani. Iso on sopiva koko itselleni, koska näin saan päivittäin juotua runsaasti vettä, kun muutamia kertoja päivässä ottaa lasillisen. Pieni lasi taas sopii mainiosti lasten käsiin.

 16. Valkoinen ja musta teema-astiasto, kumpikin ihan ehdottomasti. Olen viimeaikoina oppinut arvostamaan yksinkertaisuutta myös astioissa. Jos kokonaisuus on riittävän simppeli niin kattausta voi todellakin piristää värillä tai jollakin räyhäkkäämmällä värillä.

 17. Toi scandia-sarja on vaan niin kertakaikkisen ihana!! :) Sopii moneen ja on kiva kun ei oo ihan niin perussimppeli kuitenkaan.

 18. Valkoinen Teema on ehdottomasti suosikkini. En oikein välitä väreistä kattauksessa muuten kuin lautasliinojen osalta. Teema on tyylikäs ja ajaton. Mini-tarjoilusetin olen vielä suunnitellut hankkivani. Niissä tarjoilisin pikkupurtavat ja lisukkeet illanvietoissa. :)

 19. Omat ensimmäiset lasini olivat siskolta saadut kartiot. Aikaa on niiden saamisesta kulunut varmaan 15 vuotta. Lasit ovat edelleen minulla, hyvässä kunnossa. Ne ovat suosikkini, aina <3

 20. Samoilla linjoilla mennään täälläkin. Valkoinen Teema on ikuinen suosikkini ja väreinä kattauksessa toimivat vaaleanpunaiset ja mintunvihreät kauniit Kartiot. Rakastan suomalaista suunnittelua!

 21. Mun suosikki on Scandiat. Niillä lusikoilla oon iso osa mun lapsuuden kesiä ja jäätelönsyömistä mummolassa. Vielä joskus hankin itsellekin! ♥

 22. Iittalaa löytyy kaapista, koska se on ajaton klassikko eikä siihen kyllästy. Lempparini on Kartio-kaadin. Useimmiten käytän sitä maljakkona.

 23. Jalalliset Verna-lasit monissa eri väreissään ovat moneen tyyliin sopivia :) minulta niitä löytyy vaaleansinisinä.

 24. Ehdottamasti valkoinen Teema sarja !!! Muitakin värejä kaapista loÿtyy. Teema astiat ovat erittäin helppo yhdistäâ Iittalan muihin sarjoihin ja käyvät kivasti Taika sarjan kanssa.

 25. Valkoinen teema ja kirkas kartio ovat suosikkejani. Yksinkertaisia, ajattomia ja todella helposti yhdistettävissä muihin astioihin sekä väreihin kattauksessa. :)

 26. Scandia -aterimet miellyttävät kyllä silmää. Niissä tyylikkyys yhdistyy arkisuuteen, mikä taitaakin olla klassikon merkki!

 27. Mäkin sain ensimmäiset Iittalat rippilahjaksi! Suosikkini on Kartio-kaadin, jota käytän välillä maljakkona, ja Kartio-lasit, joissa saa olla väriä minunkin mielestäni.

 28. Hei! Scandia-aterimet ovat ehdoton suosikki, ja niitä olen myymälöissä käynyt hypistelemässäkin. Muutama vanhan mallinen aterin kotoa jo löytyykin. Mutta olisi ihanaa täydentää settiä lähitulevaisuudessa!!!!

 29. Jo 22 vuotta käytössä ollut musta teema astiasto on suosikki edelleen. Helppo yhdistää erilaisiin laseihin & muihin astiasarjoihin. Klassikko !

 30. Rakastan kartiolaseja, ammattikoulun opettajani osti minulle ensimmäiset kaksi kappaletta näitä ihania laseja vaaleansinisenä. Siitä meidän yhteinen taival on alkanut. Vaaleanpunaisiin olen myös rakastunut. Ja löytyyhän niitä kirkkaina ja veden vihreinä myös. Ihanaa kun lasit ja astiat muutenkin ovat samaa sarjaa . Lapsuuskodissani astiat oli kaikki eri paria ja tämä oli asia mitä en omaan kotiini halunnut. Ja iittalaa olen ostanut astioiksi aikuisiällä.

 31. Teema on klassikko ja suosikkini. Jäi kyllä hieman harmittamaan se, että en ostanut niitä vaaleanpunaisia Kartio laseja silloin aikanaan..

 32. Ehdottomasti valkoinen Teema-sarja! Ajaton tyyli ei taatusti vanhene, vaikka jo ailahtelevaisena rippi-ikäisenä aloitinkin keräämään.

 33. Kaj Franckin kaikki iittalalle suunnittelemat ovat aivan ihania. Ne käyvät arkeen ja juhlaan mikä tuo niille vielä enemmän merkitystä. Ykköseksi nousee kartio kaadin ihanan muotoilun puolesta. Omistankin harmaan sellaisen. Toiseksi tulee teeman teekannu. Se on ollut ostoslistalla jo vähän aikaan. ;)

 34. Musta Teema! Vanhempien luona olen katsellut niitä kolmekymmentä vuotta, ja edelleen väri ja muotoilu miellyttää silmää. Seuraavaksi omaan kaappiin kotiutuu toivottavasti mukeja. Kartioista haluaisin tykätä enemmän, mutta niiden muoto ei vaan istu omiin käsiini vaikka kauniita ovatkin, varsinkin nuo uudet smaragdinvihreät!

 35. Valkoinen teema on oma suosikkini. On löytynyt kaapeistani vuosia eikä ole alkanut kyllästyttämään. Lapsuuden kodissa ja isovanhemmillakin on Iittalaa eli on ollut koko suvun kestosuosikki ja sieltä varmasti olen perinyt ihastuksen Iittalaan.

 36. Kartiot kuuluvat lemppareihini (ja teema hyvänä kakkosena, ja aika montaa muutakin Iittalan sarjoista löytyy kaapista). Kartion kaadin on aina ihastuttanut minua, mutta jostain syystä sellainen ei ole vielä itselleni missään vaiheessa päätynyt.

 37. Salut,
  Mukava kirjoitus ja kilpailu Iittala-fanille! Iittalan kerääminen on hauskasti täälläkin alkanut koboltinsinisillä kartio-laseilla ja kaatamalla. Nykyisin ne löytyvät veljen kotoa, jonka värimaailmaan ne paremmin sopivat. Meiltä kotoa löytyy kartio-laseja, teemaa ja uudehkona tuttavuutena miehen äidiltä saamamme Franckin lokerikkovati joka on yllättävän monikäyttöinen. Kaikki ovat niin monikäyttöisiä että miten niistäkin nyt suosikin nostaisi? Kenties Franckin kädenjälki on kuitenkin kaunein laseissa ja niiden kauniissa värimaailmassa.

 38. Itselläni on vihreää Teemaa ja tietysti erivärisiä Kartio laseja joita olen saanut rippivuosista lähtien. Ajattomia ja sopivat niin arkeen ja juhlaan.

 39. Monen muidenkin tavoin, koen että Kaj Franckin Iittalle suunnittelemista tuotteista itselleni monikäyttöisin ja rakkain on Kartio-sarja. Kyseistä monikäyttöistä sarjaa löytyy kaapeistani, tiskikoneestani ja käytöstäni jatkuvasti neljässä eri koossa ja monissa eri väreissä. Kartio-sarjan kaadin on myös ihana. Ainut harmi on, että se saisi olla mitoitukseltaan suurempi. :)

 40. Ihan ehdoton suosikkini on valkoinen Teema. Se on ajaton ja helposti yhdisteltävissä sekä käy niin arkeen kuin juhlaan.

 41. Teema eri väreissä,aina ja luultavasti ikuisesti :) Ei voi myöskään unohtaa Scandia aterimia, jotenkin niin perinteiset.

 42. Olen haalinut kaappeihini myös lähes ainoastaan Iittalaa ja Arabiaa. Eri sarjoja, parhaita paloja sieltä ja täältä, joita yhdistelemällä syntyy kauniita ja kiinnostavia kattauksia. Kartio lasit ovat suosikkejani ja kirkkaiden lisäksi viime vuosien uutuusvärit, esim. vaaleanpunainen ja keltainen tuovat kivaa piristystä kattauksen.

 43. Kauniita kuvia. Mun lempparit on ilman muuta ystävältä saadut, vanhat, noin 60-luvulta peräisin olevat eriväriset kartio-kynttiläjalat. Niin herkullisen värisiä ja kauniita. Aina esillä.
  :)

 44. Rippilahjaksi olen myös ensimmäiset Iittalan astiat saanut ja siitä asti niitä olen keräillyt. Kartiot ovat ehdottomasti lempilasejani ja ne on meillä joka päiväisessä käytössä. Kartion muotoilu on ajaton ja sopii joka tilanteeseen. Kaj Franckin suunnittelemista kartio lasit ovat minulle rakkaimpia.

 45. Teema-astiat, käytössä arjessa ja juhlassa. Vanhimmat jo melkein 30 vuotta ja edelleen uuden veroiset ja ajattomat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*